IF YOU LOOK GOOD, YOU FEEL GOOD, AND IF YOU FEEL GOOD YOU DO GOOD!

  • Artikkelin kategoria:Alona
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Pikkujoulu aikaan moni haluaa laittautua ja kampaajalla käynti on silloin ihan MUST. En tiedä miksi naiset usein ajattelevat, että kampaajalla käynti on ”pröystäilyä” tai jotain extraa millä hemmotellaan itseään ja siksi tästä ”ylellisyydestä” usein säästellään. En tiedä ovatko muut huomanneet samaa vai olenko minä ainoa?

Usein saan kampaajalla käynnin jälkeen kommentteja ”Sä kävit taas kampaajalla!” ”Mä olen niin kateellinen, mäkin haluaisin käydä joskus.” ”Oispa mullakin varaa käydä kampaajalla yhtä usein.” 

Jos ajattelisin, että menen kampaajalle, hierojalle, kasvohoitoon tai lomalle vain ja ainostaan silloin kun minulla on ”ylimääräistä” rahaa, en kävisi missään -koskaan! Koskaan ei ole hetkeä jolloin olisi ylimääräistä rahaa, aina on jotain mihin rahansa voi käyttää. Itse olen sijoittanut oman hyvinvointini tärkeyslistani kärkipäähän ja siksi minulla on ”aina varaa” käydä huolehtimassa kehostani ja ulkonäöstäni.

kampaajalla-alona-poseland-hiukset

Miksi sitten on tärkeää huolehtia itsestään ja ulkonäöstään? Kaikille on varmasti sanomattakin selvää miksi liikkuminen ja kehosta huolehtiminen on tärkeää? Jos ei ole, niin olet lukemassa väärää sivua…-voit poistua.

Ymmärrän täysin, jos sinulla ei vain yksinkertaisesti ole rahaa ja elät muutenkin minimi tuloilla, silloin varmasti käytät kaiken vain pakollisiin asioihin. Silloin jos näin on, niin silloin ei myöskään pitäisi olla varaa käydä ulkona ryyppäämässä, syömässä ravintoloissa jne…
Miksi itsestään huolehtiminen luokitellaan aina ”ylimääräisiin menoihin” mutta kun lähdetään ryyppäämään, sitä ei lasketa budjetiin ollenkaan. Ryyppyiltoina ihmiset tuntuvat elävän hetkessä ”YOLO!” ja sulkevat silmänsä todellisuudelta hetkeksi ja seuraavana päivänä krapulan lisäksi on vitunmoinen morkkis kun tuli otettua pari liikaa ja tili on miinuksella.

Jos haluat pärjätä elämässäsi, sinun on luovuttava siitä ajatuksesta, että itsestäsi huolehtiminen on luxusta ja opittava ajattelemaan siitä enemmänkin velvollisuutena. Kerron sinulle miksi. -Puhtaus tuo hyvänolontunteen. Siisteys tuo hyvänolontunteen. Kun tunnet olosi kauniiksi ja huolitelluksi, on sinulla myös sisäisesti hyvä olo. Etkö usko? Well… Kokeileppa olla viikko käymättä suihkussa, harjaamatta hiuksia, meikkaamatta ja lisäksi käytä samoja likaisia vaatteita joka päivä 7 päivän ajan. Veikkaan että olosi ei ole kovin skarppi ja aikaansaava. Tällä fiiliksellä, et tunne oloasi varmaksi vaan päin vastoin -olosi on likainen, laiska, väsynyt ja mielesi on yhtä maassa kuin rasvainen lettisi.

look-good-feel-good-mma

Toinen tärkeä syy miksi sinun kannattaa pitää itsestäsi huolta myös ulkoisesti on, ennaltaehkäiseminen. Sinun on turha aloittaa kasvohoidot kuusikymppisenä kun ihosi on kuin ryppypaperia tai panostamaan hiustenhoitotuotteisiin kun hiuksia ei ole enää päässä. Näistä asioista on pidettä huolta jo etukäteen, ennenkuin rypistyt rusinaksi tai menetet kaikki karvat päästäsi. Ymmärrätte varmaan pointini.

Minulta kysytään aina ”miten sun hiukset on noin pitkät ja paksut?!” ”Onko sulla pidennykest?!” Vastaus on ei, minulla ei ole pidennyksiä eikä lisukkeita. Nämä ovat kaikki minun omasta päästä kasvavia karvoja. Syy paksuihin ja pitkiin hiuksiin on osittain geeneissä mutta olen myös aina ollut tarkka siitä miten hiuksiani käsittelen ja kuka niitä käsittelee.

Salon Da Costa käynnin jälkeen -fresh and smooth!

Salon Da Costa käynnin jälkeen -fresh and smooth!

Pesen hiukseni 1-2 kertaa viikossa. Jos pesisin ne joka päivä tai joka toinen päivä, hiukseni olisivat a) kokoajan rasvaisemmat ja b) latvat kärsisivät huomattavasti. Kun hiukseni ovat hieman rasvoittuneet, en pese niitä heti. Pidän hiuksia kiinni ponnarilla tai nutturalla pari päivää tai käytän hiuspuuteria tai kuivashamppoota.
Suosittelen myös hiuskontrolli tabletteja  sekä Eilas hiusnaamiota.

Kun juuret on jo vähän rasvoittuneet, ei muutakuin kiree ponnari päähän ja menoksi. ;)

Kun juuret on jo vähän rasvoittuneet, ei muutakuin kiree ponnari päähän ja menoksi. 😉

Tai sitten nutturalle ja mars matkaan. 😉

Käyn säännöllisesti (2-3 viikon välein) Salon Da Costa salongissa, jossa minulta värjätään juuret ja leikataan pari milliä latvoista. Haluan pitää hiukseni pitkinä, joten en halua että minulta leikataan paljon, paitsi jos kampaajani sanoo, että nyt on leikattava muutama extra milli (ei siltikään koskaan paljon) koska latvat ovat kuivat, niin kyllä minä häneen luotan.

Muistkaa pitää huolta itsestänne, niin sisäisesti kuin ulkoisestikkin. Älä myöskään pode huonoa omatuntoa kun käytät muutaman kympin itseesi -Trust me, se on sen arvosta.

Ps. Jos et vielä uskalla käyttää itseesi ”ylimääräistä” niin ota askel kerrallaan (baby steps). Järjestäkää vaikka pikkujoulut ystäviesi kanssa ihanassa salongissa.  Lasillinen skumppaa hyvien ystävien kanssa samalla kun ammattilainen loihtii ihanan kampauksen ja ehkä jopa meikin ja sitten juhlimaan pikkujouluja, joulua, elämää tai ihan vaikka sinua itseään. <3

Esimerkiksi Salon Da Costa järjestää tälläisiä iltoja. Tässä on yhteystiedot ja linkki. go wild! <3

0

Vastaa