MITEN VOI NUKKUMISESTA TULLA HUONO OMATUNTO?

  • Artikkelin kategoria:Alona
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Hei kaikille taas pitkästä aikaa! Pakko myöntää teille, että kun pitää hetken ”radiohiljaisuutta” niin pää on sen jälkeen täynnä ajatuksia ja ideoita, ettei oikein tiedä mistä aloittaa ajatusten purkamisen. Tekis mieli kertoa ja kirjoittaa kaikesta samaan aikaan.

Tällä kertaa kirjoitan kuitenkin aiheesta joka on mielessä eniten -nukkuminen. Olen aina ollut hyvä nukkumaan, siinä minulla ei ole mitään ongelmaa. Ongelma on siinä, että minulle tulee huono omatunto jos yritän nukkua pitkiä yöunia.

Oman yrittäjyyden myötä olen seurannut muita yrittäjiä ja kun moni menestynyt henkilö kertoo kuinka he joka aamu heräävät klo 04:00, siirtyvät salille ja töitä painetaan 00:00 asti. Samaan aikaan luen lääkäreiden ja erilaisten uni asiantuntijoiden tutkimustuloksia, joissa kerrotaan, että uni on tärkein lääke oikeastaan kaikkeen ja jokaisen pitäisi nukkua vähintään 8 tuntia yössä.

En ole uupunut, enkä myönnä olevani stressaantunut. Myönnän, että minulla on varmasti tiettyjä stressin oireita, sillä jokainen jolla on aktiivinen arki, kärsii jonkinlaisesta stressistä. Aktiivisella arjella tarkoitan sitä, että sinulla on päivä aikataulutettu tarkkaan ja bookattu melkein täyteen. Siihen kun vielä lisää lapset, heidän harrastukset, oma treenaus niin pientä stressiä pukkaa aivan varmasti.

Tein päätöksen, että seuraavien viikkojen aikana (vähintään 2 viikkoa) nukun vähintään 8 tuntia joka yö vaikka mikä olisi. Syy miksi päädyin tähän on se, että huomasin, etten saanut treenituloksia saavutettua vaikka treenasin aktiivisesti ja söin terveellisesti. Pohdittiin asiaa Artun kanssa ja todettiin molemmat, että unen määrä on se missä voisin parantaa.

”– Nykyään monet ylpeilevät työapaikalla kuinka vähän taas nukkuivat yöllä. Pitäisi kääntää asia päinvastoin ja palkita riittävästi nukkuneita. Aamuisin aina käsi ylös, kuka nukkui vähintään seitsemän tuntia? Hyvällä työpaikalla annettaisiin vaikka palkankorotuksen niille, jotka nukkuvat säännöllisesti riittävän paljon, Partinen visioi.” Ylen artikkeli joka tuli eteen tänään.

”Nukun joka yö 8 tuntia, vaikka mikä olisi” -on helpommin sanottu kuin tehty.

Ongelmahan ei ole siinä ettenkö saisi ”unenpäästä kiinni” vaan siitä, että kun laitan herätyskellon 8-9 tunnin päähän, ajattelen niitä töitä mitä pitäisi tehdä ja niitä syitä minkä takia voisin herätä mielummin 6 tunnin päästä. Ajastan kuitenkin kiltisti herätyksen 8 tunnin päähän ja menen nukkumaan. Sängyssä mietin vielä hetken uni aikaa ja saatan jopa ajatella, että olenko nyt laiska kun nukun niin pitkään.

Lääkäri Kirk Parsley joka on erikoistunut uneen ja sen terveysvaikutuksiin kertoo, että hän voi neuvoa jokaiselle asiakkaalleen ihan mitä vain ja he tekevät sen. Vaikka hän pyytäisi heitä seisomaan päällään joka päivä, he tekevät sen, mutta jos hän kertoo heille, että heidän pitäisi nukkua 8 tuntia yössä, vastaus on kuulemma aina –”Ei, siihen en pysty”.

Olen viimeiset kolme päivää nukkunut 8 tuntia yössä. Hieman vaikeaa se on ollut henkisesti mutta vielä ei luovuteta. Katsotaan miten tämä vaikuttaa parin viikon jälkeen.

Minkä verran te nukutte yössä ja onko muilla samanlaisia ajatuksia? Tai jos on kiire, niin karsitko ensimmäisenä unen määrästä?

0

Vastaa