Koko perhe yhdessä -ensimmäistä kertaa koskaan

Olen usein kertonut blogissani perheeni tilanteesta. Kun erosimme lasteni isän kanssa vuonna 2011, muutin lasteni kanssa Suomeen ja isä jäi Amerikkaan. Hänen silloinen työnsä sisälsi 6-12 kuukauden mittaisia komennuksia Irakiin ja Afganistaniin, joten päätin muuttaa lasten kanssa Suomeen perheeni luo. Muuton jälkeen lapseni eivät nähneet isäänsä kahteen vuoteen lukuisten komennusten vuoksi.
Kolme vuotta sitten, matkustin Amerikkaan lasteni kanssa, jotta he näkisivät heidän isäänsä ja heidän perhettään Amerikassa. Viimeiset kaksi vuotta lapset ovat lentäneet sinne keskenään kesäksi. Tämä perinne aloitettiin heti kun lapset olivat tarpeeksi vanhoja matkustakseen yksin.

Tänä päivänä lapseni viettävät 10 kuukautta Suomessa ja kaksi kuukautta Amerikassa. Tämä on paras ratkaisu johon olemme päätyneet. Valitettavasti matkustaminen on kallista ja vaikka olisikin varaa lentää edes takaisin, joutuisivat lapset olemaan paljon pois koulusta.
Vaikka kesäisin suren kun joudun olemaan kaksi kuukautta ilman lapsia, lähetän heidät silti isänsä luo ilomielin. He sentään ikävöivät isäänsä 10 kuukautta. Jos he kestävät 10 kuukautta, niin kyllä minun pitää kestää kaksi kuukautta.

Vaikka parisuhde päättyy, vanhemmuus on ikuista!

Olen usein puhunut siitä, että miten tärkeää vanhempien on pysyä väleissä eron jälkeen. Se on ihan sama mitä parisuhteelle on tapahtunut, jos teillä on yhteisiä lapsia, niin silloin on nieltävä oma ylpeys ja jatkaa yhdessä vanhempina. Jos kumpikaan vanhempi ei ole vaaraksi lapselle, ei silloin kenelläkään ole oikeutta riistää lapselta vanhempaa.

Lapsi ei halua kuulla vanhempien riidoista tai erimielisyyksistä. Lapsi haluaa rakastavat vanhemmat ja se on meidän ainoa tehtävä.
Pari kuukautta sitten saimme tiedon, että lasten isä saisi lomaa ja hän voisi tulla Suomeen joululomalla. Emme halunneet kertoa sitä lapsille ennen kuin se olisi 100% varmaa. Vaikka liput ostettiin, emme halunnet silti kertoa heille mitään, koska aina voi sattua jotain ja suunnittelmat peruuntua, joten emme halunneet ottaa sitä riskiä, että lapset joutuisivat pettymään. Päätimme pitää tämän tiedon salassa loppuun asti.

Usein tuli tilanteita, missä lapset puhuivat isästään surullisina ja ikävöiden. Olisin niin halunnut lohduttaa heitä kertomalla, että pian te taas näette toisenne, mutta en voinut.

Tässä he soittavat isälleen Skype puhelua. He luulevat, että hän on Amerikassa.

 

Eilen oli sitten se päivä kun he saapuivat Suomeen! Olimme suunnitelleet erityisen tavan yllättää heidät. Eilen oli heidän isänsä syntymäpäivä, joten päätimme, että soitamme onnittelupuhelun hänelle kun hän on meidän pihassa. Lapset luulivat normaalisti, että heidän isä on Amerikassa, mutta yhtäkkiä he näkevätkin, että hän on meidän pihassa.

Olin tunteellinen koko viikon, pelkästään kun ajattelin tätä tilannetta. Mikään ei tee mua onnellisemmaksi kuin se, että lapseni ovat onnellisia. En voi edes sanoin kuvailla sitä tunnetta -se ilme lasten kasvoilla kun he tajusivat, että heidän isä on täällä.

Lili näki ensimmäisenä screeniltä, että isä on pihassa.

 

Alynan ilme kun hän tajuaa saman ja hyppää sohvalta samalla sekunnilla.

 

Daniel kun hän näkee isänsä etupihalla.

 

Minun Instagram tililtä pääsette näkemään pienen pätkän tuosta yllätyksestä jonka olimme heille järjestäneet. Jos video ei näy alla,  näet sen TÄSTÄ. 

Lyana & Veronica

 


Calvin ja hänen kihlattunsa Veronica ovat täällä vain vajaat kaksi viikkoa, joten päätimme Artun kanssa antaa heidän olla meidän kotona. Me saatiin majoittua siskoni Janikan luo, mikä mahdollisti sen, että lapset saavat olla jokaisen hetken Calvinin ja Veronican kanssa.

Meitä odotti oikein luxus vastaanotto Janikalla <3

 

Kävimme eilen koko porukalla syömässä, mikä oli myös mahtava kokemus, sillä se on ollut lasten unelma jo pitkään. He ovat pitkään toivoneet, että jonain päivänä me olisimme kaikki yhdessä viettämässä aikaa.
Eilen tämä sitten toteutui. Olemme olleet väleissä aina, mutta emme vain ole pystyneet matkustamaan niin, että olisimme voineet tämän toteuttaa aikaisemmin.


En voi sanoin kuvailla, miten onnellinen olen lasteni puolesta. Mikään asia maailmassa ei ole tärkeämpää kuin heidän hyvinvointinsa ja toivon, että jokainen vanhempi ajattelisi samalla tavalla.

Olen myös äärettömän kiitollinen siitä, että Arttu ja Veronica ovat myös yhtä rakastavia meidän lapsiamme kohtaan ja mahdollistavat tämän meidän perheelle.Meidän uudesta vuodesta tulee paras mahdollinen, koska saamme olla kaikki yhdessä. Toivon ihanaa ja rauhallista uutta vuotta myös teille lukijoille.

0

This Post Has 4 Comments

  1. Eikä, kyyneleet tuli kun luin tän <3 aivan ihana yllätys ja kaikkien lasten ilme ja riemu kun näkivät isänsä pihallanne! Oot kyllä mahtava vanhempi ja laitat lapsesi kaiken edelle. Olen täysin samaa mieltä että aikuisten täytyy osata jättää henkilökohtaiset tunteet ja mielipiteet pois ero tilanteissa eikä ikinä käyttää lapsia pelinappuloina. Te selkeästi ajattelette lastenne parasta, mitä on ilo seurata. Oikein ihanaa aikaa teille kaikille yhdessä ja hyvää uuttavuotta!

    1. Oon itse katsonu tän joku tuhat kertaa jo. Kyynelehdin joka kerta ku ajattelenkin tuota tilannetta ja miten onnellisia lapset olivat. Olisin hirviö jos riistäisin tuon tunteen heiltä. Kiitos Salla ihanasta kommentista!

  2. Alona – oot ihan uskomaton nainen ja sulla on niin hieno sydän. Näin juuri! Tällainen pitäisi olla jokaisen eroperheen lapsen kokemus.

    1. Kiitos Katja! Olen samaa mieltä. Jos vanhemmat eroaa, se ei koskaan saisi vaikuttaa lapseen negatiivisesti. Tottakai tieto siitä sattuu, mutta siksi vanhempien pitää olla erityisen huomaavaisia lapsia kohtaan ja osoittaa heille, että vanhemmuus ei pääty koskaan.

      Toki olisi ihanaa jos kukaan ei koskaan eroaisi ja vanhemmat olisivat aina yhdessä, mutta se ei valitettavasti ole todellista. Uskon, että on parempi, että lapsi tulee rikkonaisesta kodista kuin se, että hän asuisi sellaisessa. Jos olisimme jääneet yhteen, emme olisi voineet tarjota heille rakastavaa kotia ja olla huomaavaisia heitä kohtaan -nyt kun olemme kaikki onnellisia, voimme olla myös hyviä vanhempia jotka huomioivat lapsia juuri niin kuin vahnempien kuuluukin.

Vastaa

Close Menu