MITEN VOI OLLA HEIKKO JA VAHVA SAMAAN AIKAAN

  • Artikkelin kategoria:Alona
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Usein puhutaan positiivisuuden hyvistä puolista ja positiivisen ajattelun vaikutuksista kehoon. Itse olen tutkiskellut aihetta ja oppinut tästä päivä päivältä enemmän.

Vaikka kuinka aiheesta kuulisi tutkittuja asioita, ei niitä silti usko täysin todeksi ennen kuin sen itse kokee.

”jos uskot itseesi ja päätät onnistua, onnistut”

Tätä (tai tämän tyylistä) lausetta hoetaan usein sali piireissä, samoin myös jos kuuntelet ”business motivation” -videoita, kuulet lausetta toistettavan jatkuvasti. Miten tämä sitten toimii käytännössä?

Huppari: Disturb Clothing

Huppari: Disturb Clothing

 Eilen kun treenasin Artun kanssa Crossfit Basementilla, koin itse tämän ”positiivisen ajattelun voiman” -kirjaimmellisesti.

Tein maastavetoa ja huomasin olevani normaalia heikompi (Aunt Flow on tulossa pian kylään, ja silloin voimani katoavat täysin.). Kolmen raskaan sarjan jälkeen, ihmettelin ääneen todella negatiivisesti, että ”mikä v*ttu siinä on, et aina kun on menkat tulossa, niin pelkkä tankokin tuntuu super raskaalta?!”

Koko tauon ajan valitin samasta asiasta ja kun tuli aika mennä tangolle ja nostaa, en saanut painoja edes liikahtamaan. ”MITÄ V*TTUA?! -huusin ääneen”. Yritin pari kertaa uudestaan ja taas sama juttu.

Screen Shot 2017-02-09 at 17.15.44.png

Sitten tajusin sulkea suuni ja hävittää kaikki negatiiviset ajatukset päästä. ”Ihan sama vaikka paino tuntuu raskaalta, ihan sama mitkä puolukkaviikot tulossa, mä aion nostaa noi ja tehdä täyden sarjan!” Kävelin takaisin tangolle ja painot nousivat taas ja tein täyden sarjan ja tämän jälkeen vielä bonus sarjan. Eli sama paino kun mitä 2 min sitten yritin nostaa ja jota en saanut ylös ollenkaan, niin nyt sain.

Negatiivinen ajatus vaikuttaa todella voimakkaasti kroppaan ja siitä syystä en saanut sillä kertaa painoja liikahtamaankaan.

Jos joku ei ole vielä asiasta ennen kuullut tai ei väitettä usko, niin mieti seuraavia tilanteita, joita varmasti jokainen on joskus kokenut.
Rakastuminen, tärkeän asian jännittäminen, sydänsuru, uutinen läheisen kuolemasta tms. -näitä asioita kokiessa tunnemme myös fyysistä tunnetta kehossamme, esim perhosia tai kipua vatsassa tai ahdistavaa puristusta rinnassa. Tämä kaikki tulee pelkästä ajatuksesta, eli kukaan ei ole fyysisesti satuttanut sinua mutta silti tunnet kipua.

Eli, kun sinulle sanotaan, että ajattele positiivisesti niin hyvä ihminen, AJATTELE POSITIIVISESTI! Se ei ole vain ”hullujen huuhaa puhetta” vaan se mitä ajattelet ja MITEN ajattelet on suuri merkitys sinun hyvinvointisi kannalta.

Toivottavasti teillä on ollut kiva viikko ja toivottavasti viikonloppu on positiivisuutta pullollaan. <3

Love, Alona

0

Vastaa