Mun hiusten surullisen tarinan onnellinen loppu

Mä aloitan kertomalla teille hiusteni tarinan mahdollisimman tiivistettynä.

Mä aloin vaalentaa mun hiuksia joskus 15-16 vuotiaana muistaakseni -silloin tietysti kaikilla muilla konsteilla, kuin kampaajan penkissä.
Pikkuhiljaa mä halusin aina vaaleampaa ja vaaleampaa ja lopulta tulos alkoikin näyttää ihan puhki blondatulta, jossain vaiheessa joltain sinertävän valkoiselta.
Silti se jollain kumman konstilla pysyi pitkänä ja päässä kiinni.

Mun tukka oli melko valkoinen vielä, kun mä lähdin mukaan missikisaan vuonna 2016. Siitä alkoi lopullinen tukkaparan hautaan saattaminen.
Vielä tähän saakka mun hiukset oli pysyneet yllättävänkin pitkinä ja vahvoina ja muistan, että esimerkiksi tuon kisan castingissa multa kysyttiin, onko mun tukka aito.
Kai se oli yllättävän hyvässä kunnossa siihen nähden, että huusi hoosiannaa kaikesta siihen käytetystä valkaisuaineesta ja hopeashampoosta.

Kiertueen aikana mun hiuksia laitettiin paljon, joskus useamman kerran päivässä. Muistan eräätkin kuvaukset, kun mulle tehtiin “wetlook” hiuslakalla ja -vahalla sun muilla tuotteilla ja lopulta jossain vaiheessa se kivikova klöntti revittiin surutta harjalla auki. Hiukset tipahtelivat palasina päästä.

Kisan jälkeen halusin pitkän ja paksun tukkani takaisin ja oivan tilaisuuden tähän tarjosi hiustenpidennyssponssi, joka oli tarjolla. No siihenhän mä tietysti tartuin sen sijaan, että olisin antanut hiusteni levätä ja kasvaa rauhassa.
Hiustenpidennykset olivatkin sitten se kuuluisa viimeinen niitti.
Mulla oli liikaa liian painavaa sinettipidennystä jo valmiiksi hauraassa tukassa.
Lisäksi sinetit laitettiin usein niin tiukkaan, että eräänkin kerran kävin kahdella kampaajalla ja maksoin lopulta yhteensä noin 400 euroa sekä puolet tukastani siinä, että kaikki sinetit saatiin irti päästä.
Pidennysrumbaa kesti kuukausia, ehkä lähemmäs vuosi. Ihan liikaa mun hiusparoille joka tapauksessa.

Lopulta mä tajusin poistaa pidennykset lopullisesti noin vuoden käytön jälkeen ja tän jälkeen alkoikin pitkä jakso, kun en käynyt kampaajalla aikoihin tai ylipäätään tehnyt hiuksilleni yhtikäs mitään. Halusin sen vain saavan olla ihan rauhassa ja alkavan elää taas. En kuitenkaan tajunnut heti alkaa sitä pelastellakaan, kunhan annoin olla.

Jossain vaiheessa noin vuosi sitten Anna (mun nykyinen kampaajani) laittoi mulle viestiä liittyen mahdolliseen yhteistyöhön ja mä mietin, että nyt kuulostaa hyvältä.
Normaalisti juuri mistään uusista kampaajakokemuksista ei mulle blondin tukan kanssa ollut jäänyt juuri positiivisia kokemuksia mutta ajattelin, että kokeillaan.
Sille tielle jäätiin!

Annasta tuli mun ehdoton vakkarikampaaja, jonka kanssa ollaan alettu käsitellä ja hoitaa mun pikkuhiljaa palautuvaa hiusta hellästi ja varovasti.
Samalla, kun mun lookki on muuttunut harppauksittain luonnollisempaan tuosta vetyperoksidiblondista, on Anna vienyt sitä koko ajan kivempaan suuntaan ( ja oppinut lukemaan mun ajatuksia 😀 ) sekä tekemään tukalle juuri ne jutut mitä se kulloinkin kaipaa.

Joka kerta Annalla käydessäni mun hiuksia on raidoitettu, ehkä sävytetty ja leikattu vähän.
Pikkuhiljaa se alkaa myös vahvistua ja kasvaa takaisin sekä lakata katkeilemasta.
Parasta on, kun voi vain istua siihen kampaajan tuoliin ja luottaa, että kampaaja kyllä tietää mitä tänään voidaan tehdä ja kuinka se tukka tänään voi!

Viimeisimmällä kerralla eli eilen me laitettiin tukkaa taas pitkästä aikaa vähän edellistä vaaleammaksi (koska kesä) ja tietysti kaikki hapsottavat, kuolleet latvat lähti mäkeen.

Lisäksi sain itselleni mukaani muutaman tuotteen, joista mä olen todella innoissani:
Kerastasen shampoon ja hoitoaineen, jotka on kehitetty nimenomaan vahvistamaan hiusta ja hiusten pituuksia sekä tukemaan hiusten kasvatusta.
Tämän lisäksi sain mukaani vielä Redkenin Extreme lenght sealer – tuotteen, joka on hiusten latvoihin lisättävä hoitovoide. Myös tämän tuotteen pitäisi erityisesti hoitaa ja pitää mun kuivat ja kärsineet latvat kasassa estäen niitä katkeamasta.
Mulla on vahva luotto näihin tuotteisiin ja tulenkin varmasti myöhemmin kertomaan teille, mitä fiiliksiä niiden käyttö herättää!

Lyhyestä (tai no pikku hiljaa pidemmästä, heh heh!) virsi kaunis.
Siinä oli mun tukan surullinen tarina, joka kuitenkin alkaa pikkuhiljaa kääntyä taas voitoksi! 😉
On ihanaa, kun terve tukka alkaa vihdoin olla päässä ja sitä hoitamassa on maailman paras kampaaja.

Viimeisen vuoden aikana oikealla hoidolla ja hellällä käsittelyllä mun hiukset on vahvistuneet, kasvaneet ja vihdoin taas PAKSUUNTUNEET ja koko kuontalo alkaa oikeasti näyttää taas terveeltä.
Jee!

Anna muuten toimii Piece Of Hair -kampaamossa Helsingin CityCenterissä ja tuotteet löytyvät Piece Of Hair – verkkokaupasta : LINKKI .
Palvelu sekä tuotteet saatu yhteistyössä.

 

1

Vastaa

Close Menu