Kuinka multa sujui joulun järjestäminen

Mun joulu oli tänä vuonna hyvin erilainen, kuin koskaan ennen.
Mä olen viettänyt kaikki jouluni kotona pohjoisessa perheeni kanssa ja kirjoittanutkin siitä, kuinka joulun mulle tekee se, että mä olen lapsuudenkodissani perheeni ympäröimänä.

No, tänä vuonna mä kuitenkin päätin jäädä Helsinkiin, sillä poikaystäväni ei olisi päässyt mun mukaan Pohjoiseen ja olisi joka tapauksessa jäänyt viettämään joulunsa tänne sekä mä ehdin vierailemaan kotona sopivasti juuri joulun alla.

Kuinka mun Helsinkijoulu sitten sujui – tuntuiko se edes joululta, mikä oli ihanaa ja mikä kamalaa?

Aloitetaan siitä, että mä olin vastuussa perinteisesta jouluillallisesta. Alun perin syöjiä piti olla neljä, pikkuhiljaa kutsulista ja määrä alkoivat kuitenkin kasvaa ja lopulta löysin itseni tilanteesta, jossa valmistelin ensimmäistä itse alusta loppuun tekemääni jouluateriaa NELJÄLLETOISTA ihmiselle.

Mä en ole koskaan ymmärtänyt ihmisten puheita ”joulustressistä” mutta ajatus ensimmäisestä itse valmistelemastani jouluateriasta koskaan ja vielä tuolle ihmismäärälle, toi mun mieleen pienen aavistuksen siitä, mita se voisi tarkoittaa.

Noh.. Aatonaattona lähdettiin ostoksille: kasa jouluvaloja, kynttilöitä ja joulukoristeita sekä toinen kasa ruoka- ja juomatarpeita. Tästä reissusta selvittiin hämmästyttävän helposti, rauhassa ja hermoja kiristelemättä, tosin ruokakaupassa jouduttiin käymään vielä muutaman ylimääräisen kerran unohtuneiden asioiden alkaessa tipahdella mieleen yksi kerrallaan kesken leipomisen.

Sitten pikakelaus: mä kokkasin, leivoin, kokkasin ja leivoin tunteja toistensa perään.
Yhtäkkiä kello näyttikin jo iltapäivää ja mä syöksyin laittautumaan kokkaamisteni välissä. Samalla sekunnilla, kun tukka oli suoristettu, naama meikattu ja viimeiset tiskit tiskattu, tulivat ensimmäiset vieraat. Siitä alkoi ihana, ihana ilta. Paljon ystäviä, ruokaa, naurua, lautapelejä, joulumusiikkia ja -leffoja. Tää ilta teki mut hyvin onnelliseksi.

Kaikki varmaan haluavat nyt tietää, kuinka kävi mun ruokien.
No, kaikki onnistui juuri niin kuin pitikin, paitsi viimeinen osuus, jota mä tietysti olin odottanut aamusta saakka: omenapaistos.
Mä olin nimittäin vaihtanut jo rentoutumisvaihteen päälle lykätessäni sen ”15 minuutiksi” uuniin ja löysin sen sieltä noin 50 minuutin kuluttua pikimustana ja savuavana.
Tuolla se on edelleen vuoassa parvekkeella, kivikovana ja parvekkeen lattiaan kiinni jäätyneenä.

Muita vastoinkäymisiä? Noh, joulupäivä..
Suunnitelmana oli herätä ajoissa, lähteä yhdessä ystäviemme kanssa luistelemaan, nauttimaan kauniista jouluisesta päivästä ja sen jälkeen katsomaan leffa leffateatteriin.

Aamulla me herättiin supermyöhään ja todettiin, että kaunis joulusää oli mennyt menojaan ja tilalla oli loskainen sekä viimainen keli. Ei luistelua.
Päätettiin kuitenkin lähteä leffaan – oltiin päätetty mennä katsomaan uusi Maija Poppanen.
Päästiin leffateatteriin, ostettiin liput ja iso kasa popcornia, istuttiin odottamaan ovien aukeamista ja paria minuuttia ennen leffan alkua huomattiin, etta lipuissa on leffan nimen perässä teksti (DUB).
Pettymysten pettymys, popcornit mäkeen ja takaisin kotisohvalle Modern Familyn pariin.
Siinäpä menikin loppupäivä ja -ilta, enkä mä kyllä valita yhtään.

Sellainen oli mun joulu tänä vuonna! 🙂
Kuvia näiltä päiviltä ei juurikaan ole, sillä mä keskityin olennaiseen ja suurimman osan ajasta vietinkin täysin tietämättömänä puhelimeni sijainnista.
Kamera ei ole ollut lähimaillakaan.

Nyt mä voin todeta, etta ihan turhaan pelkäsin sen ”oikean” joulumielen puuttumista Helsingin maisemissa kotimaisemien sijaan.
Kun ympärillä on paljon rakkautta, ruokaa, joulumieltä ja naurua, on joulu täydellinen ihan missä vaan.

3

Vastaa

Close Menu