The older I get, the less I care

  • Artikkelin kategoria:Alona
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Meillä on usein tapana stressata ja murehtia kaikista maailman asioista. Turhista asioista. Miksi, sitä en tiedä.
Uskallan väittää, että stressaan turhista asioista vähemmän kuin moni muu. Tämä on tosin vuosien varrella opittua, nuorempana murehdin ja pohdin paljon asioita, joilla ei loppujen lopuksi ollut mitään tähdellistä merkitystä elämässäni.

Jos jokin negatiivinen asia ilmenee, mietin aina ensin, että voinko tehdä asialle jotain. Jos en voi, en sitä enää murehdi.

Paita: Disturb clothing

Olen vasta vanhemmiten oppinut välittämään vähemmän. Jos jokin negatiivinen asia ilmenee, mietin aina ensin, että voinko tehdä asialle jotain. Jos en voi, en sitä enää murehdi ja jos voin, en enää murhedi, vaan teen asian eteen jotain. Näin jälkeenpäin mietittynä, ainoa asia mitä kadun, on se, että en oppinut tätä ”taitoa” nuorempana. Olisin säästynyt niin monilta turhilta murheilta ja stressin täyteisiltä päiviltä ja öiltä.
Eräänä päivänä, keskustelin yhdeksän vuotiaan tyttäreni kanssa, hänen tulevista painiotteluista. Pitkän keskustelun jälkeen hän sanoi: Turha sitä voittoa tai häviötä on nyt stressata. Jos voitan, niin hyvä, jos häviän, niin opin siitä ja jatkan treenaamista ja oon parepi tulevaisuudessa.
Kun hän sanoi tuon, tunsin ensin pelkkää kiitollisuutta. Kiitollisuutta siitä, että hän on oppinut tuon asenteen jo näin nuorena. Sen jälkeen mietin taas, et vitsit miksi sitä ei itse osannut nuorena ajatella noin.
Noh, parempi myöhään kuin ei milloinkaan, vai mitä?
Olen myös oppinut, että elämä on paljon helpopaa kun oppii välittämään vain tärkeistä asioista. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän välitän turhista asioista. Vaikka tämä on helpottanut elämääni huomattavasti, on siitä välillä myös haittaa. Päätökseni vältää negatiivisia asioita, saatetaan usein myös pitää itsekkäänä. Minulle suututaan jos en vastaa aina puhelimeen tai en soita heti takaisin. Kun olen perheeni kanssa, haluan antaa heille täyden huomion ja nauttia, ilman, että puhelin pärisee vieressä koko ajan. Puhelimeni on äänettömällä 90% päivästä. En halua olla koko ajan tavoitettavissa, sillä jos puhelimeni on päällä, keskeyttää se jatkuvasti asioita joita sillä hetkellä teen. Moni läheiseni kysyy minulta usein, että mitäs jos on jokin hätä ja he eivät saa minua kiinni? -Vastaan aina, että sitten soittakaa 112. Muussa tapauksessa, se ei ole sellainen hätä, miksi minut pitäisi tavoittaa 24/h.
Olen usein puhunut tämän asian tärkeydestä ja puhun siitä mielelläni uudestaan ja uudestaan, koska tämä asia on tärkein ja paras mitä olen koskaan oppinut. Kun mietimme jonkin asian toteuttamista tai pohdimme päätöksen tekoa tärkeissä asioisssa, kuinka usein mietimme: Miltä tämä näyttää muiden silmissä? Mitä muut ajattelevat? Mitä perheeni ajattelee? Mitä ystäväni ajattelevat? Mitä seuraajani ajattelevat?  Teetpä minkälaisen päätöksen tahansa, aina on joku, joka on asiasta erimieltä. Joten, eikö ole järkevintä miettiä vain ja ainostaan sitä, mitä sinä haluat, mikä on sinun parhaaksi, miten se vaikuttaa sinuun ja mitä se sinulle antaa?

You are the best part of my life even though we don’t talk often. We are working women, trying to do what’s best for our kids!

Tällä hetkellä minulle kaikista tärkeintä on minun perheeni -Minun lapseni, mieheni ja meidän hyvinvointi. Kaikki muu on toissijaista. Olen onnekas, että perheessäni ja ystäväpiirissäni on vain ja ainoastaan sellaisia ihmisiä, jotka arvostavat tätä samaa piirrettä yhtä paljon kuin minä. Vaikka menisi kuukausia ettemme soittelisi tai näkisi, kukaan ei ole siitä moksiskaan, koska sisimmissämme me tiedämme, että olemme toisillemme tärkeitä. Kun olemme yhdessä, emme edes muista, ettemme olisi nähneet aikoihin. Ystäväni joka asuu toisella puolella maapalloa, jonka kanssa olemme viimeksi nähneet kolme vuotta sitten, ja jonka kanssa emme ole muutamaan kuukauteen edes kirjoitelleet, kirjoitti minulle toissapäivänä näin:
“You are the best part of my life even though we don’t talk often. We are working women, trying to do what’s best for our kids!”

Kun opit välittämään vain sinulle tärkeistä asioista, välittämättä muiden mielipiteistä, opit aidosti elämään onnellista elämää ja silloin löydät myös ne tärkeät ihmiset ympärillesi, jotka arvostavat samoja asioita kuin sinä. Haluan kiittää kaikkia rakkaita perheenjäseniäni ja ystäviäni, jotka kuuluvat elämääni ja jotka tekevät elämästäni onnellisemman -En voi kaikkia tähän luetella, mutta te kaikki tiedätte keitä te olette. <3

0

Vastaa