Haastattelussa Alona Kuusisto | ALFALAND #6

  • Artikkelin kategoria:Alfaland
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Alona Kuusisto kirjoitti erittäin paljon keskustelua herättäneen blogikirjoituksen -Jos lapsesi on koulukiusaaja, vika on sinun.  Kirjoituksen voit lukea tästä.

Kirjoituksessa Alona kertoi, että vanhempien tehtävä on opettaa lapsille käytöstapoja, mikä on oikein ja mikä väärin ja seurattava myös, miten lapsi käyttäytyy kun et ole paikalla. Usein vastuu siirretään opettajien niskaan, eikä moni vanhempi halua nähdä omien lasten virheitä ja tästä voi olla ikäviäkin seuraksia.

Alona on antanut lapsilleen mielenkiintoisia esimerkkejä, mitkä ovat opettaneet heitä käyttäytymään oikein tietyissä tilanteissa. Esimerkiksi kun Alona sai selville, että hänen tyttärensä oli jättänyt naapurintytön pois tyttöjen leikistä ja täten pahoittanut hänen mieltään, antoi hän tyttärensä ”maistaa omaa lääkettään”.
Alona kokosi lapset yhteen, vei heidät jätskille ja jätti tyttärensä joka oli ollut ilkeä, istumaan porukan ulkopuolelle ilman jäätelöä.

-Kun lapsi saa tunteahenkilökohtaisesti, miltä tälläiset teot tuntuu, on se opettavaisempaa kuin pelkkä käskyttäminen tai arestiin istuttaminen kertoo Alona.

Itselleni heräsi myös muutama kysymys aiheesta, joten päätin kutsua Alonan podcastiin haastateltavaksi.

Kuuntele haastattelu tästä:

<br/>
0

Vastaa