Miten tehdä luovaa työtä, hetkellä kun kaikki v*tuttaa

  • Artikkelin kategoria:Alona
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

*sisältää mainoslinkkejä
On sunnuntai päivä, aurinko paistaa puolipilviseltä taivaalta ja siemailen kuumaa kahvia takapihallani. Päälläni on maailman mukavimmat collarit ja huppari, sillä auringonpaisteesta huolimatta mereltä puhaltaa viileä tuuli.
Avaan hopeisen mac bookin, sillä olisi aika kirjoittaa uusi blogipostaus.
Veri kiehuu sisälläni ja päässä pyörii pelkkiä kirosanoja. Miten voin tässä mielentilassa tuottaa mitään luovaa tai innovatiivistä tekstiä? Keksinkö päästä jotain turhaa p*skaa, vai kerronko rehellisesti miten asia tällä hetkellä on..

Vaatteet: Rock Code uutuudet Disturb.fi verkkokaupasta


MITEN TÄHÄN PÄÄDYTTIIN…

Loppu viikko oli erittäin kiireinen, sillä esimerkiksi koko perjantai päivä meni Miss Helsinki kiertueen mukana. Kyseessä oli Miss Helsinki karsinta, jossa olen mukana tuomarin roolissa, sekä opettamassa itsevarmaa esiintymistä ja korkokengillä kävelyä kilpailijoille. Itse karsintatilaisuus oli 12 jälkeen, joten olin kotona vasta 1-2 aikaan yöllä.

Vitsit oli kyl aika makee fiilis, kun näki oman firman mainoksen keskellä Helsingin keskustaa, isolla screenillä!!
https://www.instagram.com/p/Bksb-H7HBsT/
Lauantaina nukuin pitkään ja klo 11:00 pidin poseeraustunnin, jonka jälkeen tulin kotiin ja aloin valmistautumaan illan tilaisuuteen. Kyseessä oli Crossfit Basementin viisivuotis synttärit.

Ennen synttäreitä meillä oli Artun kanssa sovittu fanitapaaminen. Kyllä, fanitapaaminen!
Saimme jokin aika sitten viestin eräältä katsojalta, joka kertoi, että hän on parin kaverinsa kanssa seurannut meitä pitkään ja että he ovat meidän vannoutuneita faneja. Hänen kavereillaan oli synttärit ja hän halusi synttäreiden kunniaksi järjestää heille tapaamisen meidän kanssa. Kirje oli niin ihanasti kirjoitettu ja asiaa kohteliaasti pyydetty, että emme voineet Artun kanssa kieltäytyä.Tapaaminen meni todella kivasti ja ollaan kyllä todella iloisia, että siihen suostuttiin.
Crossfit Basement juhliin menimme yhdessä Artun, Julian ja Janikan kanssa. Samana päivänä juhlimme myös siskoni Janikan kouluun pääsyä. Hän sai tällä viikolla tiedon, että hänet on valittu Helsingin oikeustieteelliseen yliopistoon. Niin mahtava juttu, että en voi sanoin kuvailla, miten ylpeä hänestä olen! Tämä oli kolmas kerta kun hän kouluun haki ja nyt hän sen vihdoista viimein saavutti. Hän on tehnyt ihan mielettömän määrän töitä unelmansa eteen, joten hän on kyllä paikkansa ansainnut.
https://www.instagram.com/p/BkmKiwFHutH/
Myös poikani Daniel sai tiedon, että hän pääsi Perhon urheilu-akatemiaan, opiskelemaan liiketaulouden perustutkintoa (merkonomi). Daniel haki alunperin Mäkelänrinteen urheilulukioon, mutta kun kuulimme, että Helsingissä on myös urheilijoille tarkoitettu ammattikoulu, jossa hän voi opiskella liiketaloutta, päätti hän hakea myös sinne.

Olin suunnitellut viikkoni siten, että kun sunnuntai koittaa, siivoan, kirjoitan uuden blogipostauksen ja editoin tulevan vlog -jakson.
No, niin kuin moni varmasti tietää, suunnitelmat eivät aina toteudu ja silloin tällöin saattaa tulla pieniä mutkia matkaan.
Tällä kertaa se ”pieni mutka” oli tyhmä riita Artun kanssa. Me ei riidellä paljon, eivätkä aiheet ole maata mullistavia, mutta kun riidellään, niin usein riidellään samoista aiheista. Riitely on perseestä muutenkin, mutta samoista asioista vääntäminen on myös tosi turhauttavaa. Vaikka aina sanotaan, että riidat pitäisi pystyä sopimaan heti ja käsittelemään ne läpi, niin aina siihen ei vain kykene. Kun tulee joku tälläinen riita tilanne tai jokin muu epämiellyttävä ”dilemma”, niin luovan työn tekeminen ei onnistu niin helposti.
Kun veri kiehuu ja päässä pyörii vain kirosanoja, on hyvin vaikeaa olla luova. On hyvin vaikea siirtyä tilasta, jossa olet juuri riidellyt ja huutanut pää punaisena, tilaan, jossa sinun pitäisi olla luova ja tuottaa jotain innovatiivista materiaalia. Tiedän, että työt on tehtävä, oli mikä tilanne tahansa… Kyllä minäkin pystyn pitämään asiakkaalleni posetunnin, vaikka mitä olisi tapahtunut. Yleensä pystyn asiakkaan edessä jopa unohtamaan kaiken muun ja keskittymään vain asiakkaan opettamiseen. Mutta tälläisessä tilanteessa, kun tehtävänä on kirjoittaminen ja videon tuottaminen, vaatii se jo tietynlaista mielentilaa. Eli v*tutuksen alla luovuus ei ole ihan huippuluokkaa, ei ainakaan minulla.
Miten sitten pääsen v*tutuksesta eroon ja tekemään työtäni luovasti.
Minulle parhaiten toimii se, että ratkaisen ikävän tilanteen, mikä sillä hetkellä on. Se tarkoittaa sitä, että joudun siirtämään egoni sivuun ja pyytämään anteeksi käytöstäni. Tämä ei kuitenkaan aina onnistu, sillä olen ihminen ja välillä heikko.
Toisinaan, pakkaan läppärin laukkuun ja menen johonkin muualle, jotta voin keskittyä paremmin olennaiseen. Saatan mennä istumaan johonkin kivaan kahvilaan, joka jo itsessään rauhoittaa mieleni ja pystyn tekemään työni rauhassa. Usein käy kyllä niin, että kahvilaan päästyäni mieleni rauhouttuu ja ymmärrän tilanteen turhamaisuuden ja pystyn helpommin pyytämään anteeksi, jos kyseessä on ollut riitatilanne.

Vaatteet: Disturb.fi

Eilen tulimme kotiin taksilla, joten automme oli keskustassa, eli en voinut lähteä kotoa minnekkään. Päätin pukea päälleni mukavat ja rennot vaatteet, keittää kupin kahvia ja mennä terassille istumaan, ja yrittää saada aikaiseksi jotain tekstiä.
Minulla on pitkä lista aiheita, joista voin uutta julkaisua kirjoittaa. Minulle herää joka päivä ideoita uusista aiheista ja kirjoitan ne aina ylös muistioon, etten unohda niitä. Katsoin hetken tätä listaa ja mietin, että minkä näistä valitsisin.
Moni blogini lukija tietää, että pyrin olemaan aito kaikessa mitä teen, enkä halua esittää jotain, mitä en oikeasti ole. Listassa olevat aiheet olivat todella mielenkiintoisia, mutta mielentilani oli täysin väärä. Päätin sitten, että kirjoitan juuri tästä hetkestä ja tilasta, jossa juuri nyt olen.
Pelkästään se, että päätin kirjoittaa tästä aiheesta, sai minut miettimään asiaa tarkemmin ja mieleni rauhoittumaan. Kun vereni ei enää kiehunut, eikä päässä enää pyörinyt kirosanoja, pystyin vasta sitten pyytämään anteeksi, omaa käytöstäni riidan aikana.
Veikkaan, että olimme molemmat vähän väsyneitä pitkästä viikonlopusta ja siksi pienen erimielisyyden tullen, saimme aikaan isomman riidan aika turhasta.

Arttu oli mm. pe-la yön töissä palolaitoksella, josta hän pääsi 9:00 aamulla ja siitä hän meni suoraan Crossfit Basementille vetämään tunteja klo 10:00. Tämän jälkeen hän tuli kotiin ja otti puolen tunnin päikkärit ja sitten edustamaan salin synttäreille.
Otsikossa oli kysymysmerkki, sillä haluan kuulla vastauksia teiltä fiksummilta. Miten te pystytte keskittymään työhönne jos mielessä pyörii enemmän negatiivisia asioita kuin positiivisia? Onko teillä keinoja, millä saatte mielenne oikealle ”tajuudelle” kun pitäisi ryhtyä töihin?

8

Vastaa