TOTUUS BEST NINE OF 2017 KUVIEN TAKAA

 • Artikkelin kategoria:Alona
 • Artikkelin kommentit:2 kommenttia

Taas on se aika vuodesta kun kaikki kertovat, miten mahtava vuosi 2017 heillä oli ja miten upea vuodesta 2018 on tulossa. Okei, ei ihan kaikki, mutta kun kurkkaa somen feediä, niin uskallan sanoa, että ainakin suurin osa…


Sosiaalinen media on erittäin hieno keksintö ja sitä voi käyttää hyödyksi monella tavalla, mutta se on samalla myös hyvin valheellinen. Todella moni ihminen jakaa elämäänsä ja kertoo julkisesti kuinka mahtavaa heidän elämänsä on, vaikka todellisuus on yleensä paljon muuta.
Tunnen lukuisia ihmisiä joiden elämä on kaikkea muuta kuin mitä he sosiaalisen median kautta antavat ymmärtää.
On ihmisiä jotka jakavat kuvia terveellisistä ruuista ja elämäntavoista ja jotka kuitenkin syövät roskaruokaa pari tuntia sen jälkeen kun ovat kuvanneet vain ne terveelliset ostoksensa, eivätkä koskaan julkaise kuvia niistä roskaruoka-annoksista. Tiedän pariskuntia jotka esittävät olevansa onnensa kukkuloilla, mutta todellisuudessa heidän arki on täynnä erittäin likaisia riitoja. On julkkiksia jotka pröystäilevät kalliilla autoilla ja muulla maallisella materialla, mutta ovat kuitenkin kamalissa veloissa olevia persaukisia valehtelijoita.

BEST 9 OF 2017
Näin vuoden lopussa huomasin, että ihmiset innostuivat postailemaan ”best nine of 2017” kuvia Instagramissa. Eli 9 kuvaa, jotka ovat saaneet eniten tykkäyksiä Instagramissa 2017 vuoden aikana. Pakko myöntää, että uteliaisuuteni heräsi ja halusin itsekkin tietää, mitkä minun kuvista ovat olleet suosituimpia.

https://www.instagram.com/p/BdUmLhPFYcI/

Kun sain kuvan käsiini, pyörittelin päätäni ja hymähdin itsekseni. Oletin, että kuvat joista ihmiset pitivät ovat varmasti kaikista turhimmat -kuvat joissa näkyy eniten paljasta pintaa ja jotka eivät liity saavutuksiini millään tavalla. Ikävä kyllä, olin oikeassa. Ajattelin mielessäni –Miten tyypillistä, että ihmiset tykkäävät juuri kaikista niistä turhimmista kuvista. Kumpa he vain tajuaisivat sen oikean totuuden some kuvien takaa.

En voi puhua muiden kuvien puolesta, mutta voin puhua omista, joten ”paljastan” teille nyt totuuden näiden yhdeksän ”parhaan” kuvan takaa.

9.

Tästä kuvasta onkin hyvä aloittaa. Harkitsin jopa tekeväni kokonaisen postauksen tästä kuvasta, mutta tämä menee hyvin näinkin. Sain tästä kuvasta paljon viestejä, että kuinka upea ja täydellinen olen. Täydellinenhän minä tietenkin olen -me kaikki olemme täydellisiä juuri sellaisina kuin olemme -muistetaan aina se.  Moni saattaa kuitenkin ymmärtää tietyt asiat väärin ja kuvitella ihmisten olevan täydellisiä, tietämättä koko totuutta. Olin lähdössä Kaivohuoneelle Miss Helsinki kisoja katsomaan ja päätin laittaa uuden asun päälleni. Mekko on tiukka, joten se ei anna anteeksi oikein mitään. Apuun otin sitten spandexin -se vitun kiree, vitun ruma, vitun ahdistava ja jossa on vitun vaikea käydä vessassa. Tekisi mieli selittää minkälaista on pissata haarojen välissä olevasta reiästä, mutta säästän teidät siltä.
Eli tämän ”täydellisen” kuvan takaa, löytyy vartaloa muokkaava spandex asu, jonka avulla sain piiloon kaikki ”viat”.

8.

https://www.instagram.com/p/BWKXJ0QlzpG/

Tässä on perus saliselfie treenin jälkeen. Kuvaan on tietty tärkeää saada luonnollinen lookki, mutta mielellään sporttinen.
Lavat auki, jotta selkä näyttää leveämmältä. Kierrä lantiota niin, että pakara näkyy. Laita käsi vyötärölle, jotta vyötärö näyttää kapeammalta kuin mitä se todellisuudessa on. Pidätä hengitystä ja raps!

7.

https://www.instagram.com/p/BZ2_cdrlAM6/

Tähän julkaisuun kerroin kyllä ihan rehellisesti, minkälaista on ottaa kuvia julkisissa pukkareissa. (Lue kuvasta).
Jätin kuitenkin kertomatta kropan ”asettelusta” kuvaa varten.
Vatsa tiukaksi, mutta älä vedä liikaa. Pidä kasvot rentoina, jotta et näytä siltä, että vedät vatsaa sisään. Nojaa seinään, jotta näyttää siltä, että otat vain rentoa kuvaa etkä näytä siltä, että yrität poseerata (samalla olkapää lihas erottuu mukavasti).
Kierrä lantiota peiliinpäin jotta pakaran kaari näkyy, mutta ei liikaa, jotta et tee sitä tyypillistä ”fitness poseerausta” missä seisot sivuttain peiliin/kameraan päin, toinen jalka koukussa ja toinen suorana. Tämä kaikki tehdään hengitystä pidättämällä.. Ensimmäisissä kuvissa oli jäätävä kamelinvarvas, joten ei muuta kuin vedetään housuja haaroista, asetellaan ne kunnolla ja kaikki uusiks.

6.

https://www.instagram.com/p/Bb4Azzsl0H5/

Ei ole yllätys, että postaus jossa esitellään sporttiliivejä saa paljon tykkäyksiä…
Kuvissa näytän freesiltä ja iloiselta, juuri sellaiselta kuin miltä halusinkin näyttää. Todellisuudessa olin ihan sairaan väsynyt ja streessaantunut. Olin luvannut pitkäaikaiselle yhteistyökumppanilleni Disturbille, että otan uusia kuvia tuotteista, joita heiltä sain. Olin luvannut heille tietyn päivän ja olin varannut sille päivälle hyvin kuvausaikaa, jotta voin ottaa hyviä ja laadukkaita kuvia. Aamulla kuitenkin tuli muutama mutka vastaan. Arttu oli katsonut työaikansa väärin, joten jouduin hoitamaan meidän lapsia koko sen päivän, enkä pystynyt ottamaan kuvia kun vasta illalla, kun kaikki lapset olivat menneet nukkumaan.
Olin pitkän päivän jälkeen aivan poikki, mutta halusin silti pitää kiinni sovitusta päivästä, joten ei muuta kuin kylmät lusikat silmille, että turvotus laskee, vähän meikkiä naamaan ja kaikki studion työkalut apuun.
Asetin kirkkaat valot huoneeseeni ja käytin meidän parasta kameraa. Käytin kameran ajastinta, jonka avulla sain kuvat otettua itse. Seisoin kameran ja valojen edessä hikoillen, koska pienessä huoneessa isot valot saavat hien pintaan aika nopeasti. Kuvat on tietenkin rajattu niin, että maha ei näy, koska kymmen aikaan illalla maha ei ole enää litteimmillään.

5.

https://www.instagram.com/p/BatKduoFm-S/

Kuva meidän Dubain matkalta. Ostin matkalle kokopuku uikkarit, kerta olimme reissussa lasten kanssa, enkä halunnut pyöriä altaassa vatsamakkaroiden kans. Yksin altaalla voi makoilla bikineissä ihan helposti, mutta istuminen altaan reinalla, juokseminen ja hyppiminen ei onnistu. Nim. kerran lähti bikinit kun laskin mäkeä lapseni kanssa vesikylpylässä…
Tämä kuva on myös otettu ”nätisti” kiemurrellen. Kamerakäsi mahdollisimman ylös, jotta kroppa näyttää solakalta. Lantio ei saa olla painautunut patjaa vasten, muuten reisiläski leviää. Lantio on pidettävä jännityksessä niin, että se näyttää hyvän muotoiselta, mutta kuitenkin siltä, että makaisin patjalla normaalisti. Käsi ylös pään päälle, mikä saa kuvan näyttämään rennommalta -otin tästä nyt vain nopsaa kuvan, samalla kun makaan auringossa, tyyppisesti.
Aurinko oli niin kirkas, etten nähnyt mitään ja rasvaiset aurinkolasit eivät auttaneet asiaa. Räpsin joku 100 kuvaa, jotta tulisi edes yksi julkaisukelpoinen kuva.

4 ja 3.

https://www.instagram.com/p/BZp4ieBFDqT/

 

Nämä kuvat on otettu ehkä 3-4 päivää fitness kisojeni jälkeen. Fitness kisojen, joihin valmistauduin kaksi vuotta -säännöllistä treeniä ja tiukkaa ruokavaliota noudattaen. Varsinainen kisadieetti, joka kestää monesti 3-6 kuukautta, vaatii todellista kurinalaisuutta. Ruoka punnitaan, kaikki lasketaan tarkasti, jotta kropasta saadaan mahdollisimman paljon rasvaa pois. Tässä kunnossa ei ole tervettä pysyä pitkään. Vaikka kuvassa näytänkin todella hyvältä, olin todellisuudessa todella laiha. Kaikki vaatteet näyttivät päälläni samalta kuin mitä ne näyttävät henkarilla roikkuessa. Haisin itseruskettavalle ja olin nälkäinen, koska en syönyt enkä juonut mitään ennen kuvauksia.

2.

View this post on Instagram

????

A post shared by A L O N A K U U S I S T O (@alonakuusisto) on

Toiseksi paras kuva on itseasissa ihan hauska, mutta senkin takana piilee omanlainen ”karu” totuus. Minulla on jonkinlainen OCD -siisteyden suhteen. Haluan aina, että koti on siisti ja yleensä vielä niin, että se on juuri minun tavalla siisti. Suurimmat riidat mitä me ikinä ollaan Artun kanssa käyty, liittyvät paljolti arkisiin koti asioihin ja juuri kotitöihin ja lasten hoitoon. Yleensä kun palaan kotiin työreissulta, olen jostain syystä astetta kireämpi ja kotona oleva mahdollinen epäsiisteys tai muulla tavalla tehdyt asiat saattavat ärsyttää ihan vitusti. Olen joutunut tulemaan paljon näissä asiossa vastaan ja ottamaan muita huomioon, koska parisuhteessa on pystyttävä muuttamaan omia huonoja puolia tai ainakin hillitsemään niitä. Vaikka tästä asiasta riidellään usein jopa useita päiviä, pystytään me silti välillä heittämään aiheesta huumoria, kuten yllämainitussa viestittelyssä.
Todellisuus oli kuitenkin se, että kun näitä viestejä kirjoitettiin, niin yritti Arttu siivota kotia parhaansa mukaan, jotta en olisi älyttömän vihainen kun tulen kotiin.

1.

Dubain lomalla ollessani, olin ihan älyttömän turvoksissa koko reissun ajan. Halusin ottaa koko kroppa kuvan altaalla, mutta en edes yrittänyt, sillä tiesin, että en olisi siihen tyytväinen. Päätin ottaa sitten selfien ja lähdin kiertämään ympäri allasta, täydellistä kohtaa etsien. Olimme katolla, aurinko paistoi joka puolelta, joten kiersin varmasti koko altaan. Oli varmasti fiksua katseltavaa kun kierrän bikineissä, puhelin kädessä ja yritän ottaa kuvaa itsestäni joka kohdasta.
Kaiken lisäks mun tukka oli niin likanen, että sitä oli vaikea liikuttaa, joten tein tyypillisen ”sivu swiipin”, ja kerta mulla ei ollu meikkiä, heitin Ray Banit päähän. Kevyt hymy kasvoille ja raps…

En halua olla negatiivinen, haluan vain olla rehellinen -tai ainakin niin rehellinen kuin suinkin pystyn. Voi tietysti olla, että näin flunssan kourissa olen ärstyyntynyt ja mua vaan vituttaa kaikkien ”new year, new me bullshit”…
Ei, ei se kyllä johdu flunssasta. Olen jo viimeiset neljä vuotta jakanut tuota samaa kuvaa, joten ehkä se vain on hyväksyttävä, että minua ärsyttää nämä ihmisten uuden vuoden hehkutukset.

En missään nimessä sano, että tavoitteiden asettaminen on typerää -yritän vain sanoa, että olkaa mahdollisimman rehellisiä somessa ja etenkin olkaa rehellisiä itsellenne. Ihmiset katsovat monia julkisuuden henkilöitä ylöspäin ja ihailevat heidän elämäänsä, mutta valitetttavasti kaikki eivät ole rehellisiä. Nyt kun me pääsemme somen avulla seuraamaan muiden elämää hyvinkin läheltä, niin pyrkikää olemaan mahdollisimman rehellisiä.

1

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

 1. Clarissa

  Olipa kiva juttu 🙂 Noi pn vaikeimpia noi ”otan tässä aurinkoo” kuvat. Itellä Thaikuissa ihan sama operaatio ja sama pulma. Kuvia tuli.joku 200 kun ei ees nähny mitä otti :’)

  1. Alona

   Kiitos! <3

   Aurinkoo ottaessa kuvat otetaan ihan säkällä. Luurista ei nää yhtään mitään. Screeni on tulikuuma ja ihan aurinkorasvassa. Sisällä vasta näkee, että tuliko yhtään hyvää kuvaa. 🙂

Vastaa