MILTÄ TUNTUU KUN LAPSI PÄÄSEE LAJISSAAN SEURAAVALLE TASOLLE | ALONA K

  • Artikkelin kategoria:Alona
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Eilinen päivä oli aika täyteen bookattu koko perheen osalta ja minun kohdalla aamu alkoi jo viiden aikaan. Aamulla ajattelin viimeistellä seuraavaa AlonaTV -jaksoa. Vaikka reippaana nousin aikaisin taisi olla jonkin verran unihiekkaa silmissä koska kaadoin pimeässä täyden kahvikupillisen kahvia työpöydälleni. Thank god mun pöydälle ei ollut vahingossakaan jäänyt yhtään muistikorttia, kovalevyä, kameraa tai läppäriä. Kyllä, olen oppinut virheistäni ja olen pitänyt parempaa huolta laitteistani sen jälkeen kun kovalevyni, joka sisälsi julkaisemattomia haastatteluja hajosi.

No, ainakin heräsin viimeistään siinä vaiheessa kun se kuppi lensi siihen pöydälle. En ole koskaan liikkunut niin nopeasti ,ei mennyt kuin viisi sekunttia kun valot oli päällä ja pöytä pyyhitty pyyhkeeseen.

Työpäivän jälkeen koitti sitten koko perheen kohokohta ja treffattiin GB -Gymilla, jossa Alynalla oli viimeinen BJJ -treeni ennen joulua. Treenin päätteeksi valmentajat jakoivat junnuille natsoja ja uusia seuraavan tason vöitä.

[BJJ -asu ja vyö järjestelmä:
Brasilialaisessa jujutsussa on kaksi erilaista vyöjärjestelmää: aikuisille ja junioreille. Kuhunkin värivyöarvoon on mahdollista suorittaa 4 kappaletta natsoja, ennen etenemistä seuraavaan vyöarvoon. Brasilialaisessa jujutsussa koulukunnasta riippuen järjestetään vyökokeita tai vyöarvoja myönnetään ilman vyökokeita yleisen teknisen osaamisen ja kamppailutaidon perusteella. –http://bit.ly/2hUV397 ]

Alyna on treenannut Brazilialaista Jujutsua noin kaksi vuotta ja hänellä on valkoinen vyö, eli se vyö jonka jokainen aloittelija saa. Treenin jälkeen koitti tämä suuri H-hetki jota kaikki lapset ja vanhemmat odotti tohkeissaan -kukaan ei tienny mitä tuleman pitää.

Valmentajat puhuivat todella hienosti jokaisesta urheilijasta ja siellä sain olla tippa linssissä koko ajan -varsinkin silloin kun tuli Alynan vuoro. Odotimme Alynan kanssa, että hän saisi pari natsaa mutta hän saikin seuraavan tason vyön, eli harmaan.

Valmentajat Tomi Tervanen, Jesse Vuorio ja Miika Mehmet

Valmentajat Tomi Tervanen, Jesse Vuorio ja Miika Mehmet

Kun Alyna palasi paikalleen, hän vain tuijotti uutta vyötään ja eleillään näytti sitä meille aivan innoissaan.
Se ilme Alynan kasvoilla, oli jotain käsittämättömän ainutlaatuista ja olen super onnellinen, että sain tämän nähdä.

bjj-gbgym-helsinki-poseland-alona

Kun kaikki olivat saaneet uudet natsat ja vyöt oli jaettu oli valmentajilla vielä jaettavana Vuoden tsemppari ja Vuoden juniori palkinto. Gb Gymillä on kyllä niin hieno tiimi, että jokainen junnu olisi ansainnut kyseiset kunniamerkit -uskomattoman lahjakkaita pikku painijoita ja siitä kunnia kuuluu myös valmentajille. Harmaan vyön lisäksi, Alyna valittiin GB Gymin johdosta Vuoden Junioriksi. Siitähän se riemu vasta repesi kun hän sen sai.

Kaiken tämän jälkeen, Alyna kiitti meitä vanhempia kannustuksesta. Hän sanoi näin: ”Toivon, että aikuisena minä voisin olla yhtä kannustava ja aktiivinen vanhempi kun mitä te olette olleet minulle. Vieneet treeneihin ja kisoihin ja tsempanneet aina kun mua on jännittänyt.” 

Se tunne kun sun lapsi sanoo näin, on kaiken sen vaivan arvoista ja enemmänkin. <3

Gb Gym Helsinki junnut ja valmentajat

Gb Gym Helsinki junnut ja valmentajat

Alyna ja valmentajat Jesse Vuorio , Tomi Tervanen ja Miika Mehmet.

Alyna ja valmentajat Jesse Vuorio , Tomi Tervanen ja Miika Mehmet.

Tässä on pieni videokooste Alynan BJJ -matkasta ja eilisestä tilaisuudesta.

Olen aikaisemminkin puhunut miten hyvä laji BJJ on lapsille. Se opettaa niin paljon muutakin kuin itse painia. Siina lapsi oppii kehonhallintaa, ketteryyttä, voimaa, tasapainoa ja varmasti kaikkia fyysisiä ominaisuuksia mitä kehossa voi olla, mutta ennen kaikkea se opettaa sen, että tilanteita ei aina voiteta voimalla vaan kokonaisuus ratkaisee. Vaikka BJJ:ssä saadaan itsevarmuutta, opettaa se myös nöyryyttä, koska aina löytyy joku joka on sua parempi. Kaiken tämän lisäksi, valmentajat ovat hienosti opettaneet lapsia kunnioittamaan ja kannustamaan toisia. Pakko sanoa, että voisin jatkaa tätä listaa loputtomiin.

Jos ikinä mietit mitä lapsesi voisi harrastaa, suosittelen ehdottomasti BJJ:tä. Tämä on sellainen laji, että lapsi voi sen jälkeen siirtyä melkein mihin urheilulajiin tahansa ja on kokenut asioita jotka opettavat niin fyysisesti kuin henkisestikkin.

Itseasiassa,  6.1.2017 on GB Gymillä avoimet ovet jossa lajiin pääsee tutustumaan ja kokeilemaan kokeilemaan. Avoimet ovet ovat lapsille ja aikuisille. Me ollaan ehdottamasti siellä kans paikalla. Toivottavasti nähdään teidät siellä! Tapahtumaan pääset tutustumaan tästä.

2

Vastaa