Millainen oli meidän joulu

  • Artikkelin kategoria:Alona
  • Artikkelin kommentit:1 kommentti

myhelsinki-helsinki-jouluvalot
Rakastan joulua ja joulun aikaa – pimeys ja lumi ei haittaa yhtään. Itseasiassa rakastan tätä kaikkea. Rakastan kun saan sytyttää kynttilöitä ja koristaa pihaa valoilla – kiitos Tokmannin, pihassani ei kylläkään pala tällä hetkellä yhtään valoa, sillä he pyysivät palauttamaan kaikki heiltä ostetut valot takaisin. Ottaa ihan suunnattomasti päähän, sillä pihassani on kuusi kuusta, joissa kaikissa ihanan pitkät ja kirkkaat valkoiset valot – vaikka rakastan valoja, niin niiden laittaminen ei kuitenkaan ole mun lempipuuhaa.

shoppailu-helsinki-zara-poseland
Tänä jouluna käytin shoppailuun kaiken kaikkiaan ehkä max pari tuntia.

Vaikka joulu on rauhoittumisen aikaa, tuppaa ihmiset enemmänkin stressaantumaan kuin rauhoittumaan. On hirveä stressi lahjojen ostamisesta ja kaikesta muusta epäolennaisesta. Toki lahjat kuuluvat jouluun, mutta mielestäni se ei ole tärkein, eikä varsinkaan stressaamisen arvoinen asia. Pyrin lapsillenikin opettamaan samaa – lahjoja saa antaa, mutta sen ei pidä olla tärkein asia. Lahjoista stressaamisen sijasta olisi hyvä hiljentyä ja muistaa, että jouluna vietetään Jeesuksen syntymäpäivää.

Alona kuusisto - helsinki
alona-lexi-rottweiler-helsinki
Tällä kertaa, emme lähteneet reissuun, emmekä sukulaisten luokse – halusimme olla kotona perheen kanssa ja viettää oikeasti rauhallista joulua. Yleensä minulle ja Artulle kotona rauhoittuminen ei ole kovin helppoa, sillä teemme molemmat töitä myös kotoa käsin ja helposti alamme tekemään töitä vaikka pitäisi lomailla. Tällä kertaa kumpikin otti nämä 2-3 päivää ihan rennosti, tekemättä yhtään töitä. Lepäsimme, leikimme ja maalasimme lasten kanssa, saunoimme, kävimme pulkkamäessä, söimme kinkkua, katsoimme leffoja ja luimme kirjoja. Hauskin tilanne oli kun isäni innostui lasten kanssa leikkiessä ja laski pulkkamäkeä ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen! Vaikka olin vähän kipeä, olivat nämä rentouttavimmat pari päivää mitä olen aikoihin kokenut.
Alona-Helsinki-Poseland
alyna-lyana-lexi-helsinki-rottweiler
Parasta tässä joulussa oli se, kun lapseni kysyi: ”voitko tulla maalaamaan mun kans, haluan viettää aikaa yhdessä?” Vaikka lahjaksi oli pukilta saatu kivoja lahjoja, niin silti tärkeämpää lapselle oli aika meidän kanssa.
Aika ei maksa mitään ja se on lahja jonka he tulevat muistamaan aina. En usko, että lapsesi tulee miettimään aikuisena, iPhonea jonka ostit lahjaksi, vaan enemmänkin sitä mitä teitte yhdessä – olitko läsnä vai touhusitko omiasi kun lapsesi leikki lahjoilla.

Tämä oli ensimmäinen joulu kun kaikki lapseni eivät olleet kanssani. Daniel viettää joulun ja uuden vuoden isänsä luona Amerikassa. Häntä ikävöimme näinä päivinä tietenkin, mutta olimme kuitenkin onnellisia siitä, että hän pääsi isänsä luo pitkästä aikaa.
alyna-kirje-vanhemmille
Tytöt halusivat opetella kaunokirjoitusta, sillä sitä ei enää opeteta koulussa ja tässä on Alynan kirje, jonka hän kirjoitti meille – paras lahja jonka minä sain. <3
Miten teillä muilla meni – menikö joulu streessaamisen puolelle vai pääsittekö rentoutumaan?

3

Tällä artikkelilla on yksi kommentti

  1. Emma

    Ihana, kun lapsi osaa arvostaa yhteistä aikaa <3 Meillä meni joulu rentoillessa ja ihan vain huilatessa, ihan parasta! Onneksi lomaa on vielä pari päivää ennen arkeen paluuta, on tämä huilailu vain niin kivaa! 🙂

Vastaa