Pitkä kuuma kesä

Kesäkunto oli tänä vuonna jo keväällä kisojen aikaan. Nyt nimittäin tehdään lihaa kohti seuraavia kisoja. Tavoitteena isommat pakarat ja pyöreämmät olkapäät. Mahtavia muistoja Uskin Sarin kanssa biitsikuvauksista Santa Susannassa. Kuva Tomi Rehell

 

Tässä nykykuntoa. Pidän tästä olotilasta kun energia- ja voimatasot on korkealla ja salilla saa lisäillä painoja. Kuva on muuten nappastu Varkauden Energy Fitness Clubilta. Kannattaa käydä, todella hyvä sali! T,salituristi!

 

Vihdoin se on täällä! Kauan odotettu kesä ja kesäloma. Minä jäin lasten kanssa lomalle viime perjantaina ja seuraavan kerran kuopus astelee päiväkotiin vasta, kun koulut alkavat syksyllä. Syksy ja koulut hieman jännittää jo tulevaa ekaluokkalaista, mutta tuleva tokaluokkainen osaa jo nauttia lomasta. Ja niin minäkin! Vielä tosin olen ollut niin vähän aikaa lomalla ettei kroppa sitä vielä tajua, vaan kuljen kuin sähköjänis, enkä osaa vielä nollata ajatuksia, mutta pikkuhiljaa, kun yöunet pitenee eikä tarvitse herätä kelloon.

Nykyään nautin treenata puolison kanssa. Treenaaminen yhdessä saa nimittäin aivan uusia käänteitä, kun oikeasti tarvitsee toisen apua isojen rautojen kanssa.

 

Lomalla myös treenit maistuu ja voimatasot nousee, kun ei tarvitse miinuskaloreilla treenata. Yksi kesän ehdottomia lemppareita onkin saliturismi. On huippua käydä kokeilemassa eri kuntosaleja ja niiden laitetarjontaa. Jos siis tiedät jonkun ihan älyttömän hyvän kuntosalin jostain päin Suomea, niin ole hyvä ja ilmianna se minulle, jos vaikka kesälomareissuilla pääsisi testaamaan. Tykkään treenata vapailla painoilla, mutta laitteista ehdoton suosikki on bootybuilder, osuu ja uppoo pakaraan! Lantionnosto tangolla toimii toki myös, mutta on vähän työlästä ja kivuliasta. Saan aina tyylikkäät mustelmat siitä vaikka kuinka yritän pehmustaa tankoa. Ulkotreeneistä tykkään myös ja niitä onkin kiva tehdä mökillä. Ja tietenkin uinti, siitä mä nautin. Olen aina ollut hyvä uimari, siksi olikin luontevaa aikoinaan opiskella myös uimaopettajaksi ja hengenpelastajaksi. Nykyään noita taitoja tarvitsee lähinnä lasten kanssa mökkeillessä kuten nyt, kun ollaan mökillä. Täytyy kyllä todeta, että kyllä rantasauna ja kirkas järvi sopii sielun maisemaan tällä hetkellä täydellisesti. Tätä minä juuri kaipasinkin.

Suomalainen sielunmaisema parhaimmillaan. Juhannus kuluukin tätä maisemaa ihastellessa.

 

Mun pienet kalamiehet. Yksi hauki jo syöty ja monta pientä päästetty kasvamaan takaisin järveen.

 

Kattokaa nyt, onhan nää nyt suloisia. Kalastaessa myös hiljaisia, mikä on harvinainen olomuoto meidän perheessä.

 

Lasten kanssa lomaillessa myös hermot ovat välillä tiukilla. Onneksi meitä on kuitenkin kaksi aikuista jakamassa vastuuta! Ja onneksi lapset kasvaa ja kehittyy jatkuvasti, niin ei ihan koko ajan tarvitse enää vahtia mitä ne puuhaa. Lapset myös nauttivat siitä vastuusta ja ovatkin vähän laajentaneet reviiriä kotipihan ympäriltä. Eilen ne keräsi yli kaksi litraa metsämansikoita, ja Leevi toi korvasieniä muutama viikko sitten niin paljon, että en ole ennen nähnyt. Olen kyllä ylpeä miten reippaita ja luonnonläheisiä he ovat. Vanhemmuuteen kuuluu myös tehdä lasten kanssa asioita joista en itse niinkään pidä, mutta josta lapset nauttii. Yksi niistä on kalastus. Jani kyllä onneksi hoitaa pääsääntöiesti noi kalajutut, sillä voi yrjö, että mä vihaan sitä, jos tulee kala. Mielelläni kyllä sen laitan ruuaksi, mutta se koukusta ottaminen ja siivoaminen. Teenkin niin, että asiat joista en itse pidä, opetan ne lapsille niin hyvin, että ne osaa sen varmasti hyvin, eikä enää tarvitse kaikessa aikuisen apua. Toki muksut on vielä niin pieniä, että pari vuotta menee keposesti vielä kalastellessa, mutta sama pätee muuhunkin. Lapsistani ei todellakaan tule uusavuttomia. Meillä kyllä pääsee tekemään kotitöitä kaikki, iästä riippumatta, ja se kuuluu sujuvan arjen pyöritykseen. Mutta nyt nautitaan keskikesästä, johon kuuluu saunominen, uiminen ja grillaaminen! Ja mikä parasta, ruokia ei tartte punnita, voin syödä jätskin ja juoda bissen saunan kanssa! Otin minä myös tavoitetta kesäksi. Nimittäin opetella olemaan romanttisempi! Uskokaa tai älkää, minä olen maailman epäromanttisin ihminen. Minulta puuttuu varmaan joku geeni tai jotain. Olen ennemmin käytännönläheinen. Onneksi Jani kuitenkin on romanttinen ja herttainen. Syksyyn mennessä kai minäkin jotain opin. Heinäkuussa tulee 10-vuotta yhdessä, niin ehkä mä jotain keksin.

 

Lapset keräsi metsämansikat ja minä leivoin piirakan. Osa marjoista laitettiin pakastimeen, leivotaan lisää kesän makua sitten paukkupakkasilla. On ne kyllä mahtavia muksuja ja upeaa tiimityöskentelyä. Ja marjoja tulee lisää koko ajan!

 

Ville Valo veti tuvan niin täyteen, että tanssit jäi mutta kivaa meillä silti oli, kuten aina. Ja hei kattokaa mitkä tiimiasut!

 

Kesäsin on muutenkin tulossa kaikkea kivaa,voi nähdä kavereita ja kaikki on vähän rennompaa. Kyllä minä jo vähän humpallakin ennätin käydä. Käytiin katsomassa Ville Valo ja Agents Mervin kanssa. Meillä oli tarkoitus tanssittaa kaikki, mutta Syvälahden lava oli niin täyteen ammuttu, että tanssikengät kyllä tuli turhaan jalkaan. Heinäkuun lopulla olisi tiedossa kauan odotettu tyttöjen Helsingin reissu, siellä sitten uusi yritys. Katsotaan mitä kivaa keksitään. Nyt kuitenkin nautitaan tästä Juhannuksesta ja ihanasta ilmasta! Nyt minä hyppään sup laudan selkään ja painelen vesille!

Moottoripyrä on vielä talviteloilla mutta sup lauta kaivettu jo esille. Tämä onkin yksi kesän lempipuuhia. Yleensä mulla onkin joku lapsista mukana mutta nyt pääsin fiilistelemään yksin.

 

Rentoa juhannusta mussukat!

Aurinkoisin ajatuksin

Anna

Meidän posse! Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää varmasti koko kesän ajan, etenkin kun mukaan remmiin liittyy vielä tytärpuolet.

 

 

0

Vastaa

Close Menu