Saako äiti olla seksikäs

 • Artikkelin kategoria:Alona
 • Artikkelin kommentit:1 kommentti

*artikkeli sisältää kaupallisia linkkejä
Olin vieraana ystäväni Rosanna Kuljun uudessa podcast ohjelmassa ja aiheena meillä oli mm. naisten seksuaalisuus. Puhuimme esimerkiksi siitä, että uskallammeko puhua seksistä ystävien kesken ja jos uskallamme, niin kuinka avoimesti.
Haastattelun jälkeen lähdin pitkälle ajomatkalle ja matkan aikana aloin ajattelemaan aihetta tarkemmin. Elämme vuotta 2018, mutta silti jostain syystä seksi ja seksuaalisuus tuntuu olevan arka aihe. Minulta on joskus aikaisemmin kysytty, miten suhtaudun seksuaalisuuteen nyt kun olen äiti. Vaikka kaikki kysymykset ovat varmasti ok ja merkki siitä, että joku on vain utelias tai haluaa oppia, niin itseäni on silti välillä ihmetyttänyt, että tuollaista edes mietitään.
Vaikka olen äiti, olen silti sama nainen mitä olin myös ennen lapsieni syntymää. Tottakai lapsi ja vanhemmuus muuttaa arkea, mutta ei sen pidä muuttaa meitä ihmisinä. Asiat muuttuu siinä mielessä, että meillä on nyt vastuu pienen ihmisen elämästä. Ensimmäisten vuosien aikana, lapsi ei edes selviä elämästä ilman vanhempia.
Sain ensimmäisen lapseni 19 -vuotiaana, joten minun oli opittava vastuun ottaminen jo hyvin nuorena. Olin hyvin nuori vielä itsekkin, mutta lapsen saamisen nuorena on opettanut minulle paljon elämästä, enkä tänä päivänä vaihtaisi mitään pois, en edes sitä, että sain lapsen niin nuorena. Se on kasvattanut minusta juuri sen vahvan naisen, mitä tänä päivänä olen.


Liivit: Change Lingerie

Vaikka olen äiti, olen silti nainen jolla on samat tunteet ja halut, kuin mitä minulla oli ennen lapsien saamista. Synnytyksen jälkeen tulee tietysti aika, jolloin seksi ei ole edes mielessä, mutta kun naisen kroppa on parantunut, niin ei ole mitään syytä sille, miksi äiti ei enää voisi pitää yllä intiimiä suhdetta miehensä kanssa. Vai oletteko eri mieltä?
Liivit: Change Lingerie

Yksi mielestäni erittäin tärkeä aihe, mistä podcastissa Rosannan kanssa puhuimme oli se, että miten tärkeässä roolissa seksi on minulle parisuhteessa.
Vaikka olen äiti ja arki on lasten saamisen jälkeen muuttunut, on mielestäni silti erittäin tärkeää, että parisuhteessa on edelleen intohimoa, läheisyyttä ja seksiä. Jos parisuhteesta puuttuu intohimo, on mielestäni asiat silloin todella pahasti vialla.
Meillä on uusioperhe, jossa meillä on yhteensä neljä lasta. Siihen päälle, meillä on molemmilla oma yritys ja miehelläni on vielä päivä työ palolaitoksella. Lapset harrastavat kaikki eri liikuntalajeja, joten töiden, treeneihin ja kisoihin kuskaamisien kanssa, arki on välillä todella hektistä.
Kun päivä alkaa aamulla 6:00 ja päättyy 22:00-00:00, ei seksi ole ensimmäisen mielessä. Pitkän päivän jälkeen on niin helppo mennä vain nukkumaan ja siirtää ”puuhat” myöhemmälle. Meillä on paljon asioita mitä päivään pitää sisällyttää, joten aikatauluttaminen on meille kaikki kaikessa. Jos elämme vapaasti ilman kalenteria, me ei tulla saamaan aikaiseksi yhtään mitään ja kaikesta tulee ”kiirettä” mikä ei ole kenellekkään kivaa. Kun kaikki on hyvin aikataulutettu ja merkitty kalenteriin, sujuu päivä yleensä ongelmitta. Tietysti välillä tulee jotain virhe merkintöjä tai unohduksia, mikä vähän sekoittaa pakkaa, mutta se on ihan normaalia.
Kun sanoin, että meillä merkitään kaikki kalenteriin, niin meillä tosiaan merkitään kaikki kalenteriin. Jopa vanhempien kahden keskeinen aika. Varaamme kalenteriin treffi-illan, jolloin lähdemme viettämään kaksin keskeistä aikaa. Menemme joko syömään, elokuviin, kävelylle, kahville, hotelliin tai jos olemme kaksin kotona, niin vietämme mukavaa leffa iltaa. Sääntönä treffi-illalle on se, että lapsista ja töistä ei puhuta.
Jos tulee viikkoja kun emme ole pitäneet treffi-iltaa, huomaan heti, että meillä hiipuu meidän välinen intohimo toisiamme kohtaan kokonaan. Valitettavasti kun on yhdessä vuosia ja on paljon lapsia sekä arkisia kiireitä, niin intohimon säilyminen ei ole päivänselvä asia, vaan sen eteen on tehtävä töitä.
Kun intohimo alkaa hiipua, huomaan heti, että alan kiinnittämään enemmän huomiota mieheni negatiivisiin asioihin ja ärsyynnyn helposti hänen tekemisistä. Kun kahden keskeisestä ajasta on mennyt pidempi aika, huomaan, että välillä jopa välttelen häntä ja pidän itseäni vielä enemmän kiireisenä, koska toisen pelkkä olemus jo ärsyttää. Nuorempana olisin tässä kohtaa miettinyt, että mitä ihmettä, enkö rakastakkaan tätä henkilöä, eikö hän olekkaan ”se oikea” minulle!? Vanhemmiten olen jo oppinut tämän kaavan ja osaan tässä vaiheessa tajuta, että meidän kahden keskeisestä ajasta on mennyt vain liian pitkä aika. Silloin istumme alas ja katsomme treffi-illan mahdollisimman pian.
Yleensä tämän illan jälkeen löydämme taas sen kipinän ja katson puolisoani taas vaaleanpunaisten lasien läpi ja kaikki hänessä on taas niin ihanaa, ihan kuin suhteen alussa.
 
Liivit: Change Lingerie

Mitä tulee äidin seksuaalisuuteen, niin en osaa edes ajatella, että miksi sen pitäisi loppua siihen kun lapsi syntyy?
Jos olet ollut seksuaalinen miehesi kanssa ennen lapsen syntymää, niin miksi sen pitäisi loppua nyt kun teillä on perhe? Jos ennen lapsen syntymää nainen on käyttänyt kauniita alusvaatteita ja kaunistanut itseään ja ollut intiimissä suhteessa miehensä kanssa, niin sen loppuminen on varmasti iso muutos niin naiselle kuin miehellekkin ja se saattaa vaikuttaa suhteeseen negatiivisesti.
Vaikka olet äiti, olet myös kaunis nainen ja sinun kuuluu saaada nauttia naisellisuudesta ja seksuaalisuudesta siinä missä kuka tahansa muukin. 
On totta, että kun on lapsia, olemme väsyneempia ja meille jää vähemmän kaksin keskeistä aikaa. On kuitenkin paljon pieniä asioita mitä voimme tehdä, jotta intohimo säilyisi parisuhteessa.
Itse tykkään käyttää kauniita alusvaatteita. Jo pelkästään se, että puen kauniit juuri minulle sopivat alusvaatteet, saa minut tuntemaan itseni naiselliseksi ja seksikkääksi. Hankin juuri ison kasan kauniita alusvaatteita Change Lingerie -liikkestä. Sieltä löytyy kauniita alusvaatteita kaiken kokoisille ja muotoisille naisille. Heidän valikoimaan pääset tutustumaan TÄSTÄ linkistä.
Niin kuin aikaisemminkin sanoin, jos on ollut pitkä ja väsyttävä päivä, niin seksi ei ole ensimmäisenä mielessä kun mennään nukkumaan. Pelkkä sänkyyn meno pitkän päivän jälkeen ei todellakaan herätä minussa mitään seksuaalisia tunteita, vaan ”sille tuulelle” pääseminen vaatii vähän vaivannäköa ja usein väsyneenä sitä ei jaksa tehdä. Varsinkin jos päälläni on iso t-paita ja pieruverkkarit, niin seksi ei kiinnosta yhtään. Mutta, jos jaksan pukea jotkut kivat alusvaatteet päälleni, niin jo se muuttaa oloani, mikä tarkoittaa sitä, että todennäköisesti sinä iltana tehdään muutakin kuin nukutaan.
Tämä on ehkä maailman helpoin tapa saada vähän kipinää parisuhteeseen, eikä se vaadi suuria tekoja. Jos ette usko, niin kokeilkaa itse. Kun olet väsynyt ja olet menossa nukkumaan, niin sen sijaan, että heität päällesi ne kulahtaneet yöhousut, niin laitappa päällesi kauniit alusvaatteet ja kävele huoneeseen niin, että miehesi näkee ne sinun päälläsi. Voin melkeinpä vannoa, että ette mene vain nukkumaan, selkä selkää vasten…
Pitää kuitenkin muistaa se, että kaikki me olemme erilaisia ja se mikä sopii meille ei välttämättä sovi kaikille. Se on kuitenkin varmaa, että jokaisen vanhemman, äidin ja isän, on löydettävä se oma keino ja tehtävä töitä sen eteen. Intohimo ei säily ilman sitä.
Mitä mieltä te lukijat olette. Saako äiti olla seksikäs? Onko teidän seksuaalisuus hiipunut lapsen saamisen jälkeen? Jos on, mitä mieltä olette siitä? Kuulisin mielelläni myös muiden äitien mielipiteitä ja tietenkin myös vinkkejä, siihen, että miten te säilytätte intohimon teidän suhteessa.
-Alona

12

Tällä artikkelilla on yksi kommentti

 1. Karo

  Hyvä ja mielenkiintoinen postaus!
  Meillä uusioperhe ja kaksi lasta, mies reissutyössä ja minä kotona. Intohimo suhteessa ei ole kadonnut, itseni kokeminen seksikkäänä hieman hiipunut koska kroppani on huonommassa kunnossa kuin ennen toista lasta ja se taas vaikuttaa suoraan itsevarmuuteen sekä seksikkyyteen.
  Seksi kuuluu isona osana suhteeseen, sille löydetään aikaa päivisin tai kun lapset on saatu nukkumaan. Miehen pitkän työviikon jälkeen ei tietenkään ole ensimmäisenä mielessä, mutta vähintään seuraavana päivänä.
  Vaikka takana on vasta vajaa 5 vuotta niin edelleen oma mies on seksikkäin ja haluttavin mitä tiedän. Pyrimme myös askareiden lomassa koskettamaan toista, pidämme kädestä sekä halaamme. Huomioimme toisiamme muutenkin kuin vain seksin aikana.
  Jos jotain suhteessa pitäisi muuttaa niin haluaisin eroon aloitteen tekemisen pelosta. Tiedän että mies arvostaisi kovasti jos yllättäisin. Olemme molemmat todella seksuaalisia mutta silti pelko siitä että toinen torjuu (vaikka oikeasti väsyttäisikin) on ylitsepääsemätön.

Vastaa