Miten minusta tuli maailman paras äiti

*Sisältää mainoslinkkejä
Hiihtoloma viikonloppu alkaa olla ohi ja huomenna palataan taas arjen pariin. Tällä kertaa me oltiin ihan vain kotona, eikä lähdetty reissuun. Olemme varanneet laskettelureissun huhtikuulle, joten tämä viikko meni työn merkeissä kotona.
Kotona aika saattaa käydä tylsäksi lapsille ja kotona oleville vanhemmille raskaaksi. Tässä tapauksessa se olen minä, koska teen töitä kotitoimistosta. Ilman aktiviteettia lapsi tylsistyy  ja on levoton, eikä se taas ole kivaa vanhemmille. Monesti luullaan, että lapsi on huonosti käyttäytyvä, mutta useimmiten kyseessä on kuitenkin se, että lapsella on energiaa, jota hän ei ole päässyt purkamaan. Onneksi tällä viikolla oli aivan ihana keli, joten laitoin hyvällä omallatunnolla lapset pihalle pulkkaileen.
Vaikka meidän pitikin tehdä töitä, vietimme kuitenkin mahdollisimman paljon aikaa myös lasten kanssa. Kävimme mm. luistelemassa, pulkkailemassa, retkeilemässä jäällä ja elokuvissa katsomassa Black Panther, joka oli muuten aika hyvä leffa.

Heräsin eräänä aamuna ikävään kurkkukipuun, joten viikonloppuna en viitsinyt olla ulkona pakkasessa. Vilkkaita lapsia ei vanhempien sairastelut kiinnosta –levottomuus iskee varmasti jos energiaa ei päästä purkamaan. Viikonlopuksi sain kylääni vielä veljeni tyttären ihanan Mila tytön, joten tekemistä oli keksittävä, oli tilanne mikä tahansa.

Olen siinä mielessä onnekas, että lapseni tykkäävät treenata ja keksivät itselleen treenejä, joita he voivat tehdä sisällä. Korttipakka-treeni on heidän suosikki. Jokaiselle maalle keksitään liike, pakasta nostetaan kortti ja tehdään kyseistä liikettä kortin osoittaman numeron verran. Treeni on valmis kun koko treeni on käyty läpi.
Yleisiä liikkeitä meidän korttipakka-treenissä ovat: punnerrus, vatsalihasliike, selkäliike/vetoliike ja kyykyt.
Meidän muksuilla on kuitenkin niin paljon sitä energiaa, että edes tällainen treeni ei riitä päivän aktiviteetiksi.
Perjantaina ajelin Roihupelto ja näin, että meidän lähelle oli tullut Hop Lop. Sinne!
Mikä sen parempaa, kuin paikka missä lapset saavat pitää hauskaa, leikkiä, liikkua ja purkaa energiaa ja äiti saa ottaa iisisti ja juoda kahvia!

En ole vähään aikaan käynyt Hop Lopissa, koska jotenkin muistelin, että se on enemmän pienempiä lapsia varten, mutta olin kyllä väärässä. Meillä oli mukana 3v, 8v, 9v. ja 14v. lapset ja kaikki olivat ihan fiiliksissä. Jokaiselle oli ihan älyttömästi mielenkiintoisia aktiviteettejä.
Lyana ja Alyna mönkijä ajelulla.
Lyanan taidonnäyte trampalla.

Milalla oli kyllä luxusta, kun serkku Daniel toimi kantajana  ja leikkikaverina koko päivän ajan. Tää kuva on ihan paras. Daniel on kuin iso gorilla, joka kantaa pientä lastaan vuorenhuipulle.

Daniel ja Mila mönkijä ajelulla.
Jokainen vanhempi miettii jossain vaiheessa vanhemmuuttaan, että olenko hyvä vanhempi ja toivoo salaa, että olisi maailman paras äiti tai isä. (Ainakin toivon, että jokain vanhempi miettii näin.) Kuulin tuon Hop Lop reissun aikana varmasti viisi kertaa, että olen maailman paras äiti! Tähän varmasti vaikutti puiston ja sokerin aiheuttama huuma, mutta so what, kehuja on aina kiva kuulla.  Nuo lauseet saavat tuntemaan onnistumisen tunnetta, jota jokainen vanhempi kaipaa vähän väliä.

Ja tässä taas, kaverukset Daniel ja Mila pienellä jäähile tauolla.


Ihan en malttanut vain istuskella ja odotella, joten venyttelin jumittuneita jalkoja, samalla kun naureskelin lasten leikeille. Olisin varmasti vähän treenannutkin siellä sivussa, mutta nyt kun tosiaan olen vähän puolikuntoinen, niin on parempi ottaa ihan iisisti.

Okei, okei. Kävin mä pari kertaa laskemassa mäkeä, koska en voinut vastustaa kiusausta! Tuo oli oikeesti ihan sairaan makee mäki!

Yllätyin myös Hop Lopin ruokatarjonnasta. Tälläisten finger foods -herkkujen lisäksi, tarjolla oli myös paljon terveellisiä vaihtoehtoja. Salaatteja, lohikeittoa, tomaattikeittoa, vihanneksia jne.

Juuri ennen lähtöä, nämä  ihanat nuoret neidit piristivät vielä loppu päivääni, kun he tulivat ihan innoissaan moikkaamaan ja ottamaan fanikuvaa. Pakko sanoa, että rupesi heti mietityttämään oma toiminta videoilla, jos näinkin nuoret seuraavat jaksojani. Täytyy siis olla entistä tarkempi, että näytän mahdollisimman hyvää esimerkkiä.
Kaiken kaikkiaan onnistunut hiihtoloma ja leikkipäivä. Ehdottomasti mennään uudestaan ja aivan pakko myös suositella tätä muille lapsiperheille. Me käytiin Roihupellon Hop Lopissa, jossa oli aivan mielettömän positiivinen ja ystävällinen henkilökunta. Roihupellon Hop Loppiin pääset tutustumaan TÄSTÄ linkistä. Heidät löytää nyt myös Facebookista tästä linkistä.
Vaikka meillä oli ihana hiihtoloma, niin olen kyllä kiitollinen, että koulu alkaa taas huomenna. (Tästä lauseesta tuli lapsilta sanomista, kun jätin koneen auki ja he näkivät tämän tekstin.)
Toivottavasti teillä muilla oli ihana loma ja jos teillä alkaa loma nyt, niin muistakaa nauttia ja viekää teidän lapset Hop Loppiin!

0

This Post Has 3 Comments

 1. Ihanan rento hiihtoloma teillä, ja todellakin sama homma täällä..kiitollinen että koulut alkaa huomenna. <3

  1. Mites teidän loma meni?
   Pakko myöntää, että aamulla oli vähän unihiekkaa, enkä ihan jaksanut viideltä nousta.. joutu torkuttamaan pitkästä aikaa. Yleensä en koskaan torkuta.
   Jaa, sitten meidän tytöt flunssassa, eli ne jää kotiin vielä… 🙁

 2. Me oltiin kanssa Helsingissä. Luisteluu, pulkkamäkee ja sit noi kävi katsomassa vanhoja valokuvia Helsingistä. Oli kuulemma hyvä näyttely..
  Sit alkoi veljekset ottaa toisiaan päähän, yhdet silmälasit rikki..muutaman kerran jenkkifudis peiliin, toinen kenkätelineessä ja toinen sohvan välissä jumissa..Et perus 😀
  Välillä on hyvä kyl ottaa sellain torjutus herätys, kroppa lähtee käyntiin rauhassa.
  Paranemisia tytöille ja ihanaa maanantaita <3

Vastaa

Close Menu