KAKSI JOULUA VUODESSA

  • Artikkelin kategoria:Alona
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Miten meidän perhe viettää joulua?

Vastaus: 
Kaksi kertaa vuodessa!

Kyllä. Me vietämme Joulua kaksi kertaa vuodessa. 24.12 lisäksi vietämme Joulua 7.1, Venäjän kalenterin mukaan. Ortodoksisen uskonnon mukaan Jeesus syntyi 7.1 ja siksi Venäjälllä vietetään Joulua silloin. 7.1 on myös minun syntymäpäivä.

24.12 olimme viettämässä Joulua ja laskettelulomaa perheeni ja parhaan ystäväni kanssa Paljakassa. Se oli muuten aivan ihana paikka ja teen parhaillaan pari jaksoa siitä reissusta. Materiaalia on niin paljon, että niitä videoita ei hetkessä tehdä.

Uutena vuotena oltiin kotona ja Arttu järjesti tytöille treffit. Hän kutsui tytöt ”ulos” syömään. Kaikki pukeutuivat hienosti ja söivät kolmen lajin illallista yhdessä.

7.1 olimme Helsinngissä kotona mutta meille tuli kylään koko minun perhe Tampereelta. Äiti, Isä, pikkusisko Janika, Pikkuveli Jani, Janin tytär Mila, pikkusiskoni Julia ( joka myös asuu meillä väliaikaisesti). Tämän lisäksi koko meidän perhe oli myös koossa, sillä Artun tytär Ronja oli myös meillä. Kaiken kaikkiaan meitä oli 11 henkeä, eli tunnelma oli aika tiivis.

Tiiviistä tunnelmasta oli ihanaa, että kaikki oli meillä. En koskaan kieltäisi ketään tulemasta koska ei ole tilaa tai muuta vastaavaa. Kaikille löytyy tilaa aina kun sitä tekee. Meillä oli siskonpetejä ympäri huushollia ja se ei haittaa yhtään, sillä saimme kaikki viettää ihanaa aikaa yhdessä.

Osa porukasta oli autossa :) Tässä olemme uuden talomme pihalla jonka ostimme juuri -eli muutto edessä. Nice...

Osa porukasta oli autossa 🙂 Tässä olemme uuden talomme pihalla jonka ostimme juuri -eli muutto edessä. Nice…

Perinteisen joulukinkun lisäksi teimme Venäläistä perinneruokalajia -pilmenejä. Rakastan niitä. Niitä myydään nykyään myös Suomalaisissa ruokakaupoissa, mutta mikään ei voita käsintehtyjä pilmenejä! Jos et ole koskaan niitä maistanut, niin nyt on korkea aika maistaa.

Ilta meni kokatessa, syödessä ja pelatessa pelejä. Seuraavana päivänä menimme koko konkkaronkka uimahalliin. Sama kun melukylän lapset ois ollu siellä hallissa, ellei pahempi.

Pakko myöntää, et loman jälkeen aamuheräämiset on ollu astetta rankempia. Tuntuu ettei vieläkään oisi kunnolla aamurytmissä kiinni. Ihminen(minä ainakin) kun on mukavuudenhaluinen, niin sitä tottuu nopeasti jos saa hetken elää vain mukavuusalueella.

Minulla on kuitenkin eräs tärkeä asia mikä motivoi nousemaan mutta siitä voin kertoa teille myöhemmin lisää.

Kiitos vielä KAIKILLE jotka toivotitte mulle hyvää syntymäpäivää!!

1

Vastaa