Miten hiukseni pysyvät hyväkuntoisina vuodesta toiseen

*Palvelusaatu Salon Da Costa

”Miten sulla on noin paksut hiukset? Miten sun hiukset on noin hyväkuntoiset? Miten sulla voi olla noin pitkä ja paksu tukka?”

Kerron teille nyt mun ”tukkasalaisuuden”, mutta ennen kuin innostutte, niin lukekaa tämä seuraava lause huolellisesti: Minulla on luonnostaan hyvin paksu hius, mikä johtuu geeneistä. Vanhempani ovat Venäjältä ja Armeniasta, joten olen perinyt paksut hiukseni heiltä. 
Se miten saan pidettyä hiukseni vuodesta toiseen hyvä kuntoisina on taas asia erikseen, ja sen kerron teille nyt tässä postauksessa.

Päätin jokin aika sitten, että panostan omaan hyvinvointiini enemmän, enkä jätä sitä viimeiseksi. Tammikuussa olen käynyt jo kolme kertaa kasvohoidossa, kerran jalkahoidossa, kerran kampaajalla ja olen aikatauluttanut treenit kalenteriin ensimmäisenä ja sitten vasta kaiken muun. Voisi sanoa, että olen aika hyvin päässyt alkuun tämän vuoden puolella. En tiedä miksi, mutta jostain syystä ajattelemme, että omaan hyvinvointiin panostaminen on asia, joka tehdään vasta sitten kun sulla on ylimääräistä rahaa tai ylimääräistä aikaa. Äidillä sitä on tuskin koskaan.

Mikähän siinä on, että itsestään huolehtimista pidetään niin erikoisena asiana? Ihan kun meidän pitäisi ensin tehdä jotain todella suurta ja merkittävää, jotta ansaitsisimme hyvää oloa itsellemme. Tämän pitäisi olla päinvastoin. Meidän pitäisi pitää huolta itsestämme ENSIN ja sitten vasta muista. Eikö se niin mene lentokoneessakin.. Laita happinaamari ensin itsellesi ja sitten vasta vierustoverillesi. Just saying..

salon da costa kampaaja hiustenvärjäys
Lookki ennen värjäystä ja meikkiä

Yksi asia mitä olen kuitenkin tehnyt jo pidempään, on kampaajalla käynti. Olen vuosia käynyt kampaajalla kerran kuukaudessa. Tajusin jo nuorena, että hiukseni ovat omalla tavalla jopa harvinaislaatuiset, mutta jotta ne pysyisivät kauniina ja hyvä kuntoisina vuodesta toiseen, on niistä pidettävä erittäin hyvää huolta.

Olen värjännyt hiuksia mustiksi jo vuosia, koska a) mielestäni musta väri sopii itselleni parhaiten ja b) musta on vaarattomampi hiuksille kuin vaalennus. Tein joskus vuonna käpy sen virheen, että aloin vaalentamaan hiuksiani, mutta jätin sen homman kesken heti kun näin mitä se teki mun hiuksille. Vaalennuksen aikana hiuksista tuli todella kuivat ja karheat, vaikka hiukset eivät olleet vielä edes kunnolla vaalentuneet. Lopetin vaalennuksen siihen paikkaan ja palasin takaisin mustaan väriin.


Miksi käyn kampaajalla, enkä värjää kotona itse.

Kampaajalla käynti on pientä arjen luksusta ja mukava hetki itselleni kiireisen perhearjen keskellä, mutta ammattilaisen tuotteet ja ammattitaito ovat se suurin syy. Marketin tuotteet sisältävät paljon aineita mitkä eivät ole pidemmän päälle hyviä hiuksille ja siksi vältän niitä. Kotona värjääminen säästää varmasti rahaa, mutta mitä se tekee sun hiuksille? Kuinka kauan ne kestää hyväkuntoisina?

Moni kysyy jatkuvasti, että miten mun hiukset on niin paksut ja pitkät, tämä on se syy. Pidän niistä hyvää huolta ja panostan niihin. Käytän laadukkaita tuotteita, jotka ovat hyväksi hiuksille. Geenit antoivat minulle hyvät hiukset, mutta se miten käsittelen niitä, määrittää miten hyvännäköisenä ne pysyvät.
Se on vähän sama asia kun sinulla olisi hyvä iho, mutta et huolehtisi siitä. Tai jos olisit hyvässä kunnossa, mutta söisit vain roskaruokaa etkä treenaisi ollenkaan. Kuinka kauan luulet, että hyvä kuntosi pysyisi hyvänä jos et tekisi sen eteen mitään? Tuskin kovin kauan…

hiustenpesu
Kampaamon hiusväri on laadukkaampi kuin marketin väri ja ammattilainen tietää parhaiten minkälainen hiusväri sopii sinun hiukselle. Henkilökohtaisesti luotan kampaamon väreihin enemmän kuin marketin. Jos väripurkki maksaa alle viisi euroa marketissa, en voi uskoa, että tuote on laadukasta enkä silloin halua sitä hiuksiini.

GOLD hiuskiilto
Tuotteita joita käytän hiuksiini.

Pesen hiukset 3-4 kertaa viikossa TIGI Bed Head Level 2 Recovery –shampoolla (vihreä pullo).
Syy miksi pesen useamman kerran on se, että haluan pitää päänahkani puhtaana. Kuivaan hiukseni ehkä kerran viikossa, eli en todellakaan kuivaa niitä joka pesun jälkeen. Vältän pesua iltaisin, jotta en menisi nukkumaan märillä hiuksilla.

Pesun jälkeen suihkutan kosteisiin hiuksiin vegaanista Goldin ten in one suihketta, jossa on 10 hyödyllistä ominaisuutta:
1. Korjaa ja kosteuttaa vaurioituneita hiuksia
2. Siloittaa ja tekee hiuksesta helposti harjattavan
3. Suojaa lämmöltä
4. Estää pörröisyydeltä, sähköisyydeltä ja haaroittumiselta
5. Antaa kiiltoa ja tekee hiuksista silkinpehmeät
6. Hoitaa haaroittuneita latvoja
7. Suojaa värjättyjä hiuksia
8. Tuo hiuksiin kevyttä rakennetta ja tukea
9. Tekee kampauksista pitkäkestoisempia
10. Voi käyttää kosteisiin ja kuiviin hiuksiin


Gold Silk Drops

Kosteisiin hiuksiin ennen föönausta lisään pari tippaa Goldin Silkkitippoja. Tipat antavat hiuksille UV -suojan, ne suojaa lämmöltä ja antaa extra kiiltoa ja volyymia hiuksiin föönatessa. Tuotetta voi käyttää kuiviin tai kosteisiin hiuksiin. Joskus kun tukka on aamulla ihan pörrönen, pari silkkitippaa auttaa täydellisesti.

alona kuusisto pitkät hiukset salon da costa
Salonki jossa olen käynyt jo pitkään on Salon Da Costa. Voin siis pitkällä kokemuksella sanoa, että heidän ammattitaitoon voit luottaa. Jos haluat varata ajan heille voit tehdä sen tästä.
Kun kerrot heille, että Alona vinkkasi teille heistä, saat 10% alennusta kaikista tuotteista ja palveluista. 

alona kuusisto pitkät hiukset
Toivottavasti tästä oli teille jotain apua. Valitettavasti minulla ei ole mitään poppaskonstia, millä ohuet hiukset saa paksuiksi, tai hiuksia jotka eivät kasva kasvamaan, mutta jos haluat, että hiuksesi ovat hyvä kuntoiset ja pysyvät sellaisina, niin silloin tästä on sinulle apua.

Jos haluat voida hyvin, on sinun panostettava itseesi. Eivät kukatkaan kuki ellei niitä hoida. 😉

Seuraa:
Instagram – @alonakuusisto
Youtube – Poseland
Facebook – Poseland
Tik Tok – AlonaKuusisto

2

Vastaa