Miksi jätin Fitness-skenen

Sain Monna Pursiaiselta haasteen lähteä mukaan Älä Some kiusaa -kamppanjaan, jota varten lähdin etsimään negatiivisiä kommentteja mitä musta on nettiin kirjoitettu.
Omille kanaville saan hyvin vähän negatiivista palautetta, mutta sitten on muutamia sivustoja netissä, jossa saa nimettömänä kirjoittaa mitä lystää. Tähän väliin on pakko sanoa, että en ole koskaan ymmärtänyt sitä asiaa, että miksi joku haluaa luoda tälläisen sivuston?

Anywho, kirjoitin Googleen Alona Kuusisto ja lähdin surffailemaan…
Parhaimmat kommentit ja viestit löytyivät ehdottomasti Ylilaudalta. Jodelia (tai mikä lie onkaan) en omista, joten sieltä en päässyt lukemaan.

Tässä esimerkki kommentti mikä sieltä löytyi: ”On yleisessä tiedossa, että on täys idiootti. On myös isotissi, viekoitus silmä, ja namipöksy. Lähempää tarkasteltuna kulahtanut luuska. Ärsyttävä, ja yksinkertainen.”

Sivustolla ihmeteltiin myös, että mihin olen jättänyt Fitness-skenen ja miksi en enää haastattele kehonrakentajia.
Joku fiksu vastasi tähän puolestani, että ”Alona lihoi. Ei kukaan halua kuulla fitness juttuja läskiltä”.

alona bikini fitness

Miksi jätin Fitness-skenen
Aloitin fitness aiheisten videoiden kuvaamisen viisi vuotta sitten. Siinä ajassa kuvasin yli 100 videota, niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Kuvasin haastiksen tai/ja treenin varmaan kaikkien Suomalaisten bodareiden kanssa ja monen ulkomaalaisenkin. Olen haastatellut bodarit Boogie Mustosesta Kevin Levroneen.
Tuo aika oli todella mielenkiintoista, ikimuistoista ja opettavaista. Pääsin tapaamaan lukuisia mielenkiintoisia ihmisiä ja sain paljon uusia ystäviä. Opin paljon treenamisesta ja ravinnosta.
Syy miksi siirryin ”pois body-skenestä” oli yksinkertaisesti tämä:
Kun tein haastatteluja fitness -kilpailijoista ja kehonrakentajista, kiinnostuin haastattelemaan myös muita ihmisiä. Minua kiinnosti tietää, mitä ajattelevat elämästä myös yrittäjät, näyttelijät, kokit, laulajat ja muut ihmiset. Miten he ovat päässeet elämässään siihen pisteeseen missä nyt ovat. Halusin kuulla tarinoita eri aloilta.


Saman aikaisesti henkilökohtaisessa elämässä tapahtui paljon muutoksia, todella ikäviä asioita jotka muuttivat ajattelutapaani radikaalisti. Sen sijaan, että matkustelisin ympäri Suomea tai ulkomailla kuvaamassa fitness-videoita, halusin olla enemmän kotona ja läsnä lapsille. Vaikka kuvaamme elämäämme SoMeen ja Tubeen, emme silti kerro kaikkea mitä meille tapahtuu.

Samaan aikaan kun elämässämme oli aikamoista myllerrystä, kiinnostukseni fitness urheiluun hiipui, enkä halunnut enää kuvata pelkästään fitness aiheisia videoita.  Vaikkakin katsojia kyseisillä jaksoilla oli paljon enemmän, ei se antanut minulle sitä mitä halusin.
Veikkaan, että katsojat olisivat myös huomanneet sen, että en tuota materiaali aidosti.
Älkää ymmärtäkö väärin. Treenaamme edelleen ja liikunta on iso osa meidän perheen elämää, mutta fitness lajina on vain jäänyt pois.

Samoihin aikoihin päätin myös lopettaa AlonaTV:n kuvaamisen. Halusin rauhassa miettiä mitä haluan tehdä. Aloin tekemään töitä enemmän SoMe:n parissa ja päätin jatkaa haastattelujen kuvaamisen vasta sitten, jos saan siihen inspiraation. Reilun vuoden verran keskityin vain muihin töihin. Työt alkoivat sujua kivasti ja pääsin vuokraamaan itselleni toimiston lähellä kotia. Laajensin toimintaa fitness -skenen ulkopuolelle ja tein töitä mitkä tuntu kiinnostavalta.

Alona_kuusisto_marski_hotelli_blogi2

Eräänä päivänä sain kutsun kirjanjulkkareihin, jonka kirjoittajaa en edes tuntenut. Julkkareissa kirjan kirjoittaja piti luennon joka herätti mussa ihmeellisen fiiliksen ja kävin yks kaks kysymässä kirjoittajaa haastatteluun. Heti sen jälkeen kun pyysin hänet vieraaksi, tajusin, että enhän mä kuvaa niitä enää. 🙂

Sillä hetkellä tajusin saaneeni inspiraation kuvaamisen ja kävin sisustamassa toimistoni uusiksi kuvauksia varten.
Tällä kertaa päätin kuvata kaikki haastattelut etukäteen ja julkaista niitä vasta kun kaikki on kuvattu. Kaikkia jaksoja ei ole vielä kuvattu, joten jaksoja ei ole julkaistu vielä.

Ihminen muuttuu seitsemän vuoden välein
Ihmisen solut uusiutuu ja sanotaan, että seitsemässä vuodessa meidän jokainen solu on uusiutunut. Eli toisin sanoen olemme ihan eri ihminen kuin mitä seitsemän vuotta sitten. Ei siis ole erikoista, että olemme erilaisia kuin mitä olimme vuosia sitten.

En muutenkaan ymmärrä sitä, miksi ihmisiä lokeroidaan johonkin tiettyyn kategoriaan. Jos olit Missi 18 -vuotiaana, oletko Missi vielä 45-vuotiaana? Jos olin kiinnostunut fitneksestä 5-7 vuotta sitten, ei tarkoita sitä, että tulen olemaan kiinnostunut siitä lopun ikäni.

17-vuotiaana ajattelin, että en koskaan halua lapsia, enkä miestä ja vihasin koiria. Nyt 36-vuotiaana, minulla on mies, neljä lasta ja rakastan koiraani yli kaiken. Ihmiset muuttuvat ja se on ok. 

alona_kuusisto_poseland_blogi

Parasta tässä elämässä on se, että voit muuttua ja muuttaa elämääsi milloin vain. Sinun ei tarvitse lokeroitua mihinkään kategoriaan. On täysin luonnollista, että mielesi muuttuu. Jos olet 15-vuotiaana päättänyt opiskella tiettyyn ammattiin, mutta 30-vuotiaana et enää nauti siitä, tee muutos. Sinun ei tarvitse kitua päätöksessä jonka teit nuorena. Voit aina aloittaa alusta. Voit opiskella uuden ammatin, voit ryhtyä yrittäjäksi, voit tehdä ihan mitä sinua ikinä huvittaa. Et ole luovuttaja jos vaihdat alaa. Olet rohkea kun seuraat unelmiasi ja kokeilet mahdollisuuksiasi.

Seuraa:
Instagramissa @alonakuusisto
Youtube sarjoja pääset katsomaan tästä.

22

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

  1. Tanja

    Tosi hyvä kirjoitus 🥰

  2. Alona

    Kiitos Tanja! <3

Vastaa