Huono tasapaino?

Onko sinulla huono tasapaino salilla? Meinaatko horjua heti, kun seisot yhdellä jalalla? Oletko treenannut salillakin jo useamman vuoden ja huono tasapaino seuraa sinua silti yhden jalan liikkeissä?

Käsi ylös, kuka tunnisti itsensä edes pienesti? Minä itse kuulun tähän ryhmään. Tai korjataan; kuuluin.

Nyt te haluatte luonnollisesti tietää, miten sain tuon sanamuodon vaihdettua menneeseen aikaan? En pidä teitä pidempään jännityksessä vaan paljastan sen heti. Vastaus löytyy treenikengistä!

Mulla itsellä on salilla ollut käytössä jo yli 1,5 vuotta perinteiset painitossut. Niissähän pohja on ihan mitätön eikä siinä ole luonnollisesti ylimääräisiä korokkeita. Niiden siis pitäisi olla varsin ihanteelliset treenikengät. Siitäkin huolimatta mun tasapaino meinas aina pettää.

Jossain kohtaa tämän vuoden alkupuolella aloin pikkuhiljaa kokeilla olla salilla ilman kenkiä eli ihan sukkasillaan. Tuntui, että tuntuma parani samantien. Pysyin paremmin pystyssä, kun pystyin tuntea maan jalkojen alla.

Ja siellähän se vastaus onkin: jalanpohjathan ovat täynnä hermopisteitä. Jalanpohjia voikin kutsua meidän juuriksi. Jos laitat erilaisia pehmusteita sisältävät kengät jalkaan, kadotat tuon tuntuman siihen maahan. Toiset ovat asialle herkempiä kuten minä ja vaativat sukkasillaan olon. Toisille taas riittää normaalien nike-tossujen vaihtaminen esimerkiksi niihin painitossuihin. Painonnostokengät ovatkin asia erikseen ja varmasti hyvät kyykyissä ja maastavedoissa, mutta se onkin sitten toinen juttu. 🙂

Mulla itsellä meinas homma mennä aina siihen, että en tiedostanut sitä maata siellä jalkojen alla kengät jalassa. Toinen mun isovarpaista saattoi sojottaa vaikka pystyssä kyykätessä. En jotenkin pystynyt hahmottaa niiden olemassaoloa tiukissa kengissä. Nyt, kun menen sukkasillaan, muistan painaa myös ne isovarpaat sinne lattiaan kiinni ja pitää ne siellä tiukasti. Sekin, kun on tärkeää esimerkiksi kyykätessä. Kovin isoja kyykkytuloksia ei voida odottaa jos varpaat sojottaa pystyssä vaan on tärkeää, että koko jalkapohja on tiukasti maata vasten. Haetaan se voima sieltä asti.

Kokeilkaa ihmeessä, saatatte yllättyä!

Hyvää viikonloppua kaikille. 🙂

2

Vastaa