Haaveet voi toteutuu kakkuun kun puhaltaa täysii

Mun mielestä kaikkien pitäisi oppia lapsesta asti, että liian isoja haaveita ei olekaan. 

Mielestäni yksi ihana esimerkki ihan lähipäiviltä on oman tyttäreni haave. Katseltiin Cheekin valot sammuu-keikkaa ruudun kautta jälkikäteen. Tyttö on suuri Cheek-fani ja harmittelee sitä, että Cheek lopettaa. Hän myös toivoo samalla, että Cheek jatkaa vielä joskus. Keikkaa katsoessa tyttö totesi: ”Jos Cheek joskus palaa, mä haluan olla soittamassa pianoa ja laulamassa Cheekin kanssa niinkuin Ilta.” Jonkun reaktion voisi olla hyväntahtoinen nauru, mutta itse ajattelin, että haaveet pitää ottaa vakavasti. Kaikki haaveet ei ehkä toteudu, mutta ainakaan sillä ne eivät toteudu, että istuu vain kotona tekemättä haaveiden eteen mitään. Mä otinkin haaveesta heti kopin ja kysyin, että haluaisiko hän mennä esimerkiksi kuoroon missä saisi laulaa? Ei halunnut. Löysin kuitenkin Ilmajoki-opiston sivuilta tiedon, että lasten pianokouluun on edelleen ilmoittautuminen ja sellainen järjestetään myös tytön ala-asteella. Kysyin haluaisiko hän sinne? Joo, se vois olla kivaa. Lupasin soittaa opistolle heti seuraavana päivänä ja varmistelinkin asiaa vielä pari kertaa, sekä illalla että seuraavana aamuna ja edelleen hän oli samaa mieltä, että pianokoulu kiinnostaa. Varmistelut siksi, että tunnen lapseni ja joskus mieli voi muuttua nopeasti varsinkin yön jälkeen, ihan meillä aikuisillakin.

Kuva Iltaofficial facebookista

Jos mietitään tätäkin haavetta niin onhan se aika iso sellainen. Lisäksi uskon, että kun menee muutama vuosi, tyttö tajuaa, että Cheek on jo yli 40v ja on nuorempiakin räppäreitä tai muita laulajia pinnalla eikä Cheek tunnu enää ehkä niin houkuttelevalta. 😀 Tai sitten Cheek on ikuisesti se juttu, ei sitäkään tiedä. Joku päivä hän myös voi vaikkapa huomata, että pianonsoitto ei ehkä ole hänen juttu ja supertähden kanssa esiintymiseen vaaditaan aika paljon töitä. Joko hän tekee töitä tai sitten haave voi jopa hautautua eikä se tunnu enää hänelle tärkeältä. Mutta vaikka tämä haave oli iso ja jopa tietyllä tapaa vähän huvittava, ei siihen mun mielestä pidä suhtautua sillä tavalla. Jos jollakulla ihmisellä on iso haave, pitää siihen suhtautua vakavasti ja sen eteen tehdä töitä. Pianokoulu on vasta pieni alku tälle haaveelle. Mutta jos ei tyttö menisi nyt pianokouluun, olisi haave vielä naurettavampi. Miten voi soittaa pianoa supertähden kanssa lavalla jos ei osaa edes soittaa sitä pianoa? 🙂 Jostain on siis lähdettävä!

Tämä tytönkin haave on vain hyvä esimerkki. Joskus haaveet on vielä helpommin toteutettavissa vain päätöksellä ja lujalla tahdolla. Mä oon ainakin kuullut asiakkaittenikin suusta vähän nolostelevallakin äänensävyllä haaveita esimerkiksi maratonista tai fitnesslavoista. Otan ne aina vakavasti eikä haaveita mun mielestä tarvitse ikinä nolostella ja selitellä sen kummemmin.

Me toteutetaan Markuksen kanssa tällä hetkellä meidän isoa haavetta. Se ei ole mitään supertähden kanssa esiintymistä, joka on ehkä vähän hankalempi toteuttaa. Mutta haave se on kuntosalinkin perustaminen eikä tälläistäkään haavetta voi toteuttaa ihan joka päivä. Ainakaan jos se on pankista ja täten rahoista kiinni, koska aika kovat liiketoimintasuunnitelmat siihen vaaditaan eikä pankit niitä hyväksy jos ei tämän tyylisessä haaveessa ole järkeä. 🙂

Mutta jos ajatellaan miten me lähdettiin tätä haavetta toteuttamaan, niin se oli personal trainer-koulutus, jolle ilmoittauduttiin joulukuussa 2016. Se oli vasta pieni alku ja ilman kyseistä koulutustakin voi kuntosalin perustaa, mutta se oli silti ns. helppo alku ja luonnollinen polku lähteä etenemään tällä alalla. Jostain on aina lähdettävä.

Muistakaa siis aina tämä: mikään haave ei ole naurettava. Ja toinen asia: kaikki haaveet eivät voi välttämättä toteutua, mutta että ne voisivat toteutua, pitää haaveen eteen tehdä edes jotain. Pienetkin askeleet on jo askeleita sille isolle haaveelle. Haaveilkaa itse ja antakaa myös lapsenne haaveilla! 

Ps. Tyttö pääsi pianokouluun varasijalle eli odotellaan josko paikka sieltä aukeaisi! 

5

Tällä artikkelilla on yksi kommentti

  1. Noora

    Ihana kirjoitus ❤️
    Haaveista kannattaa aina pitää kiinni ????
    Ne kantaa jossain vaiheessa pitkälle ❤️

Vastaa