MITEN OLLA ONNELLINEN

  • Artikkelin kategoria:Alona
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Näin vuoden viimeisenä päivänä on varmasti hyvä kirjoittaa vuoden viimeinen postaus ja kertoa loppuvuoden ajatuksista. Pidin hieman radiohiljaisuutta tarkoituksella koska oli Joulu ja halusin viettää rauhallista aikaa perheeni kanssa. Halusin nauttia joka ikisestä hetkestä perheeni ja parhaan ystäväni kanssa.

Olimme laskettelu lomalla Paljakassa neljä päivää ja nämä päivät olivat ehkä vuoden parhaimpia. Sain viettää aikaa perheeni kanssa ilman keskeytyksiä ja vaikka en päivitellyt mitään Facebookkiin, Instagramiin tai snäppiin niin kuvasimme kuitenkin aika paljon videomateriaalia reissulta. Jaksot reissulta tulette näkemään ensivuonna. 😉

Arttu viihdytti meitä 8 tunnin ajomatkalla (tai ehkä enemmänkin itseään)

Arttu viihdytti meitä 8 tunnin ajomatkalla (tai ehkä enemmänkin itseään)

Välineet kasaan ja menoksi. Paljakassa välineitä vuokraamassa.

Välineet kasaan ja menoksi. Paljakassa välineitä vuokraamassa.

Ensimmäinen lasku <3 #paljakka

Ensimmäinen lasku <3 #paljakka

Rakas poikamme lähti laskettelu reissulle ja unohti pakata toppahousut ja hanskat! Löydettiin mökiltä sille hienot vara hanskat 90 -luvulta. :D

Rakas poikamme lähti laskettelu reissulle ja unohti pakata toppahousut ja hanskat!
Löydettiin mökiltä sille hienot vara hanskat 90 -luvulta. 😀

Tulin kipeeksi heti kun päästiin perille niin after ski:llä juotiin teetä ja finrexiiniä. Silti onnellinen.

Tulin kipeeksi heti kun päästiin perille niin after ski:llä juotiin teetä ja finrexiiniä. Silti onnellinen.

Vuoden lopussa kaikki yleensä miettivät mitä he haluavat tulevalta vuodelta ja mitä lupauksia aikovat tehdä. Rehellisesti sanottuna, olen vihannut tuota ajattelutapaa jo pitkään.
Sen todistaa mm. tämä kuva jonka olen jakanut kolme vuotta peräkkäin.

Tietenkin tavoitteita on hyvä olla, mutta niitä voi tehdä muinakin vuoden aikoina, ei vain uutena vuotena. Kaikkien tavoite on yleensä olla onnellisempi. Oli tavoitteena painonpudotus, uusi työpaikka, uusi parisuhde tai muu vastaava, perimmäinen syy on kuitenkin se, että haluamme elää onnellisempaa elämää. Eikö vain? -Harva meistä haluaa olla onneton.

Miten me sitten löydetään se onnellisuus? Ollaanko me onnellisempia jos pudotetaan extra kilot ja näytetään hyvältä bikineissä? Olisimmeko onnellisempia jos saisimme palkankorotuksen ja tienaisimme niin paljon, ettei rahahuolia enää olisi? Vastaus näihin kysymyksiin on ei. Tälläiset muutokset eivät valitetavasti tuo onellisuutta. Mistä tiedän? -Omasta kokemuksesta.

Olen esimerkiksi laihduttanut niin, että näytän upealta bikineissä ja olen ollut tiennut niin, ettei minulla ole ollut rahallisia huolia. Upeasta kropasta ja taloudellisesta hyvinvoinnista huolimatta, en ollut onnellinen. -Aina oli jotain ongelmia ja niiden takia en ollut onnellinen.
Vasta viime vuonna olen täysin oppinut miten olla onnellinen. Sitä varten ei tarvitse pudottaa painoa, sitä varten ei tarvitse tienata mielettömästi rahaa. -Onnelisuus on tunne.

Tässä kuvassa, joka on otettu Balilta pari kk sitten, olen isompi kuin mitä yllä olevassa kuvassa mutta olen paljon onnellisempi ja itsevarmempi kuin koskaan ennen.

Tässä kuvassa, joka on otettu Balilta pari kk sitten, olen isompi kuin mitä yllä olevassa kuvassa mutta olen paljon onnellisempi ja itsevarmempi kuin koskaan ennen.

Nyt varmasti mietit päässäsi ”mitähän toi selittää? Onkohan toi jotenkin hurahtanut”. Mutta voin perustella tämän väitteen. Onnellisuus on tunne, joka tulee tunteesta jonka mielesi kehittää. Olivat ongelmasi mitä tahansa, voit aina löytää positiivisia asioita elämästäsi. Se, että löydätkö niitä on sinun päätettävissä.

Olen oppinut nauttimaan elämän pienistä asioista, kuten ajasta jonka vietän perheeni kanssa. Vaikka minulla olisi murheita, en anna niiden vaikuttaa negatiivisesti. Oli tilanne mikä tahansa, pyrin löytämään positiivisia asioita jokaisesta hetkestä. Vaikka töissä olisi ongelmia, kun suljen koneeni ja menen viettämään aikaa perheeni kanssa, en jää murehtimaan asiaa. Istun alas illallispöytään ja nautin siitä, että perheeni on koossa ja pääsemme keskustelemaan yhdessä päivän asioista. Kun kaikki ympärilläni hymyilevät, ei siinä työmurheet paljon paina. Sitä paitsi, tässä parinvuoden aikana olen oppinut, että yrittämisessä ei ole aikaa milloin yrityksellä ei olisi edes pientä ”ongelmaa”.

Jos jäisin murehtimaan jokaista ongelmaa, en tekisi mitään muuta kuin stressaisin. Sen sijaan, että stressaisin älyttömästi milloin mitäkin ongelmaa, tiedän, että kun aamulla avaan koneeni, teen kaikkeni ratkaisun löytämiseksi, joten iltaisin en käytä aikaa murehtimiseen enkä menetä yö uniani. Joskus sen ratkaisun löytää nopeasti, joskus sitä ei löydy koskaan.

Katsos, en pidä epäonnistumista pahana asiana. ”Jos et yritä, et voi onnistua” -on kliseinen lause joka pitää täysin paikkaansa. Uskallan yrittää erilaisia asioita, koska tiedän, että voin onnistua. Ja jos epäonnistun, en jää sitä murehtimaan vaan mietin, mitä voisin tehdä seuraavalla kerralla toisin.

Olen oppinut tämän asenteen pääosin kaikilta vierailta mitä olen saanut AlonaTV -ohjelmassani haastattella. Jokainen vieras on epäonnistunut tavalla tai toisella, mutta he eivät ole antaneet sen vaikuttaa heidän elämään, vaan ovat itse omalla sinnikkyydellään jatkaneet yrittämistä kunnes onnistuvat. Jokaisen unelma on erinlainen. Mutta yksi ja sama asia pätee kaikkien unelmissa -he haluavat tehdä sitä mitä rakastavat.

do what you love steve jobs

Olen tämän kertonut aikaisemminkin ja kerron sen uudestaan. Miten voit olla onnellinen tilanteesta huolimatta?

Mieti yllä olevaa kuvaa. Se toimii joka kerta. Jos sinulla on ongelma, mieti: Voiko asialle tehdä jotain. Jos ei voi -älä silloin vaivaa aikaasi sen murehtimiseen. Jos voi -älä silloin vaivaa aikaasi sen murehtimiseen vaan tiedä, että voit tehdä asialle jotain.

Kaikki eivät välttämättä pysty heti sulkemaan negatiivisiä asioita mielestään, itsellänikin saattaa joskus olla sen kanssa ongelma. Silloin otan apuun kiitollisuus-vihkoni. Kirjoitan paperille vähintään viisi asiaa joista olen kiitollinen. Näiden kirjoittamisen jälkeen aivoni sivuuttavat negatiiviset ajatukset ja keskittyvät positiiviseen. Tämä toimii erinomaisesti varsinkin silloin, jos et saa nukuttua kun mietit päivän aikana tapahtuneita asioita.

happynewyear poseland

Tämän postauksen kirjoitin kotona sohvallani, samalla kun lapseni katsoivat vieressäni elokuvaa. Tunsin oloni hyvin onnelliseksi. Toivottavasti te kaikki lukijat vietätte mukavan päivän ja toivottavasti elätte vuoden 2017 onnellisena.

0

Vastaa