Erilainen esikuva

 • Artikkelin kategoria:Alona
 • Artikkelin kommentit:3 kommenttia

Pari päivää mietin mistä kirjoittaisin, mutta maailmalla tapahtuneet kauheudet vetivät hiljaisiksi eikä mikään aihe tuntunut olevan tarpeeksi tärkeältä. Maailma voi olla kamala paikka ja vaikka kuinka haluaisimme, emme voi sulkea silmiä ja korvia ja käpertyä peiton alle ja toivoa, että heräisimme paremmasta paikasta -vaikka pari päivää sitten kylläkin käperryin peiton alle, masentuneena piiloon pahaa maailmaa ja aikuisuuden vastuuta.. palataan tähän kuitenkin vähän myöhemmin.

Vaikka vieläkään mikään aihe ei tunnu olevan tarpeeksi tärkeä verrattuna maailman traagisiin tapahtumiin, on minun pakko silti jatkaa työtäni ja tämä blogi on yksi osa sitä.
Nämä tapahtumat motivoivat entistä enemmän tekemään hyväntekeväisyyttä ja toivon, että te muutkin teette sen minkä voitte.

Tässä postauksessa haluan kertoa saavutuksestani, josta olen erittäin ylpeä ja jonka avulla toivon pääseväni auttamaan mahdollisimman monia!

Jokin aika sitten haastattelin Fitnessmalli finalisteja Anni Valliusta ja Nina Väisästä AlonaTV -ohjelmaan. Haastattelussa Anni kertoi minulle, että hän on perustanut Erilaiset esikuvat projektin, jonka tarkoituksena on levittää positiivista kehonkuvaa ja nostaa naisten itsetuntoa. Ryhmään kuuluvat Fitnessmalli 2017 finalisti Anni Vallius, Miss Plus size 2017 Marjaana Lehtinen, Miss Helsinki Sephora Lindsay ja Elina Ada Sofia Leskinen.

Moni nainen kokee erilaisia paineita, varsinkin ulkonäköön liittyen ja Erilaiset esikuvat -jäsenet haluavat auttaa naisia hyväksymään itsensä sellaisena kun ovat, sekä muistuttaa, että omien unelmien toteuttamiseen ei tarvitse asettua tiettyyn muottiin.

Älkää ymmärtäkö väärin, positiivisen kehonkuvan eteenpäin vieminen ei tarkoita sitä, että ihannoitaisiin lihavuutta tai siihen kannustettaisiin -päinvastoin. Tavoitteena on kannustaa naisia voimaan hyvin omassa kehossa ja rakastaa itseään sellaisena kun on ja olemaan tyytyväinen omaan peilikuvaansa. Liikkunta kuuluu jokaisen jäsenen elämään mutta sitä ei tehdä sen takia, että näytettäisiin kansikuva mallilta, vaan sitä tehdään jotta olisi terve, energinen ja hyvä olo omassa vartalossa.

Viime lauantaina tapasin Annin ja Elinan kun teimme toisen haastiksen heidän #kaunisminä -projektiin liittyen. Kyllä, tämä on toinen projekti minkä nämä teho mimmit ovat pistäneet aluille.
Haastattelun jälkeen tytöt ottivat puheeksi, että ovat miettineet viidennettä ja viimeistä jäsentä porukkaan -he pyysivät siihen minut! Olin enemmän kuin otettu tästä ja suostuin heti. Olin jopa salaa haaveillut, että voisin olla mukana jossakin vastaavanlaisessa projektissa, sillä itse olen viime vuosina kamppailut erilaisten paineiden kanssa, joita meillä naisilla usein on.
Meinasin kirjoittaa, että ”erilaisten paineiden kanssa, joita meille naisille asetetaan” -mutta eihän se niin ole. Totuus on se, että me naiset yleensä kehitetään nämä paineet itse ja vain me itse voimme tehdä asialle jotain. Ja juuri siinä me #erilaisetesikuvat haluamme auttaa muita mahdollisesti apua tarvitsevia.

Omaa kamppailua kävin kun olin vuosia tavoitellut sitä täydellistä vartaloa, jota en ole vielä tähänkään päivään mennessä saavuttanut. Olen käynyt kaikki koot xs-xl välillä ja voin sanoa, että mikään niistä ei ole tuonut sitä onnellisuuden tunnetta mitä kuvittelin tuntevani kun saavutan tietyn painon. Läskinä en ollut leppoinen, enkä laihana tyytyväinen…

Vasemmalla kuva kun olin synnyttänyt kolmannen lapseni 7-vuotta sitten, enkä treenannut oikeastaan ollenkaan.
Oikealla kuva tältä vuodelta. Paino on täysin sama(70kg) kuin mitä vasemmalla puolella, muoto vain hieman eri.
Oikean puoleisessa kuvassa en ole missään nimessä ”kisakireä” mutta erittäin hyvinvoiva ja tyytyväinen.

Kisojen alla olin laihimmillani mutta en missään nimessä ollut tyytyväinen. Elämäni oli epätasapainossa kaikin puolin. Olin aina kuvitellut, että kun olen laiha, olisin onnellinen -paskanmarjat.
Lihavana halusin olla laiha. Laihana olin liian laiha ja muodoton -koskaan ei ollut hyvä. Fitnesskisojen jälkeen huomasin ulkopuolisen paineen ensimmäisen kerran oikein kunnolla. Kisojen jälkeen olin normaali kokoisenakin liian lihava. Sain kommentteja siitä, että miten voin olla niin läski ja miten voin läskinä opettaa fitness kilpailijoille poseerausta. Tähän aikaan olin kolmen lapsen äiti ja painoin 65kg -silti sain ”läski Alona” kommentteja.

Yritin pari vuotta sitten päästä taas kisakuntoon, mutta siinä kuitenkaan onnistumatta. Sairastuin jatkuvasti ja jouduin ottamaan lepoa treenaamisesta jatkuvasti. Pelkästään vuonna 2015 olin flunssassa kahdeksan kertaa ja vuonna 2016 noin 4-6 kertaa. Olin stressaantunut enkä laihtunut niin kuin toivoin. Paino heitteli parin kilon verran silloin tällöin. Lopulta turhauduin niin, että lopetin treeniohjelmien ja ruokavalioiden seuraamisen.

Päätin liikkua silloin kun itse haluan, miten haluan ja syödä mitä haluan, milloin haluan. Älkää ymmärtäkö väärin. En tarkoita, että lopetin liikkumisen täysin ja, että söisin roskaruokaa, ei missään nimessä. Päätin vain, että elän hetken ajattelematta painoani tai sitä miten monta sarjaa teen salilla hauiskääntöä. Jos halusin salin sijasta lähteä lenkille, niin sitten lähdin. Jos halusin aamulla puuron sijasta syödä ruisleivän, niin sitten söin. Olen vuosia ollut fitnesspiireissä ja noudattanut tiettyä kurinalaista elämäntyyliä ja samalla oppinut paljon tärkeitä asioita liikunnasta ja ravinnosta. En voisi millään lopettaa liikkumista täysin tai syödä pelkästään roskaruokaa. Minun kohdallani fitness ei pilannut elämääni, päin vastoin. Se opetti minulle terveelliset elämäntavat ja suuri kiitos siitä kuluu Jari ”Bull” Mentulalle. Häneltä opin todellla paljon!

Olen viimeisen puolen vuoden aikana treenannut Crossfit Basementilla 3-5 kertaa ja lenkkeillyt 1-2 kertaa viikossa. Syön arkisin melko terveellisesti ja viikonloppuisin vapaammin. Painan tällä hetkellä 71kg, mutta olen äärimmäisen tyytyväinen itseeni. En herää aamuisin miettimään, miksi paino ei tipu. Olen ollut terveenä jo todella pitkään (koputan puuta, etten vain nyt sairastuisi) ja voin hyvin. Jaksan herätä aamulla ilman, että torkutan kelloa 20 kertaa, minuutin välein. Kun katson peiliin, olen tyytyväinen. Olen paremmassa kunnossa kuin koskaan aikaisemmin. Olen kehittynyt Crossfit treeneissä ja jaksan juosta enemmän kuin milloinkaan aikaisemmin. Olen itsevarma ja onnellinen, eikä painoni vaikuta siihen enään millään tavalla. Saatan välillä nousta vaa alle ja ihmetellä miten painoni vain pysyy ylhäällä, vaikka omasta mielestä näytän todella hyvältä. Veikkaan, että alan olla jo niin itsevarma, että näen harhoja.

 

Tässä on kuva jonka otin illalla kun maha turvottaa ja istualtaan. Tälläisiä kuvia harvoin otetaan. Tälläistä en olisi itsekkään uskaltanut julkasita pari vuotta sitten. Tänä päivänä asiat ovat toisin.

Pointtini on se, että meidän hyvä olo ei tule siitä jos mahdut xs -vaatteisiin tai puntari näyttää tiettyä lukua. Hyvä olo tulee silloin kun sinulla on itsellä hyvä ja energinen olo ja kun hyväksyt itsesi sellaisena kun olet. Olen oppinut, että on päiviä jolloin olen hoikempi ja minun pienemmät vaatteet mahtuvat päälle. Ja sitten on taas päiviä kun syystä tai toisesta olen saanut pari + kiloa ja silloin käytän vaatteita jotka tuntuvat hyvältä. ”Huonoina päivinä en edes yritä mahtua kireisiin farkkuihin. Mutta oli painoni mikä tahansa, se ei enää minun päivääni tai itsetuntoani pilaa.

Äitinä minulla on erittäin tärkeä syy olla mahdollisimman hyvä esimerkki ja toivon, että voin sitä olla myös Erilaisten esikuvien kanssa tulevina vuosina.

Huh, tulipa pitkä postaus. Kiitos jos jaksoit lukea tänne asti!

Muistakaa olla armollisia itsellenne ja rakastakaa itseänne juuri sellaisina kuin olette! Jos on asioita mihin, et ole tyytyväinen, tee töitä sen eteen. Tee muutokset vain itsesi vuoksi, ei kenenkään muun vuoksi!

-Alona

4

Tällä artikkelilla on 3 kommenttia

 1. Pulkka? !

  Minun on pakko sanoa että minä haluaisin tuollaisen itse varmuuden kuin sinulla.
  Olen laihtunut 16 kg ja vielä 10kg olisi tarkoitus saada pois. Olen vaikeassa ihmissuhteessa jos minulta on viety itsevarmuus pois kokonaan. Mieheni sanoi että hän tykkää laihoista naisista ja piste. Ole tyytyväinen kun olen laihtunut ja en aio palata entiseen. Mutta toi sun loppu lause oli mikä rupesi mietyttämään…. ”Tee muutokset vain itsesi vuoksi…” tarkoitan kun saisin itsevarmuutta ja voimia jostain itselleni että pääsisin pois tästä suhteesta! !
  Minä ihailen sinua, tästä tuli ja tulisi pitkä kommentti jos jatkaisin… mutta toi sun viimeinen lause jäi mun mieleen. Toivottavasti ymmärsit mitä yritän ilmaista.

  1. Alona

   Kiitos kun uskalsit kirjoittaa, arvostan sitä suuresti ja jo tämä tekee sinusta rohkean. Onneksi olkoon noin suuresta saavutuksesta, 16kg on huikea määrä, olet tehnyt ison työn! Miehesi saisi olla tyytyväinen, että olet tehnyt muutoksen ja kannustaa sinua jatkamaan jos sitä itse haluat. Totuus on kuitenkin se, että vaikka laihtuisit 10kg, teidän suhde ei siitä onnelliseksi muuuttuisi. Haluan olla rehellinen ja siksi sanon suoraan. Minulla oli ennen suhd miehen kanssa joka arvosreli ulkonäköäni. Kun laihduin, hän tuli mustasukkaiseksi ja hän yritti saada mieltäni alas, etten olisi liian itsevarma. Tälläiset ihmiset pelkäävät ja ovat itse epävarmoja. Vahvan ihmisen ei tarvitse olla muille ilkeä -varsinkaan omalle puolisolle.

   Jos haluat, voin auttaa sinua. Voin pitää sinulle yhden poseeraustunnin. Sinun ei tarvitse olla menossa fitness kisoihin, voimme keskittyä itsevarmuutesi palauttamiseen. Jos pääset Helsinkiin, haluan pitää ensimmäisen tunnin sinulle ilmaiseksi!

 2. Pulkka? !

  Joo se olisikin tosikiva 😉 Asun toisella paikkakunnalla mutta ensivuoden alussa olen kyllä tulossa Helsinkiin. Pitää sitten olla yhteydessä.

Vastaa