MIKSI KANNATTAA HAKEUTUA IHMISTEN SEURAAN JOTKA OVAT MENESTYNEEMPIÄ KUIN SINÄ

Tim Ferriss on neuvonut podcastissaan ja kirjassaan ihmisiä jotka haluavat menestyä, menemään välillä tilanteisiin joissa et aina ole vahvimmilasi. Hakeutua sellaisten ihmisten seuraan jotka ovat menestyneimpiä kuin sinä ja ketkä osaavat sen asian missä sinä haluat olla hyvä, paremmin kuin sinä.

Kaikki aina rakastavat niitä tilanteita missä he saavat olla huomion keskipisteenä ja ovat fiksumpia kuin muut. Tilanteita jossa sinä olet Alfa. Mutta harva tykkää olla tilassa, jossa joku muu on se Alfa ja joku muu on se joka osaa asiat paremmin. Vielä harvempi yrittää vartavasten hakeutua sellaisen seuraan.

Olen ymmärtänyt mitä Tim Ferriss tällä tarkoittaa ja olen hänen kanssaan samaa mieltä. On motivoivaa tavata ihmisä jotka ovat menestyneet ja saavuttaneet jotain suurta. Se inspiroi ja sytyttää tunteen joka antaa buustia omaan tekemiseen. Mutta, se voi myös välillä olla ”pelottavaa”.

Tänään sain kunnian haastatella ohjaajaa Joonas Kenttämiestä.

Joonas on luonut uraa ohjaajana Los Angelesissa viimeisen neljän vuoden aikana. Suomessa hän on kuvannut lukuisia suosittuja lumilautailu elokuvia sekä mm. Mikael Gabrielin, Elastisen, Anna Abreun, JVG:n ja Jenni Vartiaisen musiikkivideoita.

Kun managerini ehdotti haastattelun tekemistä, olin todella kiinnostunut aiheesta mutta ajattelin samalla ”miten minä voin tehdä hänestä juttua? Hän tietää kuvauksesta kaiken ja nyt mun pitäisi asetella kuvauspaikka kameroilla ja valoilla hänen edessä?” Jännitin tätä asiaa niin paljon, että meinasin jättää jutun tekemättä. Olimme sopineet haastattelu päivän, mutta jostain syystä emme saaneet sitä sopimaan yhteen joten päätimme kuvata myöhemmin. Olin hieman jopa helpottunut kun ensimmäinen aika peruuntui, enkä ollut itse ainakaan ihan heti tekemässä aloitetta uutta päivää varten.

Joonas laittoi kuitenkin viestiä eilen(23.1.2017) ja sanoi, että alustava päivä sopisi sittenkin. Se päivä oli tänään(24.1.2017). Samalla hetkellä iski pieni pelko perseeseen ja olisin hyvin voinut sanoa, että en pääse enää mutta halusin kuitenkin tehdä tämän jutun. Olin lukenut hänestä paljon ja tiesin, että kadun jos en sitä tee.

Tässä kohtaa mietin taas tilannetta kun Mr.ohjaaja saapuu kuvauspaikalle ja katsoo, et miten täällä on kamerat asetettu. Pian päätin unohtaa epävarmuuteni ja keskittyä haastatteluun ja ottaa haasteen rohkeasti vastaan. Olen usein mennyt rohkeasti tälläisiin tilanteisiin ja asiat ovat aina järjestyneet paremmin kuin hyvin. Tälläisissa hetkissä oppii aina jotain uutta.

Olin kuullut Joonaksesta paljon hyvää ja sain jutellessa mukavan kuvan hänestä. Mutta kun tapasin hänet, oli hän paljon enemmän kuin mitä olin kuvitellut. Mukava, positiivinen, nöyrä, itsevarma, auttavainen ja kannustava. Sain häneltä paljon hyviä vinkkejä miten asettaa kamerat ja valot haastattelua varten ja tulen varmasti niitä käyttämään jatkossa.

Joonas oli todella mielenkiintoinen ja inspiroiva henkilö ja oli kunnia saada tutustua häneen. En malta odottaa, että pääsette näkemään haastattelun.

Muistakaa olla rohkeita. Älkää antako epävarmuudelle valtaa. Menkää rohkeasti tilanteisiin joissa ette ole vahvoja ja niitä Alfoja. Ei ole noloa olla tietämättä asioita. Noloa on esittää tietävän, kun ei oikeasti tiedä. Olkaa nöyriä ja oppikaa niiltä jotka osaavat ja jakavat oppejaan.

Sama toisinpäin, jos te olette tilanteessa missä olette Alfoja ja te tiedätte enemmän kuin muut, opettakaa heitä. Älä panttaa tietoja mitä olet oppinut sen takia että pelkäisit kilpailua. Tästä aiheesta puhuttiin myös Joonaksen kanssa haastattelussa. Ihmisten pitäisi auttaa toisiaan enemmän, vaikka tekisivätkin töitä samalla alalla.

Kirjoitin tämän postauksen erittäin kiitollisena, omalta kotisohvaltani, Jollaksessa.

Hyvää yötä  <3 Alona

0

Vastaa

Close Menu