Miksi poistuin Instagram boostiryhmistä

Poistuin Instagram boostiryhmästä, enkä ole sen jälkeen saanut yhtään kommenttia ryhmässä olleilta jäseniltä…

Alona_kuusisto_poseland_bloggari

Jos et ole vielä tähän päivään mennessä kuullut Instagram boostiryhmistä, niin tässä on nopea ”info” niistä. Boostiryhmä on ryhmä erilaisia vaikuttajia, jotka käyvät kommentoimassa toisensa kuviin, aina kun joku ryhmän jäsen lataa kuvan Instagramiin. Syy miksi näitä ryhmiä on perustettu on se, että niillä on pyritty ”huijaamaan” Instagramin algoritmia.

Olet varmasti huomannut, että tililläsi näkyy vain tietyntyyppisiä ja tiettyjen henkilöiden postauksia? Se johtuu siitä, että algoritmi valitsee nämä postaukset sinua varten. Instagram suosii aktiivisia tilejä. Aktiivisia, eli sosiaalisia tilejä. Instagram haluaa, että me kommunikoimme keskenämme, emmekä vain tuijota toisten tilejä ja katsele kateellisina, mitä muut puuhaa. 😉

Moni vaikuttaja on, tai on jossain vaiheessa ollut tälläisessa ryhmässä -minä myös. Päätin kuitenkin poistua niistä, koska:
a) Se ei ole aitoa. Minulle on tietysti tärkeää, että postaukseni näkyvät mahdollisimman monelle, koska IG on minulle yksi työväline. Mutta, boostiryhmässä oleminen on vähän sama asia, kun yrittäisit esittää, että sinulla on paljon kavereita. Yksi hyvä esimerkki teille siitä, että kommentit boostiryhmissä ovat harvoin aitoja on se, että poistumiseni jälkeen, kukaan ryhmän jäsenistä, ei ole kommentoinut kuviini. Ei kaikkien tarvitse mun kuvista tykätäkkään, pointi on juuri se, että ryhmissä ihmiset kommentoivat kuviin, mihin normaalisti ei kommentoisi.

b) Kommenttien epäaitous näkyy kilometrien päähän. Ei tarvitse olla ruudinkeksijä, nähdäkseen kenen kommentit tulevat ryhmistä.

c) Instagram on myös niin fiksu, että jos se huomaa, että samoilta henkilöiltä tulee AINA kommentteja, se ei enää laske sitä käynniksi analytiikassa… Joten se siitä näkyvyyden kasvattamisesta boostiryhmillä.

Kerta IG ei ole minulle elintärkeä työväline, ei lähellekkään, niin päätin, että poistun ryhmistä ja ne kommentoi, ketkä kommentoi. Itseäni tietty harmittaa se, että en näe niiden ihmisten julkaisuja tililläni, ketä haluaisin tukea ja kommentoida. Täytyy joko käydä poistamassa puolet ”turhat” seurattavat, tai sitten käydä laittamassa ilmoitukset päälle, heidän kohdallaan ketä haluan seurata. Jälkimmäinen toiminto on helpoin toteuttaa, niin ehkä teen sen.

Pauliina kirjoitti joskus loistavan kirjoituksen boostiryhistä, jos aihe kiinnostaa, niin käy lukemassa hänen kirjoitus TÄSTÄ.

alona kuusisto_poseland_
Minkälaisia kokemuksia teillä on boostiryhmistä? Jättäkää kommenttia, sillä mielelläni kuulisin jos boostiryhmissä on jotain, mitä mulle ei itselle ole tullut mieleen.

xoxo,
Alona

19

Tällä artikkelilla on 8 kommenttia

 1. Noora

  Loistava kirjoitus, niin samaa mieltä! Etenkin pistää silmään se, että usein nämä kommentit ei liity siihen tekstiin tai kuvaan millään tavalla!
  Toisekseen juuri tuo, aitous…eli toitotetaan että on aitoa menoa jne. Mutta kun niistä poistuu aitous katoaa samantien eli juuri niiden ihmisten kommentit ja tykkäykset! Siinä menee uskottavuus siitä aitoudesta!

  Mä nautin siitä, että saan kommentoida ja tykätä ilman paineita jostain kuvasta täysin sydämestäni ja uskoen että kuvan laittanut tietää, että en ole sitä tehnyt koska mun ollut pakko vaan siksi että se kuva oli kaunis/tai tekstissä oli sanomaa <3

  Haastoin tuossa hetki sitten näihin seuranta/boost ryhmiin kuuluvat ajattelemaan uskaltaisivatko he olla kuukauden ilman ryhmiä ja kurkata mitä tapahtuu kommenteille…

  1. alona

   Oikeesti, haastoitko? 🙂 Aika kova! 🙂 Kiitos ihanasta kommentista Noora!

 2. Nonna

  Boostiryhmistä voi varmasti löytyä jotakin sellaista seurattavaa ja luettavaa, mitä ei muuten löytäisi, mutta tavallaan ei voi oikein keneltäkään olettaa, että jos kuuluu tällaiseen ryhmään, että sitten olisi AINA kommentoitava kaikkea mahdollista. Ei aina jokaisen jutut voi vain kolahtaa itselle ja silloin on parempi todella olla kommentoimatta kun laittaa liipalaapaa.

 3. roosakoivula

  Mun mielestä boostiryhmien pohjimmainen idea on hyvä. Eli tuetaan ja nostetaan ylös muita. Mutta pitää olla tarkkana, minkälaisiin ryhmiin lähtee mukaan, jotta sulla olisi edes hieman mielenkiintoa ryhmän muita jäseniä kohtaan. Mä en oo koskaan ollut missään boostiryhmissä, mutta voisin harkita, jos kasassa olisi kiva porukka 🙂

  1. alona

   Toi on totta! On vaikea oikeasti löytää sellaista porukkaa, jotka kaikki oikeasti tykkäisivät toisistaan.
   Itse olen tehnyt ryhmän Poselandin bloggareille, sillä haluan nähdä oman tiimin postauksia ja tietysti tukea niitä. Ilman keskusteluryhmää(Itse pidän sitä enemmänkin keskusteluryhmänä, kuin boostiryhmänä), monen postaukset menisivät sivu suun.

   1. roosakoivula

    Joo samaa mieltä, mäkään en koe meidän Poseland-ryhmää boostiryhmänä. Lähinnä ”ilmoitetaan” milloin uusi postaus/kuva ja halukkaat voi sitten käydä lukemassa ja tukemassa <3

 4. Jenni

  Mä oon ite ollut muutamissa ryhmissä ja löytänyt nyt uusia seurattavia mutta kommenttiringeistä en tykännyt ja nykyään kuulun 2 mutta en kyllä käytä niitä.. ? Aitous ja oikeat kommentit on tärkeämpiä.

  1. alona

   Itse olen ollut kans muutamassa, mutta nyt minulla on vain meidän bloggareiden ryhmä, missä meidän on helppo keskustella myös porukassa. 🙂

Vastaa