Äänestin ensimmäistä kertaa ikinä -Ketä äänestin ja miksi

  • Artikkelin kategoria:Alona
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Tänään on ollut aivan täydellinen sunnuntai päivä. Meillä oli Artun kanssa eilen viikottainen date night, jossa päätin juoda pari lasia viiniä, joten viimeyönä nukuin paremmin kuin hyvin ja aamulla heräsin oikein hyvin levänneenä.
Aamulla vein Alynan Crossfit Basementille junior treeneihin, jonka jälkeen menin itse treenaamaan siskoni Janikan kanssa Sporttikujalle. Olen lupautunut osallistua Naisten kymppi -juoksuun, joten sitä varten treenaan juoksua nyt todella paljon. Osallistun kevään juoksuun yhdessä Erilaisten esikuvien kanssa. Juoksu tehdään hyväntekeväisyys tempauksena, Roosa nauha keräystä varten.

Juoksu ei missään nimessä ole mun vahvuus ja tarvitsen sitä varten paljon treeniä ja mahdollisimman paljon boostia. Tarviin todella paljon energiaa, että jaksan juoksa pitkiä matkoja ja Fitnesstukun boosterit on auttanu mua todella paljon näissä treeneissä. Näitä boostereita ja rasvanpolttajia löytät tästä linkistä .

Treenin jälkeen suunnattiin siskoni kanssa Laajasalon koululle ja kävin äänestämässä ensimmäistä kertaa elämässäni. Vaikka siskoni kävi äänestämässä jo viime viikolla, tuli hän silti mun mukaani, todistamaan tätä ”historiallista” tapahtumaa. Myös ystäväni Eeva soitti ja varmisti, että käyn äänestämässä.
Olen ollut Suomen kansalainen jo lapsesta lähtien, mutta jostain syystä en ole koskaan äänestänyt. Olen aina ollut aika ummikko politiikan suhteen ja kun asuin vuosia ulkomailla, enkä seurannut Suomen uutisia, niin olin Suomeen palattuani pihalla kuin lumiukko kaikesta politiikkaan liittyvästä.
Jokin aika sitten halusin oppia, jotta ymmärtäisin politiikasta edes jotain ja jotta voisin olla mukana äänestämässä. Kun aloin lukemaan ja tiedustelemaan Suomen politiikkaa, niin huomasin, että oppimista on niin paljon, että vielä en pysty päättäämään, mikä olisi se minun oikea puolue tai ehdokas.

Vaikka minulla on vielä todella paljon opittavaa, jotta ymmärtäisin politiikasta enemmän, niin halusin silti olla mukana äänestämässä.

Päätin äänestää Sauli Niinistöä. Äänestin häntä, koska hän on ollut mielestäni hyvä Presidentti. Hän on hoitanut hyvin vaikeitakin asioita, hän ei ole sekoillut, eikä aiheuttanut mitään katastrofisia muutoksia. En tiedä tarpeeksi muista ehdokkaista, joten annoin ääneni Saulille vain ja ainoastaan sen vuoksi, että hän on mielestäni tehnyt työnsä tarpeeksi hyvin, että uskallan äänestää häntä.

Äänestyksen jälkeen lähdimme siskoni kanssa Itikseen, shoppaileen ja kahvi treffeille meidän äidin kanssa.
Tämän jälkeen tulimme kotiin tekemään ruokaa ja katsomaan Presidenttivaalien tulosiltaa.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että muutama muukin Suomalainen on äänestänyt samaa ehdokasta kuin minä.

0

Vastaa