"> Yasuragi, elämäni rentouttavin loma - Anniina Kangas - Poseland

Yasuragi, elämäni rentouttavin loma

Noin viikko sitten mä olin poikaystäväni kanssa muutaman päivän mittaisella ”lomalla” Tukholmassa, Yasuragi- nimisessä kylpylähotellissa.
Mä lupailin, että kirjoitan teille jotain blogiin, sillä teiltä tuli paljon kyselyitä tuosta kyseisestä paikasta.
Olen tänään pyöritellyt ajatusta tuosta postauksesta ja jostain syystä ajatus perinteisestä hotelliesittelypostauksesta ei kuulosta hyvältä missään muodossa.

Tässä aikani tuota ajatusta pyöritellessä tulin siihen tulokseen, että kirjoitan aiheesta, kuten teille lupailinkin mutta ehkä vähän eri tavalla, kuin mitä itsekään alunperin ajattelin.

Ihan ensimmäisenä, meidän lomakohde oli siis Yasuragi, jonka sivuille pääsette tästä: https://yasuragi.se . Mikäli siis haluatte nyt tai postauksen jälkeen tutustua tarkemmin palveluihin/hintoihin/huoneisiin tms. löydätte kaiken tiedon tuolta, eikä mun ole järkeä alkaa niistä sen tarkemmin tässä postauksessa infoamaan!
Sen sijaan voin kertoa teille omat ajatukseni siitä, miksi jokaisen kannattaisi viettää pari päivää tuolla ja mitkä olivat ihan parhaita juttuja omasta mielestäni.
Tässä välissä mainittakoon, ettei kyseessä ole minkäänmuotoinen yhteistyö Yasuragin kanssa.

Jos ei takerruta ainoastaan siihen, että Yasuragi oli ylivoimaisesti tunnelmallisin spa-hotelli jossa mä olen koskaan käynyt ja kaikki palvelut spa- alueesta ravintoloihin olivat ihan ensiluokkaisia, oli tuossa paikassa muutakin hyvin valloittavaa.
Mun mielestä kaikista ihanimpia asioita olivat seuraavat:

– Kaikkialla oli hiljaista. Ihmiset toki puhuivat toisilleen, mutta kukaan ei korottanut ääntään missään.

– Kaikki pukeutuivat samalla tavalla. Jokainen hotelliin saapuja saa itselleen Japanilaisen kimonon, jota pidetään koko vierailun ajan yllä. Lisäksi kaikki saavat samanlaiset uima-asut ja sisäkengät/lipokkaat. Kaikkialle aamupalasta nukkumaanmenoon saakka kuljetaan noissa samanlaisissa asuissa. Aluksi ajatus ”hienosta” illallisesta kimono päällä ja uimapuku sen alla kuulosti hassulta mutta voi, kuinka vapauttavaa se olikaan. Eikä meikin ripaustakaan kasvoihin noina päivinä.

– Puhelinkielto. Spa-alueella puhelimet ovat täysin kiellettyjä ja sitä pyydetään kunnioittamaan. Kuitenkaan muillakaan hotellin alueilla sä et juuri näe ihmisiä puhelimia käsissään. Mekin pidettiin puhelimet huoneessa oikeastaan koko reissun ajan. Tää oli IHANAA. Sen vuoksi mulla ei teille ole myöskään juuri mitään kuvia.

– Jooga- ja meditaatiotunnit. Nää ovat hieman mun epämukavuusaluetta, sillä mun on vaikea hiljentyä paikoilleni pitkäksi aikaa. Jooga ei niinkään, siitä mä taisin jopa vähän innostua.
Mutta meditaatio… tunnin hiljentyminen selällään makoillen sisätilassa tuotti mulle haastetta. Mun mielestä on kuitenkin ihanaa, että erilaisia tunteja pidetään pitkin päivää ja kaikki voivat osallistua niille. Olo on oikeasti ihan superhyvä tuollaisten juttujen jälkeen. Meditaation jälkeen en ehkä ollut niinkään rentoutunut mutta hyvillä fiiliksillä kuitenkin sen vuoksi, että pystyin siihen. 😀

Lisäksi mulle hiljentyminen ja meditointi ulkoilmassa on huomattavasti helpompaa ja nautinnollisempaa kuin sisätilassa, joten se varmasti toi myös oman lisähaasteensa sen lisäksi, että rentoudun paljon mieluummin yksin, kuin kahdenkymmenen muun ihmisen hengitystä kuunnellen.

Noi tunnit olivat kuitenkin sellaisia, joille ei ihan tuosta vain tule normaalisti osallistuttua ja ne tekivät reissusta kokonaisuudessaan varmasti vielä erityisen rauhoittavan ja rentouttavan.

– Erilaiset hieronta/hoitopaketit. Meillä oli näitä varattuna molemmille päiville ja toisena päivänä mulla oli hieronta nimeltä ”Digital pause”, joka oli TÄYDELLINEN. Kuten nimikin kertoo, teki tää erityisen hyvää mulle, joka tuijottaa koneen tai puhelimen näyttöä jatkuvasti ja näpyttää erilaisia tekstejä tunnista toiseen, välillä hyvin kaukana ergonomisista asennoista.

– Hotellissa ei ollut lapsia. Ikäraja kyseisessä paikassa on 16v, mikä teki varmasti merkittävän osan paikan rentouttavasta tunnelmasta ja hiljaisuudesta. Mä RAKASTAN lapsia mutta myönnän, että noiden pikku ihmisten totaalipuuttuminen kyseisestä paikasta oli iso plussa.

– Yleinen tunnelma. Kun mä astuin kiireisestä arjestani tuon hotellin ovista sisään, ei mennyt kauaa, kun mä oikein tunsin stressin haihtuvan pois. Kokonaisuutena tuon paikan tunnelma, puitteet ja kaikki pienenpienet yksityiskohdat pitivät huolen siitä, että ensimmäisenä iltana me oltiin jo niin rentoutuneita, että nukahdettiin yhdeksän jälkeen ja nukuttiin yli kymmenen tunnin yöunet. Toisena iltana sama homma. Ja tämä jos joku ei ole itsestäänselvyys.

Mä olen siis koko sydämeni pohjasta sitä mieltä, että haluaisin lähettää tuonne joka ikisen tuntemani ihmisen (erityisesti kaikki stressaajat). Aivan uskomattoman ihana paikka ja jo parin päivän loman jälkeen olo oli kuin uudestisyntynyt.
Huomionarvoista on se, että me oltiin tuolla keskellä viikkoa, eli vähemmän kiireiseen aikaan, kuin viikonloput. Mikäli siis suunnittelet reissua kyseiseen paikkaan, tekisin sen arkipäivinä viikonlopun sijaan.<3

1

Vastaa

Close Menu