Luonnollisin ja tehokkain tapa virkistää muistia sekä hidastaa ikääntymistä

  • Artikkelin kategoria:Alona
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

*Kaupallinen yhteistyö
Tänä päivänä kaikilla on olevinaan niin kamala kiire ja tuntuu siltä, että sitä pitää myös hehkuttaa somessa päivittäin. Jossain vaiheessa olin itse ihan samanlainen. Kun joku kysyi minulta mitä kuuluu, vastaus oli aina;
Hyvää, mutta kamala kiire koko ajan.
Kiinnitin jokin aika sitten huomiota tähän ”kiire ilmiöön” ja tajusin, että ihmisillä on olevinaan kova kiire, mutta todellisuudessa kyse on vain ja ainoastaan valinnoista. Jokainen meistä löytää aikaa juuri niille asioille, joita oikeasti haluamme.

En ole koskaan ollut kovin kiinnostunut koulusta, sillä pakollisten aineiden lukeminen on aina ollut minulle todella hankalaa. Seuraavaa lausetta lukiessani olen jo unohtanu edellisen lauseen, jonka olen juuri lukenut. Joudun monesti palaamaan edelliseen lauseeseen ja kertaamaan, että mitä siinä oikein luki. Aikuisiällä olen panostanut lukemiseen, mutta nyt saankin valita itse ne kirjat joita luen. Minulle kirjan täytyy olla todella mielenkiintoinen, jotta pystyn lukemaan niin pitkään, että oikeasti muistaisin lukemaani.

Arkeni ei ole kiireistä, mutta se sisältää paljon asioita, joiden aikatauluttaminen saa aikaan hässäkkää, mikä taas saattaa tuntua kiireeltä. Kun asioita on paljon, muistaminen on tärkeässä roolissa. Kun asioiden organisoiminen ei suju ja jos muisti ei ole hyvä, niin tällöin lopputulos on aika kaoottinen.
Meillä on perheessä kaksi aikuista, joiden molempien organisaatiotaidot ja muisti ovat yhtä huonoja, niin voitte vain kuvitella minkälaisia päiviä meillä välillä on. Näitä ”kaaottisia päiviä” on ollut niin paljon, että ne alkavat melkein jo tuntumaan normaalilta arjelta. Meidän vlogin seuraajat ovat sen varmasti jo huomanneetkin.

Näiden ”kaaottisten päivien” takia, luulin pitkään, että olen kiireinen. Minunkin vastaus tutuilleni oli usein ”hyvää kuuluu, mutta kamala kiire koko ajan”, vaikka todellisuus oli jotain muuta.


Asioiden organisoimisen voi oppia, mutta valitettavasti muistin parantaminen ei ole ihan niin helppoa.
Vanhemmiten moni yrittääkin kaikin keinoin pysyä nuorekkaana, käyttämällä kaiken maailman kikkoja rypistymisen estämiseksi, mutta mitenkäs aivot? Itse panostan mielelläni enemmän sisäiseen hyvinvointiin ja nuorekkuuteen, kuin pelkästään ulkoiseen. Pyrin liikkumaan aktiivisesti, syömään terveellisesti sekä yritän oppia uusia asioita. Uusien asioiden oppiminen pitää aivot virkeämpinä. Varsinkin uusien liikunnallisten asioiden oppiminen on tärkeää, sillä se pitää hermoston aktiivisena, mikä taas parantaa aivojen toimintaa, muistia sekä hidastaa ikääntymisestä aiheutuvia oireita.

Vaikka opettelen uusia liikunnallisia asioita, haluan pitää huolen myös siitä, että minulla on oikeanlaiset vitamiinit muistin ja jaksamisen tueksi. Itse käytän Betolvex B12 vitamiineja. Nämä vitamiinit tukevat hermoston normaalia toimintaa sekä normaaleja psykologisia toimintoja. Betolvex vitamiineista voit lukea tarkemmin TÄSTÄ linkistä.

3

Vastaa