Olen nettikiusaaja ja niin saatat sinäkin olla…

Jos olet uusi lukija, ennen kuin jatkat itse aiheeseen, on sinun tärkeää tietää, että teen täysipäiväisesti työtä bloggaamalla, tubettamalla ja somettamalla. Työni on luoda sisältöä blogiini, videoille ja SoMeen.Vaikein näistä kaikista on ehdottomasti SoMe. Blogiin kirjoitan itselleni tärkeistä ja mielenkiintoisista aiheista. Tubeen kuvaamme meidän perheen arkea, jota emme kiillota millään tavalla, se on sitä mitä se on ja se näkyy myös videoilla. Haastattelut ovat hieman kiillotetumpia, mutta pyrin nekin pitämään mahdollisimman aitoina ja rentoina. Mutta sitten tuo SoMe… Se on bloggaajalle ja tubettajalle erittäin tärkeä alusta, mutta tällä hetkellä se ärsyttää mua ihan vitusti!

Mun piti tehdä tänään ihan muita töitä, mutta eräs palaute sai mut miettimään mun omaa käytöstä SoMe:ssa ja halusin siitä inspiroituneena nyt kirjoittaa.


Julkaisin eilen kysymyksen Instagramin stoorissa, että ”Ketä ärsyttää postaukset jotka alkaa lauseella ”tätä on kysytty multa todella paljon..”
70 prosenttia oli mun kans samaa mieltä, että se ärsyttää ja 30 ei välittänyt. Julkaisin myös tämän tuloksen ja sanoin ”en ole siis ainut”
Tänä aamuna sain mun eräältä ystävältä viestin, joka meni näin:
”Tää on musta vähän tekopyhää, varsinkin jos itse käy otattamassa ”lavastettuja” ig kuvia. Menee vähän nettikiusaamisen puolelle ja käsittääkseni sen vähentämisen puolesta puhutaan? Mut toki jokaisella on oikeus ilmaista itseään. En tuomitse, mutta ajattelin myös ilmaista oman mielipiteeni.”

Mulle tuli todella tyhmä olo heti kun luin tän. Ajattelin, että ei vittu, puhun usein siitä, miten ketään ei saa kiusata ja sitten itse syyllistyn samaan. Tosi asiahan on se, ettei mun tarkoitus ollut ketään kiusta, eikä ketään tietoisesti dissata. ”Mä vaan kerroin mun mielipiteen, koska mullahan on siihen oikeus.” Tässä tullaan just siihen, että meidän mielipiteet on just niitä, jotka saattaa loukkaa muita ihmisiä ja satuttaa vaikka me ei sitä tarkoiteta. Kun me sitten sanotaan niitä meidän omia mielipiteitä, meistä tulee kiusaajia. Piste.
Eli, meidän pitäisi itse miettiä, mitä me sanotaan ja miten me sanotaan asioita. Olen myös usein sanonut, että ”jos sulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin älä sano mitään.
No miksi sitten tein näin? Rehellinen syy on se, että SoMe vituttaa tällä hetkellä todella paljon. Se on mun työn kannalta tärkeä alusta, mutta silti se on sellainen paikka joka saa ärsyyntymään. Heikkona hetkenä sitten päätin myös ilmaista sen mun ”mielipiteen” siitä ärsytyksestä, mikä mun mielestä oli sillä hetkellä vain se mun ”mielipide”, mutta todellisuudessa mun olisi pitänyt vain pitää mun turpa kiinni ja laittaa se puhelin pois, jos se mua vitutti.

Nyt jos mietitte mikä siinä ottaa päähän, niin en osaa sitä täysin pukea sanoiksi.
-Ärsyttää se miten koukuttava se on. En edes halua tietää monta kertaa päivässä avaan Instatilin.. Joo, mun on päivän aikana oltava siellä paljon, sillä teen julkaisuja muille firmoille ja vastaan heidän viesteihin, mutta nyt puhun siitä, että montako kertaa päivässä menen omalle tilille.
-Ärsyttää tilit, joissa mainostetaan ihan kaikkea maan ja taivaan välillä, ilman minkäänlaista vaivannäköä ja mielikuvitusta. Älä ymmärrä väärin, kaupalliset yhteistyöt ei itsessään ärsytä. Haastattelin Selviytyjät voittajaa ja tubettajaa Miskaa jokin aika sitten ja hän sanoi hyvin: Kaupallisen yhteistyön pitää olla sellainen, missä sä pääset kehittämään jotain uutta ja mielenkiintoista, se antaa sulle jotain hyvää, se antaa asiakkaalle jotain hyvää ja se antaa jotain hyvää sun seuraajille.
-Välillä ärsyttää, että feediin pitäisi aina julkaista jokin todella huippu kuva. Tiedän, ettei ole pakko, mutta kuvien taso on noussut niin paljon, että väkisinkin tulee fiilis, ettei voi julkaista ihan mitä vaan ja siksi olenkin postannut vähemmän kuvia sinne. Itselleni tulee väkisinkin tyhmä fiilis, jos julkaisen kuvan joka ei millään lailla liity kyseiseen tekstiin..
(Nytkin teki mieli lisätä jo aiemmin otettuja kuvia tähän blogiin, koska a) mun kamera on jäänyt kotiin b) olen yksin toimistolla, eli jouduin ottaa kuvat kännykällä, jossa on todella paska laatu ja itse kuvien ottamien muutenkin haastavaa. Tämä on itselleni se yksi tärkein syy, miksi otan kuvia usein etukäteen, jotta voin käyttää niitä sitten blogissa kun inspiraatio iskee.)
Sitten taas jos mietin työtä mitä teen muille yrityksille, niin on ihan luonnollista, että postaamme heidän feediin kuvia, joihin on panostettu ja jotka on lavastettu, sillä kuvien tarkoitus on kasvattaa yrityksen näkyvyyttä, myyntiä tms. Jotenkin se on vain vaikea sisäistää oman henkilökohtaisen tilin kohdalla, vaikka tämä mun työtä onkin.

Kaikki nämä ärsytykset ja vitutukset lähtee meistä itsestämme. Meidän on oikeasti katsottava mikä meille aiheuttaa negatiivisia fiiliksiä ja vältettävä niitä. Tässä on nyt pieni pähkinä purtavana mulle, et miksi SoMe sitten on sellainen asia mikä ärsyttää. Jokin yhtenäinen tekijä siinä on, sillä moni muu puhuu samaa, mutta ei välttämättä julkisesti niinkuin minä. He ovat ehkä fiksumpia, kun osaavat pitää suunsa kiinni. 😉

Nyt haluaisin oikeasti teiltä mielipiteitä tähän aiheeseen. Saa kertoa rohkeasti puolesta tai vastaan. Mitä ajatuksia mun kirjoitus herätti? Minkälainen olo sulle tulee SoMe:ssa ollessa? 

Mitä tulee vielä siihen viestiin jonka tänään sain: Kiitin häntä, sillä se oli rohkea teko häneltä. Juttelimme asiasta asiallisesti, myönsin käyttäytyneen tyhmästi ja päädyimme loppujen lopuksi siihen, että parasta Instassa on koirakuvat ja -videot. 😉

Meidän YouTube videot löydät tästä: 
Mun AlonaTV haastattelut löydät tästä: http://www.alonatv.com
Mun Instagram tilin löydät @alonakuusisto nimellä

 

9

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

 1. Noora

  Thank god mikä postaus!
  Ensinnäkin ihana, että nostit asian esille!
  Some on mennyt koko ajan enemmän ja enemmän suuntaan jossa koen tällä hetkellä sotivan oman asenteen kanssa!
  Mun mielestä on hienoa, että ihmiset tekee yhteistöitä firmoille koska se on todella tärkeää! Mutta se miten niitä tehdään ja millä asenteella, oksettaa mua suunnattomasti! Tämä on oma mielipiteeni!
  Uskon edelleen vahvasti siihen jaloon taitoon nimeltä luota vaistoosi ja kuuntele sydäntä!
  Rakastan katsoa ja lukea somesta niitä pieniä ”kukkasia ”joista näkee sen hyvän fiiliksen ja rehellisyyden siitä, että on päässyt tekemään ja kokemaan jotain huikeeta!

 2. Tanja R

  Enpä ois älynnyt ajatella ensinnäkään et ketään vois ärsyttää lause ”multa kysytään usein” 😀 mutta en myöskään ois voinut kuvitella että sen voi ottaa kiusaamisena. Itselläkin on postaus ”vi*utuksen multihuipentuma” jossa kerron mua ärsyttäviä asioita. Hups :O eli, negatiivistenkin mielipiteiden kertominen on arkipäiväistynyt niin, ettei ees muista et joku vois loukkaantua niistä. Hyvä postaus

Vastaa