KUN 7 -VUOTIASTA KIUSATAAN SIITÄ, ETTÄ HÄNELLÄ EI OLE RINTOJA

  • Artikkelin kategoria:Alona
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Mihin tämä maailma on menossa kun 7 -vuotiasta tyttöä pilkataan siitä, että hänellä ei kasva rinnat?!

Koulukiusaaminen on tänä päivänä puhuttu aihe ja moni yrittää onneksi myös puuttua tähän ikävään asiaan. Julkisuuden henkilöt Robin, Diandra, Cheek, Presidentti Sauli Niinistö ja moni muu, ovat tehneet paljon työtä asian parantamiseksi ja toivottavasti koulukiusaamiseen saadaan joku päivä oikeasti loppumaan!

Kolmen lapsen äitinä olen aina huolissani siitä, miten lapsiani kohdellaan ja siitä miten he kohtelevat muita. Pieniä konflikteja on heillä koulussa välillä ollut ja niihin olemmekin aina puuttuneet. Olen aikaisemmin kirjoittanut aiheesta ”Jos lapsesi on koulukiusaaja, vika on sinussa” blogin -Olen edelleen asiasta täysin samaa mieltä. Sen kirjoituksen voit lukea tästä.

Minun 7 – ja 8 -vuotiaat tytöt ovat jo hetken aikaan valittaneet erilaisista epämielyttävistä tilanteista, mitä heidän tyttöporukassa on ollut. Aina tietyt tytöt yrittävät jättää muita leikistä pois ja sanovat ilkeitä kommentteja toisille. Tämä on jotenkin ollut odotettavissa, sillä tytöt tuntuvat olevan vähän ”hankalia” kouluikäisinä. Nyt viime aikoina asiat ovat kuitenkin menneet hieman liian pitkälle. Nyt lapset ovat alkaneet kiusaamaan toisiaan heidän ulkonäöstä. Esimerkiksi minun tytöille sanottiin ilkeyksiä heidän ihonväristä. Tyttöjen isä on tummaihoinen, joten he ovat normaalia valkoihoista tummempia. Tätä osasin jotenkin odottaakkin, sillä lapsethan piikittävät sellaisia jotka ovat normaalista poikkeavia.
Puhun tytöille usein miten kauniita he ovat, miten kauniit heidän kiharat hiukset ovat ja miten heidän kuuluisi olla todella ylpeitä siitä minkälaisia he ovat. Myöskin tyttöjen isä, isäpuoli ja veli usein kehuvat tyttöjä kauniiksi, koska Isän huomio on tytöille todella tärkeää.

IMG_4021.jpg

Tänään kuulin asian mikä järkytti todella. Ymmärrän, että tytöt ovat tyttöjä ja saattavat kiusata toisiaan ulkonäöstä mutta tämä meni jo yli ymmärryksen. Koulussa muutama tyttö oli pilkannut meidän tyttöjä siitä, ettei heillä ole vielä rintoja, vaan, että heillä on pelkät nännit niinkuin pojilla. Mitä helvettiä tänä päivänä tapahtuu? 7 -vuotiasta kiusataan siitä, että hänellä ei vielä kasva rinnat?! Tässä iässä ei edes pitäisi kasvaa vielä rinnat! Nämä tytöt, jotka tästä asiasta pilkkasivat, olivat myös 8 -vuotiaita.

Jos seuraat hetken esimerkiksi Facebook seinääsi ja katsot mitä aikuiset ihmiset kirjoittavat, ei ole ihme jos myös lapset kiusaavat toisiaan. Jos vanhemmat tekevät sitä, niin miksi eivät lapset sitä tekisi?
Otetaan esimerkiksi tämä keppihevosvideo -tapaus… Tämä video, jossa lapset leikkivät kisaa keppihevosilla, levisi somessa kuin kulovalkea. Ja tätä jakoivat AIKUISET. Aikuiset ihmiset jakoivat videota lapsista ja tekivät pilkkaa heistä. Toista, lapset leikkivät keppihevosilla ja aikuiset pilkkasivat sitä. Ymmärrän, he eivät istuneet puhelin kourassa niinkuin kaikki muut, niin onhan se nyt nauramisen arvoista.

En sano, että minun lapseni olisivat pyhimyksiä. Jos olen saanut tietooni, että he ovat olleet ilkeitä toisille, olen aina puuttunut asiaan ja tehnyt siitä lopun. Meidän vanhempien pitäisi aktiivisemmin keskustella omien lasten kanssa ja ennen kaikkea antaa heille hyvää esimerkkiä. Puhukaa heidän kanssaan siitä mikä on oikein ja mikä ei! Joka ikinen aamu kun saatan heidät kouluun, sanon heille, että olkaa kilttejä kaikille, älkää jättäkö ketään leikin ulkopuolelle ja jos näette jonkun yksin ilman kaveria, pyytäkää hänet leikkiin mukaan.

Vanhemmat, teidän tehtävä on kasvattaa lapsianne ja teidän kuluu tietää miten he kohtelevat muita kun te ette ole paikalla!

0

Vastaa