Missä vaiheessa aikuisista tulee tylsiä? Vai tuleeko?

Nautin paikallaan olosta ja auringon otosta. Se on nykyään niin harvinaista, että arvostan jokaista hiljaista hetkeä. Ja lasten mielestä se on tylsintä ikinä!

 

 

Missä vaiheessa aikuisista tulee tylsiä? Nyt ollessani kesälomalla on ollut jopa hetkiä, kun on saanut vaan pötköttää sohvalla tekemättä mitään. Se on ollut ehkä parasta pitkiin aikoihin! -Ja lasten mielestä tylsintä ikinä! Melkein järkytyin, kun lapset sanoi, että ”äiti sä olet tosi tylsä! Ei ole mitään tekemistä” Mietin vaan mielessäni, että ”MITÄ, minäkö tylsä? Tietäisittepä vaan mitä kaikkea teidän äiti oikein on puuhannut eläessään” Mutta sitten mietin, että herranjestas, toivottavasti teistä ei ikinä tule samanlaisia kuin minä olin!

Sohvalla pötköttelyä kuopuksen kanssa, joka sitten nukahti.  Äitinä olo sisältää myös mm. ihmispatjana olemista.

 

Kai meistä aikuisista tulee aikuisempia siinä vaiheessa, kun vastuu kasvaa ja joutuu ajattelemaan muitakin kuin itseään. Ainakin minusta tuli. Sinkkuaikoina saatoin lähteä Espanjaan jos tilillä oli 70euroa, joista lentolippuun meni 69euroa. Ajattelin vain, että saanhan minä sillä eurolla kahvin jos mieli tekee. Toki minulla asui ihana kaveri Ellu Espanjassa, jonka luokse mennä ja töitä siellä paiskittiin, mutta se vapaus mennä ja tulla miten halusi. Onneksi reissasin paljon ja näin maailmaa noina aikoina. Se on opettanut enemmän, kuin mitä koulun penkillä voisi ikinä oppia. Tuo kaikki yhdistettynä siihen koulun penkkiin antaa kyllä melkoiset avaimet tulevaisuutta varten! Vaikka olen 34-vuotias, kolmen lapsen äiti, pidän silti itseäni vielä nuorena ja tulevaisuutta avoinna. Ainakin töiden osalta. Kunhan valmistun koulusta, on jälleen aika katsoa tulevaisuutta uusiin silmin.

Mitä tuohon tylsään aikuiseen vielä tulee, niin kyllä siinä kuitenkin pieni totuuden siemen piilee. Lapset lähti äsken polkupyörillä jahtaamaan ilmassa lentävää lentokonetta ja minä mietin mielessäni, että jessus mitä urpoja! Noh, niillä oli kivaa ja niillä oli tekemistä. Sitten minä tajusin, että voi luoja, minä todella olen tylsä. Ajattelin vain, ettei siinä ole mitään järkeä, koska se on mahdotona saada kiinni, eikö ne lapset muka tajua sitä? Sitten vasta tajusin, että mitä väliä! Ei sillä ole merkitystä, koska sehän on huippuleikki. Saa liikuntaa, yhdessä tekemistä ja mielikuvituksessa sen voi saada kiinni. Lapset keksii kyllä vaikka mitä leikkejä, kun aikuiset ei ole häsläämässä ja tylsistyttämässä ilmapiiriä. On ihanaa seurata millaisia leikkejä lapset keksivätkään, kun mielikuvitus lähtee valloilleen. Aikuisena annan turvallisen ympäristön leikkiin, en kiellä leikkimistä. Meidän lapset saa kiipeillä puissa ja kokeilla rajojaan. Puhalletaan sitten, kun tarve vaatii ja sylissä on aina tilaa.

Kolmen kopla! Nämä on kyllä ihanan tiivis porukka. Pitävät toisistaan huolta, vaikka välillä ottavatkin yhteen, rajustikkin!

 

Lasten mielestä kaikki maistuu paremmalta jaettuna. Eväätkin! Onhan nää nyt suloisia, herranjestas sentään!

 

Koitan nyt lomalla itsekkin palautua tuohon lapsen tasoon ja hypätä leikkiin mukaan. Se on myös todella hyvää hyötyliikuntaa ja välillä kyllä mennään ihan kovilla sykkeilläkin, joten toisinaan menee ihan treenistä. Jos kaikki vanhemmat leikkisivät lastensa kanssa, ei pitäsi huonokuntoisia vanhempia ollakkaan. Ja jos yhtään kotiruokaa laittaa, ei pitäisi ylipainonkaan vaivata. Aihe on ilmeisen arka ja se suututtaa aina monia. Aina on olemassa se serkun kummin kaiman siskon poika, joka tulee loukatuksi, kun sillä on se aineenvaihdunta häiriö ja painaa siksi 150kg! Mutta laittakaahan asia hautumaan. Liikkukaa ja tehkää itse ruokaa.

Wellness fitness lajina vaatii reilusti lihasta, joten tavoitteena muodostaa lajikriteereihin täydellinen vartalo. Tämä tarkoittaa treenien osalta paljon kyykkyjä ja isoja painoja!

 

Nyt on myös hyvä hetki mennä metsään keräämään marjoja talven varalle. Hyötyliikuntaa parhaimmillaan ja mikä parasta, ilmaista, maukasta sekä terveellistä syömistä! Mikään ei maistu niin hyvälle, kuin marjat kaurapuurossa. Ja kyllähän herkuttelu kuuluu sopivissa määrin elämään. Miettikää vastaleivottu mustikkapiirakka talvipakkasilla! Nam! Jos ei marjastus muuten oikein nappaa, niin eväät ja seikkailumieli mukaan. Ei anneta tylsyydelle valtaa. Ollaan niitä reippaita ja kekseliäitä vanhempia sekä oikeasti läsnä!

Eihän kukaan aikuinen voi olla niin tylsä, ettei juo kahvia näkymättömästä kupista? -Tuntematon lapsi.

Marjakausi alkaa olla parhaimmillaan! Haastankin teidät lukijat poimimaan kaikki tulevan kauden marjat itse!

 

Mutta nyt nauttimaan lomasta, treeneistä ja perheen kanssa seikkailusta. Ja mitä siihen villiin nuoruuteen tulee, kirjoitan joskus vielä siitä enemmän. Ollaankin kavereiden kanssa aina naurettu, että kirjoitan sitten vanhana paljastukirjan hurjasta nuoruudesta..mutta ei hätää, henkilöhahmot jää anonyymeiksi!

 

Iloa ja energiaa myös sinun treeneihin! Nähdään Fressillä!

 

Aurinkoisin ajatuksin

Anna <3

 

 

 

0

Vastaa

Close Menu