Miksi valitsin Canonin Olympyksen sijaan ja millä kuvaan vlogini

  • Artikkelin kategoria:Alona
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Sanon heti tähän alkuun, että en ole missään nimessä mikään kamera asiantuntija. Olen opetellut vain ja ainoastaan ne asiat, mitä tarvitsen videon kuvaamiseen ja kuvien ottamiseen. Olen ollut onnekas, että olen saanut paljon apua ja suurin kiitos niistä kuuluu edelleen Mike Sirenille. Hän opetti minulle yhdeltä istumalta enemmän kuin mitä olisin ikinä oppinut koulussa.

Mike on myös itseoppinut kuvaaja, mitä ei kylläkään ikinä uskois, kun katsoo hänen kuvia. Hänen kuvagalleriaan pääset TÄSTÄ.

Aloitin aikoinani videoiden kuvaamisen, ihan jollain satkun kameralla. Ostin tämän jenkeistä varmaan 7-vuotta sitten. Kun aloitin jaksojen kuvaamisen, en vielä voinut heti ostaa mitään todella kallista. Ajattelen, että kokeilen ensin, että onko minusta edes haastattelujen tekijäksi.

Kun uskalsin tehdä ensimmäisen haastatteluni, tiesin, että tulen tekemään tätä niin pitkään kuin vain voin. Ostin heti ensimmäisen jakson kuvaamisen jälkeen hieman paremman videokameran, johon sijoitin silloin 600-700 euroa. Vieläkään en uskaltanut ostaa mitään kovin kallista, eikä varmasti olisi ollut varaakaan. En muista tarkkaan mikä kamera se oli, mutta jokin Panasonikin videokamera.

Kun videoiden tekeminen alkoi tuottamaan, päätin sijoittaa laadukkaampiin kuvaus- ja äänitarvikkeisiin, jotta kuvaamieni videoiden laatu olisi parempaa.  Mike vei minut kameraostoksille, näytti parhaan budjettiini sopivan kameran ja opetti sen käytön. Matkaan lähti Canon 70D. Itse en tiennyt kameroista mitään, joten luotin täysin hänen apuun. Valintaan olen ollut vain ja ainoastaa tyytyväinen.

Kuvailin pitkään jaksoja käyttäen Canon 70D:tä, sekä kakkos kamerana käytin Panasonicin videokameraa. Viime vuoden lopussa päätin ostaa uudemman videokameran, sillä Panasonicia olin käyttänyt jo melkein kolme vuotta. Ostimme kakkos kameraksi sekä vlogia varten tämän Sonyn 4K -kameran. Tällä kameralla kuvaamme meidän Arttu ja Alona vlog -sarjaa. 

Eilen kävin hakemassa pienemmän Canonin, jota on vähän helpompi kantaa mukana. Mietin usein, että pitäisi ottaa uusia kuvia, mutta en ikinä jaksa ottaa isoa kameraa mukaan. Kotiin tullessa tai viimeistään blogia kirjoittaessa kadun, koska mulla ei oo kuvan kuvaa. 

Aluksi ostin kaikkien bloggareiden suosiman Olympus OM-D E-M10:n.  Testasin sitä yhden illan ja huomasin, ettei se kamera ollu mua varten. Ostin siihen myös lisälinssin, mitä moni bloggari suosii. Kameran oma linssi kun ei kuulemma ole mikään hääppöinen. Kun yritin ottaa kuvaa toisella linssillä mun ruuasta, en saanut koko lautasta mahtumaan ruutuun, ellen olis kävelly ravintolan toiseen päähän. Kun yritin ottaa kuvaa mun kaverista, joka istui mua vastapäätä, sain kuvaan kaikki sen ihohuokoset, mut pään sain vain just ja just mahtuun kuvaan. Tässä Olympuksessa ei myöskään näyttö kääntynyt. Mulle näytön kääntyminen on ainakin melko tärkeää. 

Eilen kävin sitten uudestaan Verkkokaupassa ja pyysin vaihtoa. Heillä on kyllä ihan paras asiakaspalvelu, varsinkin kameraosastolla. Huipun henkilökunnan lisäksi, heillä on 32 päivän vaihto tai palautusoikeus, mikä on aika huikee juttu!

Eilen päädyimme tutun myyjän kanssa tähän pikkuiseen Canon EOS M3:een. Kun tulin ostamaan uutta kameraa, tervehti myyjä minua näin: Jaahas, mitäs tällä kerralla hankitaan. Olen ostanut myös kaikki mikit ja muut äänitarvikkeet sieltä, joten muutaman kerran on tullut siellä käytyä. Tässä Canonissa näyttö kääntyy ylhäälle, sekä tähän saa myös ulkoisen mikin liitettyä. Olympukseen ei mm. saanut mikkiä liitettyä ollenkaan, tai se malli johon mikin sai kiinni, maksoi tuplasti enemmän. 

 

Kovin paljoa en ole vielä ehtinyt ottamaan kuvia, mutta tuossa ylhäällä pari kuvaa, jotka otin paketin avaamisen jälkeen. Toistaiseksi olen ainakin todella tyytyväinen valintaani. Haluan oppia kuvaamisesta nyt vähän lisää sekä testailla erilaisia linssejä, joten tulen varmasti hankkimaan tulevaisuudessa niitäkin. 

Muistakaa, että jos olet harkinnut videoiden kuvaamista, niin sinun ei todellakaan tarvitse hankkia viimeisimpiä ja laadukkaimpia tarvikkeita. Tärkeintä on, että aloitat. Laitteistolla ei ole väliä –kuvaustarvikkeita ja muita hankintoja voi tehdä pikku hiljaa. Moni on kertonut haluansa tuottaa erilaista materiaalia, mutta ei viitsi aloittaa ennen kuin saa rahaa hyviin tarvikkeisiin. Mielestäni tämä on virhe. Tänä päivänä, jopa puhelimien kamerat ovat niin hyvä laatuisia, että videoita voi kuvaa myös niillä. Joten jos sinulla on idea, ole rohkea ja lähde toteuttamaan itseäsi. Älä myöskään mieti, mitä muut ajattelevat sinusta tai materiaalistasi. Tärkeintä on se, että olet oma itsesi ja aito.

2

Vastaa