Epäsuositut mielipiteet –tästä ei hyvää seuraa

 • Artikkelin kategoria:Alona
 • Artikkelin kommentit:6 kommenttia

Heräsin tänä aamuna veljeni Janin luota. Meillä oli eilen koko perheen kanssa illanistujaiset.
Heräsin aamulla super aikasin kun Lexi hääräs pitkin poikin –kolme muuta koiraa huoneen oven toisella puolen taisi kiinnostaa Lexiä enemmän kuin nukkuminen.

Kun kaikki muut vielä nukku, niin ajattelin tulla kirjoittaa blogia. Mun on pitkään pitänyt kirjoittaa Epäsuositut mielipiteet –postauksen, minkä esim myös Poselandin bloggari Anniina kirjoitti. Anniinan postaus oli muuten ihan paras, kannattaa lukee myös se. Anniinan postaukseen pääset TÄSTÄ linkistä.

Alona rannalla yyteri

Väsyneenä en ole kovin positiivinen, joten nyt on loistava aika kirjoittaa tästä aiheesta tai sitten ei..
Epäsuositut mielipiteet -postauksessa kuuluu siis kertoa omia mielipiteitä, mitä ei ilmeisesti kovin usein sanota ääneen. Asiat mistä ei tykkää tai mitkä sua ärsyttää –niin minä olen tämän ainakin ymmärtänyt ja sen mukaan kirjoitain mun mielipiteet.

SOMEBESTIKSET
SoMe -vaikuttajat jotka ylistävät toinen toisiaan SoMe:ssa, vaikka todellisuudessa eivät pidä toisistaan ollenkaan. En varmasti saisi sanoa tuota, mutta valitettavasti tälläisiä tapauksia on todella paljon. Syy miksi tätä tehdään on todennäköisesti se, että tällä kalastellaan lisää seuraajia ja yritetään hyötyä toisen suosiosta.

SININEN FILTTERI
Kirkkaan sininen filtteri jota tosi moni käytää instagramissa. Alkuun se näytti ihan mielenkiintoiselta, mutta hetken päästä se meni ihan överiks, kun kaikki alkoi käyttämään sitä ja ihan luonnottoman paljon.

TURHANPÄIVÄINEN VALITTAMINEN
Ihmisten turhanpäiväinen valittaminen ärsyttää todella paljon. Kun jokin asia menee pieleen, niin valitetaan jatkuvalla syötöllä asiasta/asioista jotka on menneet v*tuiks ja siihen päälle kaikesta muustakin. En sano, etten itse koskaan avautuisi asioista mitkä ärsyttää, mutta en jää vallomaan siinä tai keksimään kaikkia mahdollisia asioita mistä voisi valittaa. Yksi hyvä sääntö minkä joskus opin on se, että jos sattuneelle asialle ei voi tehdä mitään, niin sitä on turha jäädä vallomaan.

RIPSIEN PIDENNYKSET
Ei voi mitää, mutta yliluonnottomat todella pitkät ja paksut ripset on ihan kamalat. Yritin miettiä jotain toista sanaa ”kamalan” tilalle, mutta en nyt keksinyt mitään muuta. Mulla on joskus itselläni ollut vuonna käpy sellaiset -sain ne yhteistyöllä ja pyysin kaikista lyhyemmät mitä on. Ne on kaiken lisäksi super ärsyttävän tuntuiset silmissä, ainakin mulla. Ja sitten siitä huoltovälistä puhumattakaan –se hetki kun 90% ripsistä on lähtenyt ja pari hassua ripseä sojottaa siellä täällä.

alona_yyteri_poseland

 

IG -STOORISSA PEILAILU
Stoorit joissa tyypit käyttää videota peilinä ja kääntää päätä puolelta toiselle huulet mutrussa. Super ärsyttävää.

MÄSSYTYS
Mässytys on sellanen asia, mitä en kestä ollenkaan ja mulla sekoo nuppi ihan samantien kun joku mässyttää.

HUONOSTI KÄYTTÄYTYVÄT AIKUISET
Nyt kun olen jonkin aikaa liikkunut julkisilla, niin olen huomannut miten töykeitä ihmiset ovat toisilleen. Kaikki kävelevät naama mutrulla, katsekontaktia vältellen ihan loppuun asti. Bussikuskia ei tervehditä tai kiitetä lähtiessä. Ulkomailla käydessä on jotenkin todella ihanaa, miten kaikki on kohteliaita toisilleen. Jos joku on menossa jonoon, niin ei kilpailla siitä kumpi pääsee jonoon ensin vaan siitä, kumpi antaa kummalle paikan. Lidlin jonot on ihan hirveitä. Siellä kaikki on niin v*ttuuntuneita ettei tosikaan. Ihan kuin kaikille tulisi yllätyksenä se, että kaupassa on jonot.
Jos voisin yhden asian tuoda Suomeen ulkomailta, niin se olisi kohteliaisuus ja ihmisten huomioon ottaminen julkisilla paikoilla.

KAIKKI TIETÄVÄT KOIRAIHMISET
Koiraihmiset joiden on pakko neuvoa muita ihmisiä joilla on koira, vaikka neuvoa ei ole edes kysytty. Joka kerta kun laitan videon tubeen tai someen missä Lexi näkyy, niin saan vähintään yhden viestin siitä, mitä teen väärin mun koiran kans.

OLUT JA SIIDER
En tykkää oluesta enkä siideristä ollenkaan. Ihan sama minkälaista tai kuinka laadukasta.

Alona Yyteri poseland

LUOTOLLE MATERIAN OSTAMINEN
Jokainen voi ostaa itselleen niin kalliita tuotteita kun itse haluaa, siinä mun mielestä kenelläkään ei pitäisi olla mitään sanottavaa, että miksi joku haluaa ostaa kalliin paidan kun saisi halvemmalla. Jos itse tienaa rahansa, niin kukin ostakoon mitä lystää. MUTTA se, että pistetään luottokortti vinkumaan ja tehdään kymmenien tuhansien velat sen takia, että halutaan näyttää rikkaammalta kuin mitä oikeasti ollaan, niin sitä en ymmärrä. Toki on tiettyjä asioita jotka on fiksua ostaa osamaksulla tai ottaa lainaa sitä varten, kuten asuntolaina.

SUOMEN SÄÄSTÄ VALITTAVAT IHMISET
Oli sää mikä tahansa, niin on tyyppejä jotka jaksavat valittaa siitä aina. On liian kylmä ja liian pimee. On liian kuuma. On tosi masentavaa tää loska p*ska. Mitä näitä nyt on…
Ulkomailla asuttuani voin sanoa, että Suomi on helvetin hyvä maa asua. Joo, täällä ei oo yhtä lämmintä kuin esim Italiassa, mutta kaikki muu täällä kyllä toimii paljon paremmin kuin siellä. Asuin Napolissa muutaman vuoden, puhun kokemuksesta.
Jos sataa vettä ja on pimeää, niin sytytä kynttilöitä ja hanki kivoja valaisimia tunnelmaa luomaan. Mutta älä hyvänen aika jaksa valittaa joka ikinen päivä, koko helvetin syksyn ajan.

Alona_Yyteri_poseland_network

LEFFOISSA KARKKIPUSSIEN RAPISUTTAMIEN HILJAISISSA KOHDISSA
Tykkään käydä usein leffoissa ja jotkut leffat on sellaisia, et ne on pakko nähdä leffateatterissa. Siellä tunnelma on ihan toista luokkaa kuin kotona. Mut en kestä ihmisiä jotka rapisuttavat heidän karkkipusseja hiljaisissa kohdissa. Tiedätkö ne kohdat, kun jotain jännää tapahtuu ja elokuvan ääni on täysin hiljentynyt –sitten joku jonne tai Maija Meikäläinen istuu siinä vieressä ja mussuttaa popcornia minkä ehtii… Oh my lord!

VALKOISET FILAT
Sori kaverit, mut ne on ihan hirveet. Tiedän et monella mun kaverillakin on ne, mutta mä en vain yksinkertaisesti tykkää niistä yhtään. Mulla on ne samat kengät ollu joskus yläasteella ja nyt niitä katsellessa mietin, et miksi ihmeessä käytin niitä edes silloin.

Voisin jatkaa tätä listaa ihan loputtomiin, mut sen jälkeen mulla ei ois enää a) yhtään seuraajia ja b) yhtään kaveria. 😉

Muistakaa nyt, että nämä on vain minun mielipiteitä, niistä ei kannata loukkaantua. Jos sä tykkäät jostain mistä minä en, se on ihan fine. Meidän ei tarvitse kaikkien tykätä samoista asioista. Teen varmasti paljon asioita mistä moni mun ympärillä oleva ei tykkää, mutta se ei mua haittaa. Tärkeintä on, että me itse tiedämme mitä haluamme ja teemme juuri niin kuin itse parhaaksi näemme.

Onko kellään samoja kuin mulla? Jos ei, niin kerro mitä sulla on.

7

Tällä artikkelilla on 6 kommenttia

 1. Annika Rintala

  Tuo koirajuttu on kyllä niiiin totta! Välillä musta tuntuu, että vähän sama pätee vauvoihin. 😀
  Ja tuo säästä valittaminen on ärsyttävää.

  1. Alona

   Voin kuvitella 😀 😀
   -Alona

 2. Noora

  Tää oli magee postaus,valkoiset filat oli alkuun silleen et joo haluisin mut sit kun rupesin miettii tarkemmin ni tuli fiilis et eiiiiiii enää takaisin yläasteelle kiitos ?
  Toinen sininen filtteri juu en saa mitään kiksei siitä 😀

  1. Alona

   Hahahah, mulla tuli taas vähän myöhemmin, et ”ehkä noi filat onki ihan hienoja.” Sit olin sillee, et ei missään nimessä! 🙂

 3. pauliina

  Allekirjoitan kaikki. 😀

  1. Alona

   Hahahah, tiedän! 😉

Vastaa