Uusi työni

  • Artikkelin kategoria:Alona
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Olen aloittanut työnteon 14-vuotiaana, jos mansikanpoimintakin lasketaan. 16-vuotiaana muutin pois kotoa ja elätin itseni tarjoilijan työllä. 18-vuotiaana aloitin työskentelyn lääketukussa, josta sain vakituisen työpaikan ja pääsin ostamaan ensimmäisen asuntoni. Kaikkia työpaikkoja en ala luettelemaan, mutta aina olen töitä tehnyt, sillä koskaan en ole ollut ”pyöritellään sormia ja odotetaan lottovoittoa” -tyyppiä, aina pitää tehdä töitä elättääkseen itsensä ja saavuttaakseen unelmansa.
Viimeiset vuodet olen tehnyt töitä yrittäjänä. Perustin jotain tyhjästä ja hankin sillä elantoni. Yrittämisessä on paljon hyviä ja huonoja puolia. Saat itse määrätä mitä teet, milloin teet ja miten teet, et joudu vastaamaan tekemisistäsi kenellekkään. Tämä on yrittäjyyden hyvä ja huono puoli. Joskus töitä tulee tehtyä vähemmän ja joskus töitä tehdään yötä päivää. Kuvittelin pitkään, että en pystyisi koskaan enää työskentelemään kenellekkään muulle. Mieheni Arttu on ollut asiasta täysin samaa mieltä. Hän on myös sanonut, että en myöskään voisi ottaa itselleni työntekijöitä. Olen kuulemma kontrollifriikki, joka haluaa itse tehdä kaiken. Noh, vitsit sikseen. Kyllähän se niin on, että kun on pitkään tehnyt töitä itselleen silloin kuin haluaa ja miten haluaa, niin sitä on vaikea edes kuvitella, että tekisi jotain muuta.

Tämä ajatus kuitenkin muuttui kun kuvasimme yhden Arttu & Alona vlog -jakson. Muistatteko jakson, jossa kävin ostamassa kasan rintaliivejä Change Lingerie liikeestä? Se oli se hetki, kun ajatukseni muuttui. Kyseisen jakson pääset näkemään tästä linkistä.
Olin pitkään käyttänyt vain sporttiliivejä, koska mun on aina ollut vaikea löytää sopivia rintaliivejä. Eräänä päivänä päätin kuitenkin, että minun on hankittava sopivat liivit, hinnalla millä hyvänsä. Astelin Change liikkeeseen ja sen jälkeen elämäni muuttui! Heidän ihanan ja ammattitaitoisen henkilökunnan avulla löysin ison kasan minulle sopivia alusasuja, mikä on aikaisemmin ollut täysi mahdottomuus. Olen isojen rintojen ja huonojen liivien takia kärsinyt niska- ja hartiakivuista jo vuosia, mutta sopivien liivien avulla kivut ovat hävinneet. Tämän lisäksi sain sellaisen itsevarmuus boostin liivejä sovittaessa, että meinasin purskahtaa itkuun sovituskopissa. Itku sovituskopissa on naisille yleistä, mutta ilosta itkeminen sovituskopissa on harvinaisempaa. Naiset tietävät mistä puhun.
Tämä ihana tunne kesti monta päivää. Joka aamu, kun puin toinen toistaan ihanampia liivejä, sain aina tuntea itsevarmuuteni nousevan ja päiväni oli loistava. Jäin miettimään itsekseni, että miten voikaan olla, että käynti tässä liikkeessä sai aikaan tällaisen muutoksen. Olen itsevarma muutenkin, mutta jos tämä kohotti minun fiilistä, niin olen varma, että se kohentaa myös muiden naisten oloa ja sitä miten he tuntevat itsevarmuutta kehossaan.
Eräänä iltana, kun menin nukkumaan sanoin Artulle, että nyt tiedän missä voisin olla töissä, jos tekisin jotain muuta kuin mitä nyt teen. Menisin töihin Changelle. Haluaisin auttaa naisia tuntemaan samaa kuin mitä minä tunsin. Tähän Arttu vastasi: ”Joo, se kyllä voisi sulle sopia.”
https://www.instagram.com/p/BkhrM6hHXd5/?utm_source=ig_embed
Tein yhteistyötä Changen kanssa ja joka kerta, kun tapasin heidän toimitusjohtajan Marjo Topin, inspiroiduin ajatuksestani yhä enemmän. Marjosta huokuu naisellinen itsevarmuus ja viisaus. Mietin aina, että olisi kunnia päästä lähemmin seuraamaan hänen toimintaansa, sillä hän on saanut aikaan mitä uskomattomampia saavutuksia yrittäjyytensä aikana.
Erään keskustelumme aikana Marjo mainitsi, että heille avataan uusia liikkeitä ja hommaa olisi vaikka muille jakaa. Sillä hetkellä muistin omat ajatukseni siitä, että jos jossain voisin työskennellä, niin se olisi heillä. Avasin hetken mielijohteesta suuni ja sanoin, että minähän voisin tulla avuksi. Poseland Network pyörii aika hyvin jo ”itsestään”. Olen saanut siirrettyä tiettyjä töitä muille, sellaisille henkilöille jotka osaavat sen paremmin kuin minä. Vaikka kuinka itse haluaisin tehdä kaiken, niin pitää osata antaa tehtävät sellaisille, jotka tekevät sen paremmin kuin sinä itse. Isoin apu jonka olen Poseland Networkille saanut, on S-comin porukalta. Melina ja Jaana, ilman teitä ei olisi toimivaa Poseland Networkkia! Olette aivan korvaamattomia.
Marjo innostui ehdotuksestani ja aloimme yhdessä miettimään sopivaa ratkaisua ja miten minusta voisi olla heille parhaiten hyötyä. Sovimme, että teen heille muutaman päivän töitä viikossa, niin että minulla jää aikaa myös Poselandille, sillä en voi siitä täysin luopua, enkä sitä tietenkään haluakaan. Tulen vaikuttamaan heillä sosiaalisen median ja tapahtumajärjestäjän roolissa.

Ihana Arttu & Alona sarjan seuraaja @eiramirjami tuli moikkaamaan <3

Viime viikolla aloitin työni Forumin myymälästä. Jotta voin siirtyä edellä mainittuihin tehtäviin, on minun ihan ensimmäisenä opittava kaikki heidän tuotteista, asiakkaista ja konseptista, ja se onnistuu parhaiten myymälästä käsin.
Ensimmäiset päivät liikkeessä olivat ihan uskomattomia. Pääsin jo ensimmäisen päivän aikana näkemään, miten tarkasti ja tavoitteellista heidän toiminta on. Heidän henkilökunta on tarkoin valittu ja he ottivat minut iloisin mielin vastaan. Forumin liikkeen myymäläpäällikkö Tiia oli ihan mahtava persoona ja hän opetti minulle ensimmäisen kolmen päivän aikana enemmän, kuin mitä voisin vuoden aikana oppia yhdessäkään koulussa.
Lapseni eivät vielä ole yhtä innoissaan uudesta muutoksesta, sillä he ovat tottuneet siihen, että olen aina kotona, mutta minulle tämä on virkistävä muutos. Sain paljon enemmän aikaiseksi kun olin poissa kotoa, kuin esimerkiksi eilen. Eilen tein töitä taas kotona ja jatkuvasti joku oli toimistossani pyytämässä sitä sun tätä tai näyttämässä yhtä sun toista ja juoruamassa sisaristaan jne…
Hyppy uuteen ja tuntemattomaan jännitti ja jännittää vähän vielä edelleen, mutta olen enemmän kuin innoissani tästä muutoksesta.
Vain taivas on rajana, aina!

14

Vastaa