Kaiken ei aina pidä olla tasa-arvoista

  • Artikkelin kategoria:Alona
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Nyt on sen verran arka aihe kyseessä, niin tähän alkuun on pakko sanoa, että kirjoitan blogiini nyt vain ja ainoastaan oman mielipiteeni. En tarkoita sitä, että kaikkien pitäisi ajatella samalla tavalla kuin minä, kerroin nyt vain oman näkemykseni asiasta.

Tämän bogin kuvat on otettu Hotel Havenissa.

Olin toissa aamuna lenkillä koirani kanssa ja kuuntelin Joe Roganin podcastia, jossa vieraana oli Dr.Phil. Joe Rogan on ihan paras ja kuuntelen sen jaksoja melkein päivittäin. Dr.Phil on taas ihan omaa luokkaansa oleva herrasmies. Katsoin hänen jaksoja paljonkin kun asuin jenkeissä. Kun nämä kaksi miestä istuvat saman pöydän ääreen, olen pelkkänä korvana ja niin kannattaisi monen muunkin olla. Jaksossa puhuttiin todella tärkeistä asioista, joita jokaisen olisi hyvä kuulla.


Jaksossa puhuttiin mm. masennuksesta ja sen lääkitsemisestä. Dr.Philin ja Roganin kanta asiaan oli se, että näinä päivänä lääkärit kirjoittavat repestejä masennuslääkkeisiin liian helposti. Sen sijaan, että käytettäisiin aikaa tutustuakseen potilaaseen ja siihen, että yritettäisiin hoitaa hänet oikeasti kuntoon, annetaan hänelle vain vahvoja lääkkeitä, jotka loppujen lopuksi koukuttavat suurimman osan potilaista. Kun potilaalla ei ole enää varaa lääkkeisiin tai resepti loppuu, siirtyvät he muihin huumeisiin, koska se on halvempaa ja sitä on helpompi saada. Vilkkaiden lasten kohdalla taas annetaan ADHD -diagnoosi ja siihen päälle lääkitys, joka on äärimmäisen haitallinen nuoren lapsen kehittyville aivoille ja keholle – varsinkin jos heillä ei sitä oikeasti ole. Dr.Phil sanoi hyvin: Ennen näitä lapsia kutsuttiin ”hemmotelluiksi kakaroiksi” mutta nyt heille annetaan ADHD -diagnoosi ja siihen päälle lääkitys. Missään nimessä en sano, etteikö olisi olemassa lapsia, jotka lääkitystä oikeasti tarvitsisivat ja joiden elämä on paljon helpompaa lääkityksen kanssa. Puhe olikin siitä, että monella lääkärillä on liian kiire, eikä heillä ole tarpeeksi aikaa perehtyä yhteen potilaaseen kunnolla, jolloin helpoin keino on kirjoittaa resepti ja jatkaa seuraavaan potilaaseen.


Masennus keskustelun yhteydessä Dr.Phil ja Rogan puhuivat tasa-arvosta. Keskustelu alkoi siitä kun Dr.Phil kertoi, miten itsensä vertaaminen muihin aiheuttaa usein masennusta. Ihmiset vertaavat omaa elämäänsä muihin ja kokevat olevansa vähempi arvoisia tai epäonnistuneita, kun näkevät, että muilla menee paremmin kuin itsellä. Usein oletetaan, että kaiken pitäisi olla tasa-arvoista ja kaikilla pitäisi olla samat oikeudet. Tiettyyn pisteeseen asti kyllä, mutta on paljon asioita missä tasa-arvo ei vain toimi. Rogan antoi erittäin hyvän esimerkin, missä hän kertoi naisvartijasta joka työskenteli valkoisen talon etuovella. Eräänä päivänä mies murtautui valkoisen taloon ja pääsi suoraan naisvartijan ohi. Kyseinen nainen ei pystynyt fyysisesti pidättelemään vahvaa miestä ja hän pääsi sisälle valkoiseen taloon. Vaikka kuinka haluaisimme tasa-arvoa kaikissa asioissa, ei voida olettaa, että nainen voisi olla yhtä vahva kuin mies, tilanteessa kuin tilanteessa. Toki on naisia jotka ovat monia miehia vahvempia, mutta useimmiten miehet ovat naisia fyysisesti vahvempia.

Alona kuusisto_poseland_hotel haven
Dr.Phil sanoi, että jokaisen meistä olisi löydettävä se yksi asia jossa olemme hyviä. Hän kertoi, että hänellä ei esimerkiksi ole minkäänlaisia musiikaalisia lahjakkuuksia, joten hänestä ei koskaan olisi voinut tulla laulajaa tai muusikkoa. Hän oli erittäin nopea lukija, osasi kirjoittaa hyvin ja pystyi puhumaan tunti tolkulla aiheesta kuin aiheesta. Niinpä hän päätti hyödyntää niitä lahjoja mitä hänellä oli ja menestyä sitä kautta. Rogan taas sanoi, että koulussa hänellä ei ollut mitään mahiksia koriksessa lyhyytensä vuoksi, mutta kamppailu taas oli se hänen juttunsa ja hän päättikin tehdä kaikkensa lajin eteen, jossa hän on hyvä.

Tärkein pointti mikä itselleni jäi haastattelusta mieleen on se, että vaikka meillä kaikilla ei ole lahjoja samoihin asioihin, meillä kaikilla on silti mahdollisuus menestyä elämässä. Meidän on vain löydettävä se OMA JUTTU! Se jokin asia, jossa juuri sinä olet hyvä! Asia mikä sua kiinnostaa! Asia minkä eteen olet valmis tekemään töitä niin paljon kuin mahdollista!

alona kuusisto_poseland_hotel haven

Mietin joskus, että mikä on se asia jossa minä olen hyvä? Mikä on mun talentti, millä minä voisin menestyä? Rehellisesti sanottuna, mielestäni minulla ei ole mitään tiettyä talenttia. En osaa laulaa. En soittaa mitään instrumenttia. En ole pitkä enkä hoikka, joten mallia minusta ei tullut. En ole urheilullisesti lahjakas missään tietyssä lajissa, joten maailmanmestariksi minusta ei ollut. Kerta minulla ei ole mitään talenttia, olisin voinut valittaa helposti siitä, kuinka epäreilua on että muilla on lahjoja mutta minulla ei. En kuitenkaan koskaan tehnyt niin.


Oivalsin, että ”talenttini” on vahvuus. Vahvuus selvitä asioista kuin asioista. Vahva tahto oppia minua kiinnostavat asiat. Olen usein hypännyt, niin sanotusti ”tuntemattomaan” ja pelännyt miten tulen pärjäämään. Joka kerta olen kuitenkin tavalla tai toisella oppinut asiat niin hyvin, että olen pärjännyt paremmin kuin olin osannut odottaa.

Itsensä vertaaminen muihin on todella tehokas tapa sabotoida mahdollisuuden löytää sen polun, joka vie sinut onnellisuuteen. Meillä jokaisella on jokin asia missä olemme hyviä, sinun pitää vain löytää se. Älä vertaa itseäsi muihin ja siihen mitä heillä on. Kaiken ei aina tarvitse olla tasa-arvoista. Keskity itseesi ja mieti missä asioissa sinä olet hyvä ja mistä asioista pidät. Kun vihdoin löydät sen, tee kaikkesi sen eteen ja nauti elämästä sitä tehdessä.

6

Vastaa