Ensimmäinen joulu ilman lapsia

Nyt on sellainen tilanne, että vietän ensimmäistä kertaa joulua ilman lapsiani. Joulu ja uusivuosi ovat aina olleet minulle perhejuhlia, enkä ole koskaan tykännyt lähteä esimerkiksi baariin uutena vuotena, en edes silloin kun minulla ei ollut lapsia.
Lapset viettävät joulun ensimmäistä kertaa isällään meidän avioeron jälkeen. Syy tähän on se, että isä asuu Amerikassa ja lapset ovat minulla Suomessa. Lapset ovat tähän mennessä viettäneet aina kesät Amerikassa ja muun ajan vuodesta kanssani Suomessa. Jouluksi he eivät ole aikaisemmin Amerikkaan lentäneet, sillä lennot ovat kuitenkin aika hintavia ja joululoma melko lyhyt. Nyt kun perheiden taloudellinen tilanne mahdollistaa useamman matkustus kerran vuodessa, viettävät lapset joululoman Amerikassa.

Kuvassa poikani Daniel joka asuu Amerikassa ja tyttäreni Alyna ja Lyana, jotka lensivät eilen Amerikkaan. Kuva on otettu hetki sen jälkeen kun tytöt yllättäen saapuivat Danielin painiotteluun. <3

Miten voin olla ilman lapsia.
Tätä on moni äiti multa kysynyt ja joka kerta ihmettelen tätä kysymystä. Vastaus on yksinkertainen: Mun on pakko olla. Eron jälkeen äidillä ei ole oikeutta omia lapsia ja päättää kaikista lapsen asioista yksin. Lapsella on oikeus äitiin ja isään ja hyvä vanhempi pitää huolen siitä, että suhde säilyy toiseen vanhempaan myös eron jälkeen. Piste.

Kun lapset olivat lähdössä Amerikkaan, aloimme miettiä että mitäs me nyt sit tehdään jouluna jos meillä ei ole lapsia? Ensin mietittiin lomaa, mutta sitten ajattelin, että mitäs jos oltaisiin vain kotona kaksin. Kotona oleminen ilman lapsia on niin harvinaista, et se saattaa jopa tuntua luksukselta. Samalla oli outo ja yksinäinen fiilis. Joulu ja uusivuosi on aina ollut meillä vilkas ja täynnä elämää lasten kanssa, mutta nyt onkin ihan hiljaista.

Tämän ajatuksen myötä tajusin miten kiitollinen olen siitä, että en ole yksin. Yksin oleminen tähän aikaan vuodesta voi olla todella ikävä tilanne ja mielestäni meidän pitäisi pitää huolta siitä, että kukaan ei jäisi yksin.


Kävin tyttöjeni kanssa kampaajalla Makea Helsingissä ja kuulin siellä, että he tekevät aivan ihanan tempauksen jouluaattona. Makea Helsinki järjestää Yhteisen Joulun, johon kuka tahansa on tervetullut. Makean väki ei halua, että kukaan joutuisi viettämään joulua yksin.

 

Tämä Makean tempaus on aivan ihana! Tällä tavalla meidän kaikkien pitäisi huolehtia perheenjäsenistä, ystävistä ja ihmisistä ylipäätään. Kun asuimme Italiassa jenkkien tukikohdassa, kutsuin aina silloisen mieheni sinkku työkavereita meille jouluksi ja uudeksi vuodeksi. Heidän perhe oli Amerikassa ja he olivat yksin vieraassa maassa, en halunnut heidän olevan yksin. Samaa olen tehnyt Suomessa. Olen aina kysynyt sinkku ystäviltäni heidän suunnitelmista pyhinä ja kutsunut heidät meille.
Ihmisillä tuntuu tänä päivänä olevan ihan hukassa joulun tarkoitus. Lahjoista ja omista tarpeista huolehditaan kaikista eniten. Voin rehellisesti kertoa, että lahjat on se vihon viimeisin asia mistä tähän aikaan murehdin.

Joulu ja uusivuosi on kiireistä aikaa, mutta yrittäkää kaikesta tästä hulinasta huolimatta tehdä myös jotain hyvää. Ajatelkaa itsenne lisäksi myös muita. Auttakaa vähävaraisia jos teillä on siihen mahdollisuus. Osallistukaa hyväntekeväisyystyöhön, jos ette voi rahallisesti auttaa. Muistakaa ja auttakaa läheisiä. Lupaan, että mikään lahja ei tule tuntumaan yhtä hyvältä kuin se, että voit tehdä jotain hyvää, jotain millä on aidosti merkitystä.

10

Tällä artikkelilla on 3 kommenttia

 1. roosakoivula

  Tää on niin tärkeä aihe <3 Itse en halua, että kukaan kärsii koskaan yksinäisyydestä, sillä se on ihan kamalaa…

  1. alona

   Kiitos! Ihmisten pitäisi nostaa pää screeneiltä ja katsoa ympärilleen. <3

 2. Nimetön

  Mustalaisia penskoja?

Vastaa