MITEN VALITAAN JA LUODAAN TÄYDELLINEN LOOKKI KISOIHIN

  • Artikkelin kategoria:Alona
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Kaksi viikkoa sitten pidetyissä Fitness Classic -kisoissa nähtiin todella upeita kilpailijoita ja varsinkin junnut olivat tänä vuonna todella kovia! Pari junnua vei mm. voiton junnu-sarjassa ja yleisessä!

Sportlife Teamin upea Ida Keränen voitti bikini fitneksen junnu- ja yleisen sarjan -kisat! kuva: Bodymag

Sportlife Teamin upea Ida Keränen voitti bikini fitneksen junnu- ja yleisen sarjan -kisat!
kuva: Bodymag

Itse olin katsomossa seuraamassa kisoja ja oli ilo huomata miten moni oli panostanut lookkiinsa. Huomasin selvästi, että nämä henkilöt jotka olivat panostaneet kokonaisuuteen, erottuivat joukosta ja näin pääsivät palkinnoille. Se on sanomattakin selvää, että jos lavalla on 20-30 tyttöä, on sinun löydettävä keino jolla erotut muista, positiivisesti.
Lookin ja esiintymisen tärkeyttä ei voi tarpeeksi korostaa! Se on tärkeämpää kuin mikään muu näissä kisoissa. Annan teille erittäin hyvän esimerkin aiheesta. Tämä tapahtui viikonlopun kisoissa Liisa Eroselle.

Lauantaina oli beginners sarja ja Liisa nousi lavalle punertavissa bikineissä, jotka olivat hieman liian pienet hänelle. Bikinien väri oli myöskin hieman pliisu, bikinit eivät erottuneet positiivisesti tummalta iholta. Hänen lookki oli myös vähän huolimaton. Meikkiä oli laitettu liikaa ja liian tummaksi. Tukkaa oli tupeerattu liikaa ja se näytti sotkuiselta. Rusketus oli epätasainen ja väri oli jostain syystä enemmän harmaan vihreä kuin kauniin ruskea.

Liisa Erosen lookki lauantain kisoissa. kuva: Bodymag

Liisa Erosen lookki lauantain kisoissa.
kuva: Bodymag

Liisa on Poselandin bloggari, joten tunnen hänet entuudestaan ja siksi kävin kisan jälkeen juttelemassa hänen kanssaan. Kerroin hänelle suoraan, mikä minun mielestäni hänen suorituksessaan meni vikaan ja ehdotin hänelle toisenlaista lookkia sunnuntain, yleisen sarjan kisaan. Lainasin hänelle minun tummanvihreitä bikineitä, kehotin häntä varaamaan ajan rusketukseen Nina Tanner/Sahara Beauty & Design:lta ja neuvoin miten hänen kannattaisi tehdä hillitympi meikki ja kampaus. Kun hän nousi yleisen sarjan kilpailijoiden mukana lavalle, oli näky ihan toisenlainen verrattuna lauantaihin. Hän näytti enemmän itseltään, todella kauniilta ja hänen kasvot loistivat varmuutta ja onnellisuutta ja tämä myös näkyi ulospäin. Kovassa sarjassa hän pääsi finaaliin ja sijoittui kuudenneksi.

Tässä siis esimerkki siitä, miten lookin avulla sama henkilö voi näyttää täysin erilaiselta. Tehty lookki voi joko saada sinut näyttämään paremmalta tai huonommalta.

vasen kuva: Bodymag

vasen kuva: Bodymag

Tässä muutama esimerkki siitä, ketkä erottuivat mielestäni parhaiten Fitness Classic 2017 -kisoissa!

kuva: Bodymag

kuva: Bodymag

Tällä nuorella naisella oli kaunis fysiikka ja sen kruunasi hänelle täydellisesti sopiva lookki. Vihreät bikinit sopivat tummien hiuksien kanssa täydellisesti. Bikinien malli oli muista hieman poikkeava, hyvällä tavalla. Hiukset olivat todella kauniisti kiharrettu. Ei turhaa tupeerausta, vaan kauniisti muotoiltu kampaus.

Kuva: Bodymag

Kuva: Bodymag

Tässä oli upea kaunotar ja bikinien väri oli ihana. Tummansinen erottui muista kauniisti. Miinuksena pakko sanoa, että minun silmään yläosa näyttää liian isolta. Bikinien ”kuppi” näyttää olevan todella iso ja se ulottuu olkapäähän asti. Alaosa oli todella kaunis ja erilainen. Alaosa oli ilman connectoreita. Jos yläosa olisi ollut hieman pienempi, olisi tämä look ollut täydellinen.

Sportlife Teamin Johanna Guessous ja Poselandin poseerausvalmennus asiakas. Masters sarjan sija 2. ja Yleisen sarjan voittaja! Kuva: Bodymag

Sportlife Teamin Johanna Guessous ja Poselandin poseerausvalmennus asiakas.
Masters sarjan sija 2. ja Yleisen sarjan voittaja!
Kuva: Bodymag

Johanna Guessous on minuun poseerausvalmennuksessa ollut pitkään ja hän on kisannut aikaisemmin erilaisilla lookeilla. Aikaisemmin tummilla hiuksilla ja tummilla bikineillä kisannut Johanna sai tällä kertaa hiottua upean ja hänelle kauniisti sopivan lookin!

Team Poselandin Krista Lepistö Bikini fitness beginners sarja, sija 2 Kuva:Bodymag

Team Poselandin Krista Lepistö
Bikini fitness beginners sarja, sija 2
Kuva:Bodymag

Sain kunnian olla mukana Team Poselandin Krista Lepistön lookin luomisessa. Kristan fysiikka oli kauniin lihaksikas ja hänellä on todella upean mallinen vartalo. Pehmeät laineet, valoisa ja hillitty meikki pehmensi kauniisti hänen fysiikkaa.

Miten sitten valitaan sinulle täydellisesti sopiva kisalookki?

Mitä bikini fitness -kisoissa haetaan?

”Bikini fitness
Kilpailu on tarkoitettu itseään kunnossa pitäville naisille, joilla on terveelliset elämäntavat. Kilpailijoilla ei saa olla liikaa lihasmassaa tai -erottuvuutta. Kehon pitää olla urheilullisen ja terveen näköinen. Ylä- ja alakehon pitää olla oikeassa suhteessa toisiinsa nähden ja arvostelussa otetaan huomioon myös kasvot ja hiukset.”
-Suomenfitnessurheilu.fi

Kun mietit kisalookkia, on mietittävä miten erotut joukosta. Itse en suosittele tekemään mitään radikaalia, kuten ajamaan sivukaljua tai värjäämään hiuksia sinisiksi. Kisoissa kuitenkin haetaan luonnollista ja kaunista lookkia.

Hiukset: Sen sijaan, että tuhlaat rahojasi kalliisiin metrin mittaisiin pidennyksiin, käytä rahasi enemmin ammattititoiseen kampaajaan. Värjää tukkasi kauniin väriseksi. Rumat juurikasvut näkyvät pitkälle takariviin asti. Kaunis sinulle sopiva hiusväri on pidennyksiä tärkeämpää. Pitkät, paksut ja muoviset pidennykset näyttävät epäluonnollisilta.

Jos tupeeraat tukkaa, varmista, ettei tupeeraus ole sotkuinen ja ettei hiuksia sojota sinne tänne.
Silkkisen ja kiiltävän lopputuloksen saa kun föönaat hiukset joko suoriksi tai laineille. Föönauksen jälkeen voit halutessasi kihartaa hiuksia. Itse suosin isoja laineita, pienien nuudelikiharoiden sijasta. Muista käyttää hyviä muotoiluaineita. Itse käytän kosteisiin hiuksiin kosteuttavaa muotoiluainetta latvoihin ja tuuheuttavaa muotoiluainettaa juuriin. Föönauksen jälkeen joko suoristan tai kiharran raudalla. Lopuksi vielä kiiltoa antavaa suihketta ja tietenkin hiuslakkaa jotta kampaus pysyy koko päivän.

Bikinien väriksi kannattaa valita sinulle sopiva väri. Bikinien valmistajat osaavat kertoa mikä väri sopii kenellekkin, joten heiltä kannattaa rohkeasti kysyä neuvoa.
Mielestäni tummatukkaiselle sopii erittäin hyvin tummanvihreä, tummansininen, tummavioletti ja tummanpunainen. Ida Keränen todisti, että myös vaaleabeige sopii tummalle kauniisti.

Vaalea tukkaisille sopii hyvin kirkkaat värit. Vaalean vihreä, Vaalean sininen, lila ja esim keltainen.

Näitä värejä en bikineissä käyttäisi. Musta, pinkki ja valkoinen. Vaikka lempivärini onkin musta, niin kisoissa se on vähän liian tunkkainen väri.

Nämä ovat siis vain ja ainoastaan minun mielipiteitä. Kaikki saavat tietysti tehdä juuri niinkuin haluavat. Sain paljon viestejä aiheesta ja erityisesti siitä, että MITEN se lookki valitaan.

Jos olet edes vähänkin epävarma miten hiukset laitetaan kauniisti tai miten tehdä kaunis ja luonnollinen meikki, niin käänny ammattilaisen puoleen. Tässä kohtaa en suosittele säästämään rahojasi. Olet kuitenkin tehnyt kovan työn kuntosi eteen, joten panosta myös lookkiin.

Meikissä ja hiuksissa apua saat esimerkiksi hyvältä ystävältäni Umpulta, joka on vuosien ajan taikonut upeita lookkeja, lukuisille kilpailijoille. Hänen luomuksia pääset näkemään tästä. 

Umpun asiakkaiden lookkeja.

Umpun asiakkaiden lookkeja.

Lookin lisäksi on erittäin tärkeää, että osaat esiintyä kauniisti ja itsevarmasti. Kyllä, poseerausta on harjoiteltava todella paljon. Näin taas monia kauniita esiintyjiä, jotka pilasivat onnistumisensa sillä, etteivät olleet harjoitelleet tarpeeksi esiintymistä.
Tässä asiassa minä voin auttaa, sillä opetan kilpailijoille esiintymistä ja poseerausta. Täältä voit lukea minun asiakkaiden palautteita ja ostaa tunteja. 

Loppuun vielä minun tekemä video, jossa näytän miten tehdään kisameikki. Videolla käytin Karaja Finland meikkejä.

Toivottavasti saatte tästä apua tai edes vinkkejä teidän tuleviin kisoihin. Oikein hyvää vappua kaikille ja hyvää syntymäpäivää rakkaalle pojalleni, Danielille! <3

Screen Shot 2017-05-01 at 09.38.50.png
3

Vastaa