Tätä rakastan! Tätä en. #munkehomunsäännöt

 • Artikkelin kategoria:Alona
 • Artikkelin kommentit:1 kommentti

Kun #kehopositiivisuus liike alkoi tulla suosituksi, ajattelin ensin, että onpas hyvä juttu! Nyt muutama kuukausi myöhemmin aloin huomaamaan, että osalla ”kehopositiivisuuden lähettiläistä”on tämä liike lähtenyt pikkusen lapasesta…

Tuhdimmat naiset ovat huomauttaneet laihemmille, että he eivät saisi käyttää #kehopositiivisuus tägiä ollenkaan, koska heillä ei ole mitään vikaa heidän vartalossaan. Really?
Kuka määrittää sen, että mikä on kenenkin mielestä hyvä ja mikä ei. Mikä on täydellistä ja mikä ei? Milloin jonkun pitäisi olla tyytyväinen vartaloonsa ja milloin ei?

Vartalotyyppejä on monia ja samoin niihin liittyviä erilaisia ajatuksia. Olen usein törmännyt esimerkiksi laihaan ja pieni rintaiseen naiseen, jolle laihuus ja rinnattomuus on ollut haitta. He ovat kertoneet miten he ovat jo kouluikäisenä yrittäneet täyttää liiviään, jotta saisivat muotoa kehoonsa. Kun taas minun kohdallani, rintani kasvoivat jo hyvin nuorena ja pidin sitä ikävänä haittana. Yritin käyttää isoja paitoja, jotta minun muotojani ei huomattaisi. Eli samasta asiasta voi olla hyvinkin erilaisia ajatuksia ja tunteita.
Sinun ei tarvitse olla täydellinen ollaksesi kaunis!
Toinen asia mitä kehopositiivisuus liikkeen mukana on kritisoitu, on se, että jos puhut kehopositiivisuuden puolesta, et saisi haluta muuttaa itsessäsi mitään. Minulle ja monelle muulle on tullut kommenttia, että ”miksi yrität liikkua tai laihduttaa, eikö sinun pitäisi olla tyytyväinen juuri sellaisena kuin olet?!”
Tämä ajattelu tapa on minusta hullua. Se, että olen itsevarma ja rakastan itseäni, ei tarkoita sitä, ettenkö haluaisi olla parempi kuin mitä olen nyt. Jos olisin itsevarma vasta sitten kun olen täydellinen, ei sitä päivää koskaan tulisi. On turha odottaa sitä, että vartalosi on täydellinen, ennen kuin voit olla itsevarma.
Vaikka puhun vain omasta puolestani, niin olen melko varma, että jokaisella meistä on kohtia mistä pidämme tai jopa rakastamme ja kohtia mistä emme pidä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että emmekö voisi olla itsevarmoja, seksikkäitä ja rakastaa omaa kehoa juuri sellaisena kuin se tällä hetkellä on. Ennen nuoret saivat suurimman osan vaikutteista kauneus ja muoti lehdistä, mutta tänä päivänä he seuraavat erilaisten sosiaalisen median vaikuttajien elämää. Tämän takia on erittäin tärkeää, että vaikuttajat puhuvat näistä asioista ja ennen kaikkea ovat rehellisiä. Jos näytämme vain sen, mikä on hyvää ja täydellistä, antaa se vääristyneen kuvan muille ja se saattaa vaikuttaa rajusti varsinkin nuorten elämässä.
Puhuimme asiasta ystäväni Monna Pursiaisen kanssa ja päätimme haastaa vaikuttajia ja teitä lukijoita kertomaan rehellisesti, mitä osaa itsestään rakastaa ja mitä ei.
#TÄTÄRAKASTANTÄTÄEN #MUNKEHOMUNSÄÄNNÖT

TÄTÄ RAKASTAN!
Rakastan vartaloani kokonaisuutena ja näytän mielestäni hyvältä, mutta etenkin rakastan mun reisiä ja pakaroita. Olen aina tykännyt siitä, että minulla on paksut reidet ja pakaraa. Kun kilpailin fitneksessä ja lähempänä kisoja laihduttiin todella pieneksi, niin ikävöin mun paksuja reisiä. En tykännyt yhtään siitä, kun reisieni väliin jäi tyhjää tilaa ja mitkään housut eivät istuneet hyvin. Vaikka reisistä löytyy selluliittiä, se ei haittaa mua yhtään.

Tätä en. 
Mun maha. Sinne kerääntyy aina kaikki. Jos edes katson roskaruokaa, mun mahaan ilmestyy heti läskiä jo pelkästä ajatuksesta. Tässä kuvassa maha näyttää vähän pienemmältä, koska päälläni on musta uikkari, mutta sitä löytyy kyllä. Kun tiputan painoa, rasva lähtee viimeisenä mun mahasta. Jopa silloinkin kun kisasin, mulla oli pieni ”pömppö vatsa” melkein ihan kisoihin asti. En myöskään tykkää siitä kun esimerkiksi mekkoja käyttäessäni, kaikki näyttää muuten hyvältä, mutta vatsa pömpöttää. Sujautan siksi usein päälleni shapperin, joka siloittaa siluettia, antaa tukea ja kaunista muotoa keskivartaloon.
Vaikka minulla on kohtia joista en pidä, se ei missään nimessä tarkoita sitä, ettenkö rakastaisi kehoani ja itseäni. Ulkoinen kauneus ei ole pysyvää ja siksi mielestäni siihen ei pidä turvautua.

Tässä minulla on päällä shapperi, jota käytän usein mekkojen päällä, mutta välillä myös muiden asujen kanssa. Tämä shapewear löytyy Change Lingerie liikkeestä. Näihin pääset tutustumaan TÄSTÄ linkistä.
Haastamamme vaikuttajat löydät meidän Instagram tililtä ja toivomme, että myös te lukijat lähdette #TÄTÄRAKASTANTÄTÄEN haasteeseen mukaan! Meillä jokaisella on oikeus olla juuri sellaisia kuin haluamme ja tehdä juuri sitä mitä haluamme, sillä #MUNKEHOMUNSÄÄNNÖT !
Monnan tili löytyy TÄSTÄ ja Minun tili TÄSTÄ.
Lue lisää haasteesta täältä ja lähde mukaan NYT!

9

Tällä artikkelilla on yksi kommentti

 1. Noora

  Kiitos että sanoit nää ääneen, välillä painin asian kanssa jossa mainitaan et hei oot pienentynyt niin paljon älä enää haaveile mistään..sillee anteeks mitä?
  Elääkö hän mun kehossa, elääkö ne mun ylimääräisten nahkojen kanssa.
  Kyllä joo oon tyytyväinen ja iloinen mutta..
  Tää on upee juttu koska niin paljon kun on hyvää meiltä monilta löytyy se kompastus kivi mikä siel takaraivossa hakkaa ❤️
  Kiitos Alona upeasta postauksesta ❤️

Vastaa