Kun naiset lyttää toisia naisia, Naistenpäivänä?!

 • Artikkelin kategoria:Alona
 • Artikkelin kommentit:8 kommenttia

Naistenpäivänä muistetaan naisia ja osoitetaan arvostusta ja kunnioitusta heitä kohtaan. Miehet tuovat kukkia ja lahjoja ja onnittelevat naisia, tärkeän päivän johdosta. Mutta miten me naiset kohdellaan toisiamme?
Eilinen päivä oli kaikin puolin onnistunut. Sain upeita ruusuja mieheltäni Artulta ja pääsin viettämään aikaa uuden ystäväni Rosanna Kuljun kanssa. Kävimme parissa Naistenpäivä -tapahtumassa. Ensin olin Rosannan aveckina Changen Naistenpäivä -tilaisuudessa.


Myöhemmin illalla Rosanna oli minun vieraana Essi Kivitien ja Eeva Sallinen Simardin Suominaiset maailmalla -kirjan julkaisutilaisuudessa, Balmuirilla.

Haastattelin Rosannaa muutama viikko sitten AlonaTV -ohjelmaani, jonka jälkeen olemme viettäneet aikaa yhdessä ja ystävystyneet lähemmin. Aikuisiällä on harvinaisempaa, että löytää vielä niin sanottuja ”uusia ystäviä” ja varsinkaan hyviä ystäviä, joten vitsailemme nykyään, että olemme ”uusia ystäviä”.
Mutta, miksi on niin harvinaista löytää hyviä ystäviä aikuisiällä?


Nyt voin sitten puhua vain ja ainoastaan naisena, omasta näkökulmastani.
Olen hyvin itsenäinen ja vahva persoona, joka tietää mitä haluaa. Tiedän myös, että en enää halua viettää aikaa ihmisten seurassa, kenen seura vie liian paljon energiaa. Tällaiset ihmiset ovat perusluonteeltaan negatiivisia ja valittavat usein, asiasta kuin asiasta. Kolmen lapsen äitinä tarvitsen paljon energiaa kotona, joten en ihan heti lähde tapaamaan ihmistä, jonka tiedän väsyttävän minua henkisesti. Olen hyvin sosiaalinen, silloin kun olen sillä päällä ja tulen kyllä toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa, mutta jotta tapaisin jotakuta henkilöä uudestaan, täytyy hänessä olla jotain inspiroivaa ja positiivista.
On mahtavaa, että Naistenpäivänä ylistämme sitä, miten nainen saa tänä päivänä olla sitä mitä haluaa ja tehdä juuri sitä mitä haluaa, mutta onko asia oikeasti näin? Olen viettänyt aikaa monenlaisissa piireissä ja tutustunut naisiin eri aloilla ja edelleen huomaan, miten naiset eivät tule aina keskenään toimeen. Kasvotusten ollaan mielin kielin, mutta kun selkä kääntyy, pyörivät silmät päässä ja alkaa jumalaton juoruilu. Ei osata olla kannustavia tai ylpeitä toisen naisen saavutuksista tai pilkataan jos toisen naisen arvot ovat omista arvoista poikkeavat.
Otetaan esimerkkinä Mailis Penttilä ja hänestä vuosi sitten kirjoitettu artikkeli.

Jostain syystä, juuri eilen, päivänä jolloin ylistämme sitä, miten nainen saa olla juuri sitä mitä haluaa ja tehdä mitä haluaa, niin NAISET, jakavat tätä artikkelia ja haukkuvat Mailista.
Tähän väliin sanon, että en tunne Mailis Penttilää, kuulin hänestä vasta eilen, kun tämä artikkeli tuli esiin muutaman ystäväni IG -storyssa. Nämä muut naiset, julkisesti jakoivat Mailiksen kuvaa ja nauroivat hänelle, että miten hän voi vielä 2017 vuonna ajatella näin.

Valaiskaa tyhmää(minua). Jos naistenpäivänä ylistämme ja kunnioitamme sitä, että me naiset, saamme tänä päivänä, tehdä mitä me halutaan ja olla mitä me halutaan, niin miksi juuri NAISET, tekevät pilkkaa toisista naisista?

Onko nyt niin, että nainen saa olla mitä tahansa hän haluaa, vain jos hän käy töissä, vie lapset hoitoon, jossa joku muu hoitaa lapsia ja palkkaa kotiin siivoojan, joka siivoaa hänen kodin? Onko niin, että nainen ei saa enää haluta siivota itse omaa kotia, tai pitää itse huolta omista lapsista? Näyttää siltä, että vaadimme kunnioitusta ja tasa-arvoa miehiltä, mutta kohtelemme toisiamme alentavasti.

Tuo otsikko on varmasti tehty huomiota herättäväksi, mutta voin kertoa, että jos Arttu nyt rikastuisi ja olisi miljonääri, niin kyllä me vähän muutettais meidän arkisia rutiineita. Olisin varmasti enemmän tekemässä asioita lasteni kanssa ja palkkaisin meille siivoojaan, koska vihaan sotkua enkä itse jaksa siivota kaikkien perässä. Käyttäisin 100 varmasti mieheni rahoja itseeni! Ostaisin meille pari hienoa autoa, koska rakastan hienoja autoja. Tämä voi järkyttää monia, mutta voin kertoa, että jos tilanne olisi toisinpäin, että minä rikastuisin työni kautta ja olisin miljonääri, niin pyytäisin kyllä Arttua lopettamaan päivätyönsä, jotta hän voisi olla enemmän kotona minun ja lasten kanssa. Hän varmasti ostaisi itselleen tavaroita, joita hän haluaa ja käyttäisi ”minun” rahoja.
En tiedä miten pariskunnat tänä päivänä jakavat rahojaan, mutta kyllä meillä ainakin maksetaan menoja yhdessä ja käytetään niitä, toisen tienaamia rahoja, erilaisiin menoihin. Onko se nyt niin, että jos toinen on miljonääri, niin toisesta tulee automaattisesti ”gold digger”?

Paita: Disturb Clothing

Tässä oli esimerkkinä yksi syy, miksi varsinkin naisena on vaikea löytää hyviä ystäviä. Naiset osaavat olla todella kieroja ja ilkeitä toisiaan kohtaan ja se on todella sääli.

Itse olen ollut onnekas, että olen vuoden sisään löytänyt pari todella hyvää ystävää, joista saan aina positiivista energiaa ja jotka omalla ahkeruudella ja päättäväisyydellä inspiroivat minua. Toisen naisen menestyminen, ei ole koskaan muilta pois. Päin vastoin! Kun olen ihmisen seurassa, jonka näen tekevän paljon töitä ja saavuttavan asioita joita hän itse haluaa, se inspiroi minua todella paljon. Oli se unelma sitten, olla rakastava vaimo ja äiti tai menestynyt yrittäjä, se itse unelman saavuttaminen on motivoivaa, ei se mikä se saavutus on.

Lopettakaa naiset, se toisten naisten syrjiminen. Jos joku on erilainen, tai haluaa erilaisia asioita kuin sinä, se ei tee hänestä huonompaa.
Essi Kivite ja Eeva Sallinen Simard, ovat esimerkillisiä naisia siitä, että he ovat tehneet suuren työn, kun kirjoittivat kirjan, jossa he nimen omaan nostavat toisia naisia jalustalle. Tätä on pakko arvostaa, enkä malta odottaa, että pääsen lukamaan Suominaiset maailmalla -kirjaa. Kirjat voit tilata tästä linkistä.
Järjestin Poseland Facebook -sivulla Naistenpäivä arvonnan, johon voit osallistua vielä 15.3 päivään saakka. Arvon viiden kerran poseerausvalmennus paketin, jonka arvo on 320€. Käykää osallistumassa. Osallistua voit, vaikka et olisikaan fitness -lajeissa kilpaileva. Opetan Like A Lady -tunneilla, kuinka kantaa itseään kauniisti ja itsevarmasti, korkokengillä tai ilman ja nämä tunnit ovat arvonnassa mukana.

0

Tällä artikkelilla on 8 kommenttia

 1. Tiina

  Tosi hyvää tekstiä! Täysin asiaa! Syystä olen seurannut sinua ja vlogia yms jo pidempään 🙂

 2. Tiina

  Täysin asiaa! Kiitos tästä 🙂

 3. Sara Malinen

  Word. Jo mummoni minulle joskus totesi, että nainen on naiselle susi – mutta näin ei todellakaan tarvitsisi olla! Ei toisten naisten menestys tai erilaiset näkemykset ole itseltä mitenkään pois! Jos suhtautumista leimaisi inspiroituminen, myönteisyys tai edes ymmärrys, voisi se omakin elämä siitä parantua sen sijaan, että haukutaan katkerina muita. Juuri tällä hetkellä tässä kirjoittelen postausta, jossa mm. totesin, kuinka ihmiset ja jopa tuttavani ovat alkaneet suhtautua minuun erilailla (kuten on myös varmasti monen muunkin kohdalla), kun olen alkanut toteuttaa itseäni blogin muodossa, ja nyt he kokevat, että on oikeutettua ajatella, että ”mitä sekin luulee olevansa?!” eivätkä enää toivo mulle mitään hyvää, vaikka ihmisenä en ole muuttunut yhtään! Surullisia huomata.
  Real queens fix each others crowns!
  Life à la Sara

  1. Alona

   Just näin. Jokaisen pitäisi saada olla juuri sellainen kun haluaa.
   Ikävää, että jos bloggaus on saanut ihmiset suhtautumaan suhun eritavalla -miten se on keneltäkään pois jos sä kirjoitat blogia?

 4. Ursula

  Tämä aihe on mietityttänyt viime aikoina todella paljon, ja ilahduttaa aina kun huomaa muidenkin pohtivan samoja:)

  1. Alona

   Juu, tuli muutama tapaus vastaan, niin halusin purkaa ajatuksiani myös tänne. 🙂

 5. Mirja

  Sama ajatusmaailma meidän suhteessa rahaan. Saman katon alle kun muutettiin monta vuotta sitten ei tarvinnut keskustella rahasta vaan kumpikin tajusi että nyt on meidän rahat. Ajoittain kumpikin on tienannut enemmän, ja toinen on silloin maksanut enemmän laskuja ja menoja, huojentavaa ettei siitä ole tarvinnut käydä mitään erillistä keskustelua.

  1. Alona

   Toi on hyvä jos asiat sujuu mutkitta. 🙂

Vastaa