Miten laihduin 7kg ilman dieettiä

  • Artikkelin kategoria:Alona
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Julkaisin eilen Insta stooriin kuvan Stadiumin sovituskopista ja kerroin, että siitä on hetki aikaa kun peilikuva sovituskopeissa on miellyttänyt. Kerroin samalla, että olen laihtunut 7 kiloa. Instagram tilini löytyy nimellä @alonakuusisto ja TÄSTÄ LINKISTÄ.

Alona_stadium_finland
Kuvan toppi Disturbilta ja housut Vero Modasta.

Sain julkaisun jälkeen monia kysymyksiä siitä, että miten olen laihtunut. Ajattelin aluksi kirjoittaa tämän postauksen vasta sitten, kun pääsen tavoite painooni (65kg), mutta teen sen jo nyt. On helpompaa kirjoittaa postaus, kuin vastata kaikkiin viesteihin. Painonlaskuni ei ole tapahtunut hetkessä, enkä ole missään vaiheessa dieetannut sitä varten. Teen samoja asioita mitä olen tehnyt jo vuosia. Kropassani oli vika, jonka seurauksena paino vain nousi vaikka treenasin ja söin hyvin. Painoni on normaalisti 65-68kg mutta nyt se nousi jopa 75kg asti. Painoni ei aikaisemmin ole koskaan ylittänyt 70 kiloa.

alona_kuusisto_stadium
Kokeilin eri dieettejä, treenimuotoja ja valmentajia. Palkkasin personaltrainereita ”ruoskimaan” treeneihin, jotta saisin mahdollisimman kovan treenin –ajattelin, että ehkä omat treenini ovat liian kevyitä ja siksi en saa painoa laskemaan.
Mikään ei auttanut, paino vaan nousi ja nousi.

alona_kuusisto_change_lingerie
Tässä kuvassa painoni on korkeimillaan ja olin uimapukumallina Change Lingeriellä.

Olen hyvin itsevarma nainen eikä painoni ole siihen mitenkään vaikuttanut, mutta valehtelisin jos sanoisin, ettei painonnousu haitannut minua yhtään. Kehopositiivisuus aatella on hyvä sanoma, mutta mielestäni se on lähtenyt ”pikkusen käsistä”. On mahtavaa, että enää ei ihannoida pelkästään hoikkia mallinmitoissa olevia naisia, vaan nykyään muodokkaita naisia pidetään myös seksikkäänä. Mutta, liikalihavuutta ei mielestäni pidä ihannoida eikä siihen kannustaa. Itselläni kun paino alkoi vain nousemaan, olin huolissani terveydestäni, sillä ymmärsin, että jokin kropassani ei ole nyt kunnossa.

Olin tosiaan kokeillut jo vaikka ja mitä, mutta mikään ei toiminut. Eräänä päivänä Eevsku oli Artun haastattelussa, jossa hän kertoi, että hänellä oli ollut vastaavanlaisia ongelmia kuin minulla ja hänen valmentajansa Teemu Eloranta oli saanut hänet kuntoon. Otin yhteyttä Teemuun ja ajoin Kouvolaan hänen puheille. Kerroin hänelle ongelmistani ja hän osasi heti kertoa missä mättää.

alona crossfit basement

Ongelmani lyhyesti: fitness -kisojen aikana kroppani oli ollut kovilla ja stressitilan alla. Kisojen jälkeen perustin oman firman, muutin toiseen kaupunkiin, aloitin uuden parisuhteen ja koin elämässä erilaisia stressaavia asioita. Kaikki tämä kuormitti kroppaani todella paljon. Siihen päälle treenit, niin hermosto oli  ihan sekaisin ja rasittunut.
Nyt teitä tietysti kiinnostaa miten tätä lähdettiin korjaamaan. Kerron sen niin hyvin kun suinkin osaan. Ensiksi haluan sanoa, että kerroin Teemulle, että en halua dieettiä joka pudottaa painoa vaan haluan, että paino putoaa sillä mitä teen normaalisti. Tavoilla joita voin jatkaa päivittäin.

Aamukuntoni tänään 31.3.2019

Ensimmäinen ohje oli tärkeä. Ei TREENIÄ, täysi lepo hetkeksi. Kävelyä ja kevyttä venyttelyä. Kroppa piti saada kunnolla palautumaan. Aloitin vitaaminien syömisen tarkemmin. Olen syönyt vitamiinejä aikaisemminkin, mutta vähän epäsäännöllisesti. Vitamiinit joita aloin syömään olivat: Omega, d- ja c-vitamiini, b-complex, rautaa, kelp(jodi), magnesiumia ja maitohappobakteeria. En saanut Teemulta ruokavaliota vaan ohjeistuksen miten muokata omaa syömistä. Kerta ei haluttu mitään dieettiä, jota joutuu tiukasti noudattamaan, niin sellaista ei tehty. Aamulla söin enemmän proteiinia, vihanneksia ja rasvaa. Päivällä ja illalla taas enemmän hiilaria.

Normaali päivän ateriat olivat suurinpiirtein nämä:
Aamulla pari kananmunaa + jauhelija tai kalkkuna + avokadoa tai voita ja vihanneksia.
Lounaaksi bataattia tai perunaa + lihaa tai kanaa ja vihanneksia
Päivälliseksi riisiä tai perunaa + lihaa tai kanaa + avokadoa ja vihanneksia
Illalla puuroa ja marjoja. Iltaisin olin kyllä yleensä niin väsynyt, että en meinannut ikinä jaksaa syödä puuroa…

En ole kantanut ruokia mukanani, vaan jos olin palaverissa tai töissä, kävin ravintolassa syömässä. En myöskään kieltäytynyt herkuista. Viikonloppusin ja lomilla söimme ulkona ja välillä herkkuja. Rehellisesti sanottuna, kun herkut eivät olleet kiellettyjä, ei minulla ollut niihin mitään älytöntä himoakaan. Muutaman viikon päästä paino alkoi tippumaan. Hiljaa mutta varmasti. Aina kun paino putosi, se ei myöskään noussut enää. Ensimmäinen tavoite oli saada kroppa toimimaan ja itse halusin ensimmäisenä saada ainakin 5 kiloa pois.
Kesällä perheessämme oli hieman vaikeaa aikaa ja tänä aikana en saanut treenata ollenkaan. Erilaiset traumat aiheuttavat kovan stressitilan, joten silloin treeni olisi minun kohdallani vain pahentanut asiaa. Tauon aikana paino pysyi samana, eikä noussut vaikka olin treenaamatta. Tauon jälkeen aloin taas pikku hiljaa treenaamaan ja sain painon tippumaan haluamani 5 kiloa. Tämän jälkeen tuli stoppi. Jostain syystä tuntui siltä, että motivaatio loppui kuin seinään. Treenit ei kiinnostanu, eikä oikein mikään muukaan projektiin liittyvä.
Tapasin taas Teemun ja hän sanoi heti, että kuulostaa siltä, että sulta puuttuu tavoite. Kun saavutin sen -5kg niin sen jälkeen  ei ollut mitään uutta tavoitetta. Asetin sitten uuden tavoitteen, -5kg ja vaaka lukema 65 kiloon. Olen nyt saanut putomaan yhteensä 7 kiloa ja tuohon tavoitteeseen pääsemiseen pitäisi pudottaa vielä 3 kiloa.

Moni kysyi myös, että miten treenaan nykyään. Käyn treenaamassa Crossfit salilla. Käyn tunneilla ja välillä omatoimista treeniä tekemässä. Sen lisäksi käyn koiran kanssa aamuisin ja iltaisin tekemässä 3-7 kilsan lenkkejä. Me vaihdellaan vuoroja Artun ja Danielin kans, mut lenkkejä tulee varmasti 4-5 viikossa. Lexi pitää lenkittää aamuisin ja iltaisin. On myös muitakin muutoksia mitä olen viimeaikoina tehnyt. Olen lopettanut limsan juomisen melkein kokonaan. Kävin hammaslääkärissä ja mun hampaat oli menettäny kiillettä limsan takia ja mulla oli myös hammaskiveä ja reikiä. Olin ihan järkyttynyt, sillä mun hampaissa ei ole ollut reikiä ja ne on aina olleet tosi hyvässä kunnossa.
Kaikista tärkein asia mitä olen tehnyt, olen pitänyt huolta siitä, että nukun joka yö vähintään 8 tuntia. Oli mitä tahansa, menen aina nukkumaan. Työt ei lopu koskaan, joten töiden takia en enää valvo öitä. Uni on varmasti ollut todella tärkeä tekijä tässä.

Tässä ovat minun tämän hetkiset ennen ja jälkeen kuvat.


Ja painotan vielä, että en halunnut, enkä halua edelleenkään minkäänlaista dieettiä pitää. Tavoite on koko ajan ollut se, että kroppani näyttäisi siltä, miltä se minun elämäntavoilla pitäisi näyttää. Eli kun syö hyvin ja treenaa riittävästi, sen pitää näkyä myös kropassa ja pikku hiljaa tämä paketti alkaa olemaan kasassa.

Valmentajani Teemu Eloranta kävi myös Artulla haastattelussa, jossa hän kertoo tarkemmin minun tilanteen. Voit kuunnella jakson TÄSTÄ linkistä, jos video ei näy alla.23

Vastaa