Kesä ja kuumuus sisällä: Miten saada lämpötila laskemaan sisällä ilman ilmastointia

  • Artikkelin kategoria:Alona
  • Artikkelin kommentit:2 kommenttia

*Sisältää kaupallisia linkkejä
Muutimme uuteen Kaitalahden kotiimme viime vuoden Toukokuussa. Olimme uudesta kodista super innoissamme ja kaikki tuntui olevan liiankin täydellistä. Tiedättekö sen sanonnan, jos jokin asia tuntuu liian täydelliseltä, se yleensä on. No niin oli myös tämän talon kanssa. Muuton jälkeen, pieniä vikoja alkoi löytymään sieltä täältä, mutta ei onneksi mitään maata mullistavia. Ainakaan vielä. *koputetaan puuta*
Kun Toukokuun kelit alkoivat lämmetä, lämpeni myös meidän sisäilma hurjiin lukemiin. Olin aivan varma, että meidän lämitysjärjestelmässä oli jokin vika, jonka seurauksena meidän kodissa oli yhtä kuuma kuin saunassa. Okei, ei nyt ihan, mutta 29 astetta sisällä tuntuu todella kuumalta.
Vertailimme naapurin kanssa lämpotiloja ja heillä oli ihan hyvät ja jopa viileät oltavat sisällä. Jostain syystä meillä oli kuitenkin ihan tuskaisen kuuma, jos aurinko edes hieman pilkotti pilvien takaa. Jos olisin voinut, olisin purkanut talokaupat ja muuttanut pois, joka ikisen hellepäivän aikana. Sisällä ei yksinkertaisesti voinut olla.
Mietimme naapureiden kanssa, että mikä meillä on erilaista, mikä voisi mahdollisesti olla syynä sille, että meillä on kuuma ja heillä ei. Heillä oli säleverhot ja meillä ei. En kuitenkaan uskonut, että se voisi olla se syy. Meillä oli niin jumalattoman kuuma, ettei nyt yhdet säleverhot voi siihen auttaa.
Eka kesä meni kärsiessä helvetillisestä kuumuudesta ja talvella unohdettiin koko homma, kunnes kevään aurinko muistutti meitä ihanasta ongelmasta, mistä saataisiin kärsiä taas koko kesä, ellei asialle tehdä jotain.

Tässä kuvassa näette, että ulkona on vielä lunta. Eli, vielä ei ollut edes kesä ja sisällä oli niin kuuma, että meidän tytöt levitti aurinko rasvaa ja meni ottamaan aurinkoa ikkunan eteen. Takana näkyy ihanasti, meidän hirvee läjä kirpparille meneviä kamoja.
Tässä kohtaa otin puhelimen käteen ja soitin Ruska-Kaihtimelle. Olin edelleen hieman skeptinen, enkä uskonut tämän auttavan, mutta pakko sitä oli kokeilla. Ilmastoinnin asentaminen tämän kokoiseen taloon olisi ollut liian kallis projekti.
Pari päivää sen jälkeen kun olin soittanut Ruska-Kaihtimelle, tuli heiltä kaveri ottamaan mitat meidän ikkunoista. Siitä noin viikon päästä, meille tuli soitto, että sälekaihtimet ovat valmiit ja asentaja voi tulla ne meille asentamaan paikoilleen. Asennuksessa meni noin 2-3 tuntia ja siitä tunti, niin meidän koti oli viileä. Siis, aivan uskomatonta!

En voi vieläkään uskoa, että a) sälekaihtimista oli noin suuri vaikutus siihen, että lämpöä ei tule sisälle ja b) että olin niin tyhmä, etten hankkinut näitä sälekaihtimia aikaisemmin. Jos teillä on sisällä kuuma, eikä teillä ole sälekaihtimia, niin herran jestas, hankkikaa ne NYT!

Herrallakin on hyvä olla, kun on mukavan viileä sisällä. Tässä ystäväni Rosanna Kuljun ihana koira meillä hoidossa.

Aivan pakko kiittää vielä Ruska-Kaihdinta erittäin hyvästä ja nopeasta palvelusta. Tämän linkin takaa pääset tutustumaan erilaisiin sälekaihtimiin ja muihin mittatilausverhoihin, meiltä saatte vahvan suosituksen!

Seuraathan minua jo Instagramissa: @alonakuusisto

2

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

  1. Bea Hirvonen

    Mekin ollaan ratkaistu sälekaihtimilla ongelma. Ja vaikka ei varsinaisesti ilmaa viilennä, mutta hyvä varmistaa myös riittävä ilmanvaihto ja venttiilien sijainnit. Sillä on myös iso merkitys viihtyvyyteen.

Vastaa